Срещу джигити на пътя: мантинели по "пистите"

Слагат ги по пътя София – Кулата и на "Хемус"
Обновена: 1 юни 2011 22:24 | 1 юни 2011 22:24,
40
Срещу джигити на пътя: мантинели по "пистите"
Снимка: Булфото

Ограничителни мантинели по т.нар. „писти” по автомагистралите ще повишат неколкократно безопасността на пътя.

Това обяви Сергей Михалев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

„В нашата програма предвиждаме това лято да направим тези ограничителни мантинели. Миналата и по-миналата година такива бяха сложени на магистрала „Тракия”, след Пазарджик и между Пловдив и Чирпан.

Сега предвиждаме да сложим мантинели по пътя София – Кулата, на магистрала „Хемус” трасето между Провадия и Девня и по пътя Ботевград – Мездра”, каза той пред „Фокус“.

"Навсякъде по трасетата, по които сме сложили такива мантинели, безопасността се е повишила многократно", отчете Михалев.

Той допълни още, че не очаква по основните пътни артерии да има проблеми през летния сезон.

„И към Гърция, и към Турция, и към Бургас и Варна, няма да има големи отклонения, обходи. Естествено през лятото, в най-активния сезон ще въведем мораториум на строителните работи – от порядъка на месец – месец и половина, за да няма притеснения у курортистите.

С повишаване на температурите, ще се спре през деня трафикът за тежки моторни превозни средства, за да не се уврежда настилката“, каза Сергей Михалев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
kapka преди 12 години
uvajaemo dnes.bg , predlagam vi drugo zaglavie - mantineli ZA za6tita na dvije6tite se. i iskam da otvorq za vas i za 4itatelite vi temata da mislim I za drugite pri dvijenieto si. rolite ni 4esto se menqt v dne6no vreme pri dvijenie...i pove4e polojitelno mislene na vsi4ki vi jelaq, dnes.bg!
37
0
 
1
 
! Отговори
крум преди 12 години
до 35 и 30. Земете го минете поне веднъж тоа път бе репиииииЕвропейски път Е79 част от който е София - Кулата - такова летище има между Благоевград и Дупница близо с. Мурсалево е мисля.ПИСНА МИ ДА ПИШАТ ХОРА ТЕ ТАКА ЗА ЧЕСАНЕ НА ЕЗИКА/КЛАВИАТУРА/
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В някои държави оставят катастрофирали размазани коли до магистралата,за да напомнят какво може да се случи
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дали не се имали предвид София - Калотина?! Щото Кулата.... наистина ще е интересно къде ще я сложат тая мантинела?!
34
0
 
1
 
! Отговори
venco преди 12 години
Най-сигурния начин да се накарат младите да карат разумно е да има стимулатор на катастрофа - лека с 40км, но да се усети истински, тогава ще им дойде укъла.
33
0
 
5
 
! Отговори
jasemi преди 12 години
Джигитите са яздели коне и не са се трепели по пътищата,сравнението е неуместно!
32
0
 
2
 
! Отговори
към 28 преди 12 години
Искрено се надявам снимката да е само илюстрация и да няма нищо общо с новите мантинели.
31
0
 
3
 
! Отговори
sedefcho преди 12 години
Не мантинели в Германия съм виждал директно бетонови огради да слагат ! Мантинелата каточели не всява такъв респект и се кара бързо докато бетоновите огради .... друго си е
30
5
 
3
 
! Отговори
от 25 до 26 преди 12 години
Ти къде виждаш летище на пътя София - Кулата бе *** ?! Това е първоразреден, ЕДНОЛЕНТОВ международен път, той дори няма прави участъци !Още повече в оригиналната статия горе някъде да виждаш думата ЛЕТИЩЕ ? Аварийно летище ? НЕ - пиши пистите на джигитите, което по пътя на логиката е място, където се кара бързо по една или друга причина, но по никакъв начин не означава АВАРИЙНО ЛЕТИЩЕ.*** тъпака
29
0
 
12
 
! Отговори
Svilennv преди 12 години
Ами за онзи тигър, където прелетя мантинелата на околовръстнотос бентлито, какво да сложат? Футболна врата?
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам,тази мантинела и трабанче няма да издържи.Тази пукнатина се пълни с вода през зимата,замръзва и асфалта отива на кино.Отчетена дейност,ефект 0 .
27
0
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
няма да е достатъчно тарикатско за тях да карат на предназначена за целта писта, затова ще продължат да застрашават живота на хората, които просто се придвижват...
26
1
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
А ти изобщо мислиш ли като четеш и пишеш или просто така - да напишеш нещо?Става въпрос за "летищата", където куцо и сакато кара с колкото може да вдигне колата.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще сложат мантинела на еднолентовия път към Гърция, по който се движат маса камиони?? Тея полудяха ли??
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакви мантинели за джигитите, направо една бетонна стена да им сложат, че сами да се трепят!!!!
23
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
Някой си е добре,АЙДЕ ПО КАРУЦИТЕ!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samo Djigit moje da spre drug Jigit , obiknoveno chelno :)) Sorry za cherniq humor
21
2
 
54
 
! Отговори
Мъж, та дрънка!! преди 12 години
Крайно време е да се направи една писта, на която всеки да кара с колкото си иска. Така *** с недостиг - било на адреналин, било на мозък - ще могат като им дойде цикъла, да се юркат без да застрашават живота на другите!
20
4
 
51
 
! Отговори
Svilen75 преди 12 години
Най-накрая. Отдавна трябваше да го направят. Тези откриха топлата вода. Почти всяка седмица пътувам Шумен-Варна и тази "писта" е едно безумие. Винаги, когато минавам през тази отсечка си имам едно наум. Първо, че някои карат като луди. Второ - зимата винаги има навявания точно на това място и е заледено. Трето - има ***, които правят обратен завой. Досега, за 20 години, откакто я има тази отсечка не съм видял един самолет да кацне аварийно, но за сметка на това се изпотрепа народ за един самолет, само, че с коли.
19
0
 
19
 
! Отговори
Svilen75 преди 12 години
Голяма част от магистралите и междуградските пътища са бетонни. Има голяма разлика за носимоспособността при горещо време м/у бетона и асфалта. А бетонните пътища далеч не са толкова комфортни от асфалтовите. Това, че нашите асфалтови пътища са калпаво направени, освен това не се ремонтират както трябва си е отделна тема.