Шефът на ООН „потресен” от Стария Пловдив

Бан Ки-мун хвали Борисов, че пазел културното ни богатство
Обновена: 7 май 2011 06:58 | 6 май 2011 20:54,
174
Шефът на ООН „потресен” от Стария Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Генералният секретар на Организацията на обединените нации Бан Ки-мун от вчера обикаля България и „поема” с пълни шепи информацията, която го залива от домакините.

След като взе отношение по редица важни теми свързани с международната политика и сигурността на нациите, шефът на ООН направи и една обиколка на Стария град в Пловдив.

Високопоставеният гост разгледа Античния театър, къщите „Клианти” и „Хиндлиян”, които са възстановени по проект на ЮНЕСКО, църквата „Св. Св. Константин и Елена”, Хисар капия и още няколко обекта в културния резерват, които са в сравнително добро състояние и имат запазен вид.

„Много съм впечатлен от историческото наследство на Пловдив, но трябва да се направи всичко възможно, за да се запази добре за следващите поколения, тъй като това са ценности на цялото човечество”, отбеляза секретарят на ООН.

Още по темата

Той подмина с мълчание пропукатите и на места рухнали къщи в Стария Пловдив, които наброяват около 100.

Бан Ки-Мун се срещна с областния управител на Пловдив, който беше екскурзоводът му из старинния резерват.

„Обсъдихме различните европейски програми, които могат да бъдат използвани от страна на ЮНЕСКО, за да бъде възстановен Старият град във вида, в който искаме да го видим”, заяви пред Dnes.bg губернаторът на Пловдив Иван Тотев.

Шефът на ООН е оценил и усилията на българското правителство в лицето на премиера Бойко Борисов да запази културното богатство на страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: ООНБан Ки-мун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едва ли ще пробват какъвто и да е филтър! Тогава за какво е опцията "Сигнализирай"? Някой им прави мръсно или системата им забъгва. Но и в двата случая беше много грозно и ще загубят потребители! А ако пък е дело на ***...харакири!
134
4
 
11
 
! Отговори
дО 167 преди 13 години
кВИ комунисти бе ? Разбрала *** от кладенчова вода.Бааааааах та у спецлиста.*** тикива тикви кат теб страдаме.Комунисти???Те поне са хора.
133
9
 
8
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
до 165Нееееее призовавам да ХАКНЕМ всичките сайтове на тия комунисти ;) с не влизане не ставаСървърите да им гръмнат е по яко :)В никоя статия за дунгалите не може да се коментираай сиктир
132
1
 
14
 
! Отговори
м? преди 13 години
Защо триете всички коментари под статията за ***? Цензура ли налагате?
131
4
 
3
 
! Отговори
tarnovec преди 13 години
tez ot grad STOLIPINOVO vechi sa na...s..ra...ha
130
0
 
8
 
! Отговори
любопитен факт преди 13 години
Интересен факт от историята на ООН е че почти около всеки генерален секретар се въртят черни слухове:Тригве Ли-подкрепял комунистите като назначавал агенти на съюза на ключови длъжности, освен това хомосексуалист(на което по тва време се гледа с лошо око)Бутрос Бутрос-Гали - корупцияКурт Валдхайм- подозрения в сътрудничество с нациститеДаг Хамаршелд- умира при загадъчни обстоятелства в полет над Замбия, съмнения за корупцияКофи Анан- не е дал гласност на новините от Руанда за геноцида.
129
0
 
6
 
! Отговори
345 преди 13 години
Ха-ха, шефът на ООН "потресен..." ами да - това му остава, нали е независим защото от него нищо не зависи. Прекрасна доходна длъжнаст.
128
3
 
19
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 13 години
Крайно време е Днес.бг да похарчи малко пари и да си оправи анти вирусната програма. Стотиците изтрити коментари не са от модератори, а от някакъв селски хакер. Винаги се случва през ноща кокагото няма модератори.
127
0
 
5
 
! Отговори
Паша преди 13 години
Нямам настроение.Да не се бъркат много на тоя град.
126
1
 
8
 
! Отговори
До 142 преди 13 години
Първото нещо което е сигурно - това е ,че Гергов пари не дава , а взима. Второто, което злите езици разпространяват под сурдинка е , че Чомаков само се разписва под пет цифрени суми, за да може след време, да узакони награбеното през двата си мандата.Незнам дали е верно,така се товори.
125
10
 
7
 
! Отговори
Игнат преди 13 години
За това че се руши пак Бойко е виновен. Е той и слънце да е пак не може да огрее навсякъде. Нали и другите носят глави на раменете, да мислят и да действат в полза роду.
124
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Милиционер с филия намазана с мас играе футбол, това да.. ама, когато ББ чуел да се говори за култура се хващал за кобура !!!
123
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Милиционер с филия намазана с мас играе футбол, това да.. ама, когато ББ чуел да се говори за култура се хващал за кобура !!!
122
0
 
8
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
Ба Ки Мун набляга на поезията, повече от задълженията си по ООН-то !То не че зависи нещо от него и ООН-то за световния мир ...!Отдавна ООН е някакъв придатък на Америк.полтика за въдворяване на американските интереси по света !Тук важи правилото, че Ба-Мун е независим представител на световната общност, понеже нищо не зависи от него ...!
121
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 13 години
пази го - от другите крадци!!
120
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов пазил културното наследство ??? Днес да не е 1-ви април, а? Борисов пазеше Тато, след това Царя, а сега пази всичко, което му наредят големите батковци САЩ и Россия. Безлична мижитурка.
119
1
 
0
 
! Отговори
всички в киреча преди 13 години
123
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой срути държавата? Кой срути стария град? Да не сте вие дето слагате минуси на написаните истини? Мразете когото искате, но когато мразите истината, мразите само себе си. Ефекта от декларираната злоба ще е за злобарите и това, че не го признавате, го засилва още повече.
117
0
 
9
 
! Отговори
м преди 13 години
А бе не е толкова зле. Вярно че има западащи старинни къщи, които трябва да се реставрират по някакъв начин, ама това е проблем на държавата и на кмета на Пловдив.
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
потресен ?или ни е натресен?