25-годишен съди баща си за издръжка

Студентът нямал работа и иска по 180 лева на месец
Обновена: 13 май 2011 23:56 | 13 май 2011 23:55,
160
25-годишен съди баща си за издръжка
Снимка: Булфото

Все по-често деца завеждат съдебни искове срещу своите родители, сочат наблюденията на магистратите. Проблем се оказва обаче възрастта на децата, които съдят родителите си.

25-годишен студент от Асеновград заведе съдебен иск за месечна издръжка от 180 лева срещу своя баща, въпреки че отдавна е пълнолетен.

„Студент съм редовно обучение, не мога да си намеря работа и трудно се издържам”, бяха мотивите на младежа, изтъкнати в съда. Майката успявала да помогне само за таксите за всеки семестър. 

25-годишният асеновградчанин учи в Университета по хранителни технологии и е дете на разведени родители.
„Не работя, нямам фирма, а през годините синът редовно ме обижда”, бяха аргументите на бащата, с които той не беше съгласен да плаща издръжката.

Асеновградският районен съд отхвърли иска на студента с мотива, че родителите не могат да имат изричен ангажимент за издръжка след 25-годишна възраст.

В същото време баща от Горни Воден, родител на шестокласничка, получи условна присъда. Детето осъди баща си, защото вече трета година родителят „забравял” да праща по 100 лева присъдена издръжка на месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: съдебно делоиздръжка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пикльо :)
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да повика Неволята, тя ще му помогне.
14
8
 
26
 
! Отговори
PPP преди 12 години
На такв се казва ГОТОВАНКО! Юнака трябвало да бозае до 33 години... Къде по света го има това бе? Марш да си търсиш работа ако ще и пазач на строеж нощна смяна! На 25 години издръжка ще иска... Като те мързи да работиш стани гей или жиголо... Не че, това е лесна работа мисля ама ще ти плащат за да те оправят или обратното...
13
6
 
27
 
! Отговори
Истински мъж преди 12 години
В случая има 2 важни неща,от една страна тоя не дава никакви пари на сина си,а май и никога не е давал,а пък от друга момчето е на 25,а не работи.Все пак е студент,не бездейства.П.С.Истинския мъж не може да си помисли да търси пари от друг :) той сам си ги изкарва!
12
2
 
19
 
! Отговори
Хейтър преди 12 години
Законът наистина предвижда задължение на родителите да издържат студента до 25-годишна възраст (при две предпоставки: ако не може да се издържа сам и ако родителите могат да дават издръжката без затруднения), на което кореспондира съответното субективно право на студента да предяви иск по чл. 144 СК.
11
11
 
31
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
Ти си салбоумник!!! Това че дядо ти е работил от 12 годишен а теб те мързи говори за "обратна еволюция" в развитието на вашия род! Дарвин ако разбере ще се обърне в гроба! Къв е тоя че да има притенции за пари от баща си на 25год??? Ок ако е малолетен или непълнолетен - ДОБРЕ!Завършил е средно училище на 19години и още 6 не са му стигнали да завърши висше образование? Ами на такъв и аз да му бях баща щях да го пратя да се оправя сам! ПП Аз се ожених на 26 и гледах семейство! Не мога да повярвам
10
4
 
6
 
! Отговори
ceca преди 12 години
podarjam pone dvama darjavni 4inovnici sas danacite det gi plashtam,takcite i dr. takves pira
9
9
 
7
 
! Отговори
ceca преди 12 години
sama si iskarvam parite ,na sebe si i na maja si ,i na roditelite si pumagam s pari ot 15nase godishna
8
3
 
37
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Направо *** разби,егаси *** дето си,до кога да го издържа бе?!На 35 пак ли ще го съди?!?Навъдихте се е.....баси ***,не е истина!!!!!
7
7
 
44
 
! Отговори
Потърпевш преди 12 години
Като полусирак съм се научил да работя! Майка ми нямаше финансовата възможност да издържа двама студенти(мен и брат ми) и пак си намерих работа! Нощни смени ама работа! Мога да кажа че се радвам че тогава съм работил защото това си е накакъв опит човек да се оправя сам с проблемите си! Смятам че трябва да стане като в САЩ и след 18 си годишнина да почваш да се оправяш сам! Аз съм на 26 и вече имам 6 години трудов стаж по книжка и редовно завършено висше с магистратура! Тоя къде е спал?
6
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
дааа..съди го защото са разведени..а ако не са и живее при баща си..дали ще посмее да го съди?
5
35
 
24
 
! Отговори
1 преди 12 години
За тия ***, които създават деца и си мислят ,че няма да плащат, само съд и камшик. Такива простаци, които изоставят децата си , и не ги издържат , най обичам да ги съдя .
4
5
 
30
 
! Отговори
pi преди 12 години
И аз работя от малка; успявах някак си да си плащам таксите и в двата университета. Но в България законите са такива, че лица до 26 годишна възраст, които следват редовно, имат право да бъдат издържани от родителите си. Това трябва да се промени, според мен.
3
43
 
23
 
! Отговори
ще съди я преди 12 години
Това, че дядо ми е почнал работа на 12, не значи, че нещата са си все същите. Живота се променя. Родителите не искат да поемат отговорност.Има животни, които си гледат децата по 10 години (не говоря за изключения, имам предвид, че това е нормално при кашалотите примерно) и те не ходят на училище, не са затрупаи с пумията и наследството на хората. Аз подкрепям напълно младежа.
2
15
 
78
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Хахаха 25-годишния пръч съди баща си за пари!Аз съм на 28 и бачкам от 15 годишен. От тогава един лев не съм искал на наще , бе лайньо!Какви *** живеят в тая държава само!
1
23
 
69
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Малко са го били тоя като малък. Моя син с пръст не съм го пипвал, но, добута ли я до нещо такова, ще го потроша искрено и лично.