Рокади в НАП. Слаба била борбата с измамитe

Дянков врътна трима шефове, за да подобри контрола в НАП
7 юни 2011 17:30,
49
Рокади в НАП. Слаба била борбата с измамитe
Симеон Дянков. Снимка: Архив Булфото

Христо Костадинов от утре е новият заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите с ресор контролна дейност, съобщиха от ведомството.

Костадинов управляваше Териториалната дирекция (ТД) на НАП във Велико Търново от декември 2009 г. Той влиза в системата на агенцията като данъчен инспектор в сектор „Обслужване и ревизии“ през 2001 г. и цялата му кариера е свързана с дирекцията в старопрестолния град.

Новият шеф е магистър по икономика от Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов и магистър по право от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

Още не е ясно кой ще поеме поста на Костадинов във Велико Търново.

Настоящият заместник-изпълнителен директор на приходната агенция Бойко Атанасов пък става териториален директор на агенцията в София.

На Атанасов са делегирани всички правомощия да направи структурни, организационни и персонални промени в НАП, за да подобри качеството на работа, уточняват от агенцията.

Светлана Паунова - настоящата директорка ТД на НАП в София вече ще бъде заместник на Бойко Атанасов в подразделението с ресор обслужване на клиенти.

Промените бяха обявени след срещата между вицепремиера Симеон Дянков и изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

Основните мотиви за рокадите са незадоволителното представяне в контролната дейност и  борбата с измамите в най-голямата териториална структура на НАП -  в София, обясняват от приходната агенция.

По-рано днес вицепремиерът Симеон Дянков се закани на шефа на приходната агенция Красимир Стефанов, като му даде срок до юли да се справи със събираемостта на данъците и с ДДС-измамите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Внимание!В НАПА в Русе, тече целенасочено очерняне на определени лица и счетоводни фирми. Освен това има репресивни похвати при осигуряване на факти и обстоятелства. Така е отскоро. Това ли ви е борбата с измамите?Виновен до доказване на противното!
47
0
 
3
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
В сградите на офисите на НАП сч.къщи продават фактури.Методолозите на НАП не знаят какво правят.При регистрация ти искат над 20 документа,които могат да получат по служ.път.Не знам с каква декл.съпругата на Бегача е регистрилала по ЗДДС нова фирма в Младост?Поискаването на копие от удост.от ТР е адм.нарушение по ЗТР.Изискват се купища безсмислени документи при ревизии.Елементарно.Засечи ГФО и месечните спр-декл по ДДС.Търг.фирма тегли месечно ДДС за услуги в размер на 80%от оборота си?!
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако борбата беше силна и по правилата, Цвръцко щеше да остане гол кат' пушка и да бъде в затвора.А не да му гледам мишешката физиономия всеки ден по медиите.Да обяснява как намалява престъпността.Може и да намалява,но не се забелязва.
45
0
 
9
 
! Отговори
До Недоумяващ преди 12 години
Вървят по региони. Зачети се, провери през годините как е ставало и ще видиш, че когато някой влезе във върховете на властта, масово се назначават хора от неговия край.
44
0
 
15
 
! Отговори
недоумяващ преди 12 години
Прави впечатление,че на възлови места в държавата се назначават хора все от един град -Велико Търново.Дали са толкова големи специалисти или връзкари.То затова е и такова положението в държавата.
43
0
 
8
 
! Отговори
До Смелчага преди 12 години
Не бой се брат! Ние сме страна на умствените аномалии. Ще ни мине, когато този от портрета го финтираме натам, откъдето дойде!
42
0
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 12 години
YESSSSSS!!!!!!!!!!!!
41
2
 
12
 
! Отговори
Другото име преди 12 години
Най-голямата измама е Дянков. Дори бих казала, че другото име на измамата е Дянков.
40
2
 
2
 
! Отговори
БОГ преди 12 години
САТАНАТА - ПРЕЗИДЕНТ!!!
39
3
 
0
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
РЕНЕТА ИНДЖОВА - ПРЕЗИДЕНТ !!!
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А-ааа,да. Слаба е борбата.....но умствената!супер абсурд - жена, която е била в гледане на дете до 2 години през 2010 трябва да подаде до днес данъчна декларация, защото към 31.12.2010 била безработна. В нея на практика фигурира цифрата нула - нула доход, нула данък - нула, хора - кръгла нула, но ако не я подаде ще я глобат с 500 лева, които тя ще вземе от кръглата нула, за да плати. Е, щом я докарахме дотам - безработните да попълват данъчни декларации с надеждата да забравят да го направят и да ги глобят...
37
0
 
8
 
! Отговори
смелчага преди 12 години
Много ме е страх и незнам защо!
36
0
 
7
 
! Отговори
африкански преди 12 години
абе господине от америка дянков,защо не попиташ първо американците що е това дискриминация,па ако и те не ти отговорят вземи да прочетеш и някой друг български вестник в рубриката на обявите.па тогава може и да разбереш ,че не ставаш за тази служба на която са те назначили.
35
0
 
15
 
! Отговори
гърците преди 12 години
Тихо, да не събудим българите!
34
0
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
И не само това, вДянков е шеф и на държавната администрация...Да виждате поне една адекватна на ситуацията в страната реформа в държавната администрация???
33
2
 
15
 
! Отговори
грък преди 12 години
Гръцкият поглед за нас: Властта им набива заслепителни глупости в тъпите им кратуни и всеки с 300 евро се мисли за богат! Българите все още са роби, но явно не го осъзнават и така се чувстват добре.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърмят поредните бушони в опит да запазят некадърните ръководители.Безпринципно и некадърно управление-гарантирано от герб.
31
0
 
5
 
! Отговори
брад пит преди 12 години
ТИ на тва борба ли му викаш ,бееееее флик,тва си е далавера със длъжници на нап ,алоооооооооооооооо ***
30
2
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Такааа...като ви казвах преди година и половина, че Монито вДянков хабер си няма от фиск, някои хора не ми вярваха...е сега вече се вижда, че не само от това няма хабер...казано на чист български :))) Той докато вдене за какво става въпрос тука /за далавера, далавера и само далавера...и особено в това правителство/, няма да остане читав данъчен...и не само това...
29
0
 
15
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Стефанов, бъди мъж и си подай оставката!