594 сигнала за месец, подадени до БАБХ по телефона

Няма сигнали само от област Кърджали, обявиха от Агенцията
Обновена: 27 май 2011 16:10 | 27 май 2011 16:10,
8
594 сигнала за месец, подадени до БАБХ по телефона
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

594 са сигналите и запитванията от граждани, приети по телефона или чрез онлайн формата на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Обработени са 559 от тях, а 35 са в процес на обработка, обобщават от Агенцията.

Най-честите сигнали са свързани с некачествени продукти според преценката на потребителя – общо 145. Сигналите за развалени продукти или продукти с необичайно съдържание са 108.

Трийсет и две обаждания са регистрирани за продукти с изтекъл срок на годност.

В първия ден – 18 април, на телефона на потребителя 0700 122 99 са регистрирани най-много сигнали и запитвания – 62.

За периода 18 април–18 май най-активни са били гражданите от София-град – общо 267. На другия полюс са тези от област Кърджали, които нямат нито едно обаждане или подаден сигнал.

Само за първите две седмици сигналите са били общо 400, като пикът е бил по Великденските празници. След това от Агенцията отчитат спад на гражданската активност.

Сигналите за хранителни продукти, хранителни добавки и напитки са преобладаващи – 473. Четири на сто, или 22 са сигналите по други проблеми – с бездомни кучета, хуманно отношение към животните, животновъдни обекти и животински пазари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: оплакваниясигналиБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
3 преди 13 години
Аз ще се върна и ще му го дам да го изяде,ако не го направи,ще му избия зъбите 1 по 1 после ще си взема нов кроасан
5
0
 
6
 
! Отговори
do lUser преди 13 години
кроасана ти е бил с пренабити номера .. нова маркетингова стратегия на магазинера..
4
1
 
6
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Аз пък подадох сигнал до БАБХ по интернет, ама още нямам отговор. За една кръчма в Банско, където се разхождаха мишки, и после ни боляха коремите всички. Дано да ги проверят и да не допускат повече нарушения.
3
1
 
6
 
! Отговори
lUser преди 13 години
Ама естествено, оня ден си купувам кроасан годен до другия месец, отварям, а то вътре позеленяло, смърди на мухъл... Иначе според срока на годност няма проблеми! Даже и тва ще спра да го гледам като пазарувам нещо, щот се оказа, че файда нема никаква.
2
4
 
2
 
! Отговори
ПЕПЕ до 1 преди 13 години
От кога, евентуалното *** след работно време е престъпление ??? И е ясно, че нямаш нищо общо с партия АТАКА!!!
1
10
 
8
 
! Отговори
АТАКА, АТАКА преди 13 години
Още веднъж ви призовавам да се организираме във ФЕЙСБУК с искане тая долна к+рва ПОЛИ ГЕНОВА да си плати за масрафа, като върне парите на БНТ за направените разходи в ЕВРОВИЗИЯ защото: 1.Пратили сме я там в качеството на ПРЕДСТАВИТЕЛ на Р България да пее и да се класира успешно, а не да върти секс на държавни разноски.Това правило важи и в публичните домове.Там каките нямат право да спят с клиент без знанието на боса, извън дома чисто и просто защото тя се е свързала с него благодарение на този дом. 2.Да си спести лични пари и след това да ви видим дали ще може въобще да се срещне с добре изпеченото момче, ако държавата не я беше изпратила там. 3.Старателно прегледах новините от интервизия и нямаше подобна новина някоя друга представителка да се таковала с някой друг и то забележете с черен екземпляр, и всичкото придружено със снимков материал. 4.Неправилен секс с неправилен човек и на неправилното място. В световните новини това първа новина и се знае, че българският представител е бил такован позор на нашите майки и сестри, позор за БЪЛГАРИЯ. Аз безупречен данъкоплатец на тая държава и с част от нашите пари тая е отишла там и не е спазила протокола. ПОЗОР, ЗА ВСИЧКИ !