1500 лв. струва животът на миньор

Глобиха "Горубсо" - Златоград, заради смъртта на Нихат Осман
Обновена: 20 май 2011 19:46 | 20 май 2011 19:45,
34
1500 лв. струва животът на миньор
Снимка: Архив Булфото

Разследването на злополуката в мина „Ерма река“, при която загина 44-годишният Нихат Осман, е приключило.

Инцидентът стана на 11 май. Миньорът беше намерен затиснат от скала в  участък "Гюдюрска" на рудника, в зона извън работното му място.

Още по темата

Все още не е ясно защо починалият миньор е бил в галерия, която не работи.

Според Георги Червенаков – главен инспектор „Трудови злополуки” в Районното управление „Социално осигуряване” – Смолян, причините не могат да се изяснят, защото няма свидетели на случилото се.

Резултатът от разследването е съставен акт на „Горубсо” – Златоград. Глобата ще е минимум 1500 лв.

Инспекторите са издали и предписания за задължителен инструктаж на работниците, забрана за влизане в неизползваемите галерии на рудниците и за поставянето на прегради и знаци към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a колко струва един човешки живот
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Обичай ближния си, както себе си"Господ Иисус Христос.
23
0
 
0
 
! Отговори
sasata84 преди 12 години
ami starata glavna v pleven su6toto e rabotqt po 10 4asa a gi osigurqvat na 4
22
0
 
1
 
! Отговори
peци преди 12 години
каква охрана на труда в Плевен никой на взема мерки верига магазини ЛАЙФ хората там работят по 10 часа и ги осигуряват на 4 часа има и измислени графици в магазините.
21
1
 
1
 
! Отговори
м преди 12 години
Ам то понякога работниците правят неща на своя глава. Аз знам за случай, в който строител отказва да си сложи каската по време на работа щото му пречи. В този случай какво му е виновен работодатела?
20
0
 
1
 
! Отговори
malart преди 12 години
Охраната на труда в България - няма такова животно. Само по тоя показател трябва да им треснат десет пъти по-голяма глоба. Да не говорим за липса на всякакъв реален инструктаж за безопасност на труда. Всичко май минава така- абе я подпиши в тоя тефтер тука и айде на работа. Безотговорност - престъпна!
19
0
 
5
 
! Отговори
Bo преди 12 години
Няма значение Нихат ли е или Иван това са български граждани. Нещастието е еднакво за всички. А и живота в мината не елек казват. Всеки ден може да се случи нещастие..И не дават кой знае колко пари. Не е лека миньорската работа.Не съм от бранша но мога да предположа.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10-ти Ако наистина така мислиш , а не си някакво лапе , правещо се мъж - се питам Как живееш с толкова злоба , как заспиваш , как се събуждаш .
17
2
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 12 години
жалко за човека , да си отидеш при трудова злополука , нелепоАма фирмата трябва да отпусне някаква финансова помощ на семейството .Не разбирам що за комплекси имаме българите. Били сме под Турско робство - факт . Ама какво общо имат пра-правнуците им -не знам . По- тая логика трябва в момента да мразим - чехите , австрийци , руснаци , амеиканци ,гърците ( банките им ни взимат здравето ) които ни съдират кожите икономически . Ама какво общо имат обикновените хора - не знам
16
0
 
5
 
! Отговори
? преди 12 години
Ей, защо , не четете, тази глоба, не е за семейството, му ? Заглавието е подвеждащо !!!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами няма на какво основание да съдят фирмата щом не е доказано, че те са виновни. Може човека по невнимание да е направил беля.
14
3
 
7
 
! Отговори
Bo преди 12 години
Горкия ***.Дано не се е мъчил докато е умирал. Защо са присъдили толкова малко пари?!?! Та той ако има семейство тези пари ще стигнат за 3 месеца най-много при положение че ядат само хляб... :( А въпросната фирма е огромно със стотици милиони богатство.
13
0
 
1
 
! Отговори
'' преди 12 години
има и други високорискови дейности
12
3
 
6
 
! Отговори
32 преди 12 години
Определено си прав-човешки живот не струва 1500 лв.. жалко емен лично отдавна ме е срам ,че съм българин
11
6
 
2
 
! Отговори
Miroslav преди 12 години
Do : AntimuslemA be pederast shto za 4ovek si ti be hristiyanski *** ?
10
0
 
31
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Е и какво като е турчин? Нихат Осман, а и огромната част от българските турци и помаци си изкарват прехраната с честен труд и това е достойно за уважение. Аз лично не намирам никакви общи черти между турците и ***.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за човека! Като прочета обаче такива бомбастични заглавия направо ми се драйфа вече! Все едно човека си е продал живота за 1500 лева и виждаш ли сега толкова струвало живота на един миньор. Абе много прости журналисти има, а най-жалкото е че винаги се търси сензацията - дори и при такива случаи.
8
18
 
1
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Абе какви 1500 лева ? *** дето колят хората по селата не ги глобяват ами дори ги награждават - каквото откраднат за тях си е.А близките на Нихат Осман нали не си мислят, че могат да изцоцат някой лев от предприятието ? По тази логика той може да се напие като кирка, да падне на пътя и да си счупи кифлата в бордюра - пак ли ще искат обезщетение от предприятието на основание... че е работил там и те са му дали парите за пиенето ? *** ***.
7
33
 
6
 
! Отговори
Antimuslem преди 12 години
Нихат Осман - определено не е Българин.С такива имена и по 1000 на ден да умират изобщо не ми дреме - 1 душманин по малко за Бг.
6
4
 
37
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Човека първо е човек,а после ***,турчин и т.н.Понякога ме е срам,че съм българин.