Новият терминал на Летище Пловдив прокапа

Сградата, построена преди 2 години, струва близо 49 млн. лева
Обновена: 26 юни 2011 11:08 | 26 юни 2011 11:05,
289
Новият терминал на Летище Пловдив прокапа
Сергей Станишев прерязва лентата на новия терминал. Снимка: Булфото

Покривът на новия терминал на летище „Пловдив” прокапа, а по сградата се появиха пукнатини.

Проблемите са започнали още в първите месеци след откриването му през лятото на 2009 година, но сега дефектите са станали повече.

Въпреки, че сградата е в гаранционен срок от 5 години, фирмата-изпълнител до този момент не е поправила щети. Според ръководството на аеропорта става въпрос за некачествен ремонт.

Новият терминал на летище Пловдив струва общо 49 милиона лева. Повече от половината пари са дадени от държавата.

Страдата бе строена ударно само за 4 месеца и бе открита дни преди последните парламентарни избори от бившия премиер Сергей Станишев.

Най-вероятно заради бързото строителство, сега терминалът е пропукан, климатичната инсталация не работи, а покривът тече.

"За съжаление след по-малко от година от въвеждането в експлоатация на терминалната сграда, тя показа огромни дефекти, които неминуемо пречат на нормалната работа на аеропорта.”, съобщи пред Dnes.bg директорът на Летище – Пловдив Дойчин Ангелов.

По думите му едни от най-фрапиращите дефекти са обилни течове през покривната конструкция и захабени платна на окачения таван на второ ниво в терминалната сграда, сукани  стъклопакети от фасадата на терминалната сграда, пукнатини в подовата настилка, развалено осветление и дефектирала климатична инсталация.

От фирмата-изпълнител са поели ангажимент, че до края на месец юни ще започне отстраняването на дефектите.

„Водили сме разговори с фирмата и се надяваме да си изпълнят ангажиментите, тъй като сградата все още е в гаранция”, обясни пред Dnes.bg техническият директор на Аеропорта Петър Минчев.

През 2009 година терминалът на летище „Пловдив” спечели приза на Камарата на строителите за административна сграда на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Летище Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
1
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Няма значение кой управлява, схемите на далаверите, източванията, пранете и трафика са едни и същи. Наркоканалите си бачкат, контрабандата, проституцията, наркотиците, обществените поръчки, корупцията по всички етажи - всичко това е недокоснато от ББ. Няма и да се пипне от нито един от настоящата полмитическа класа, която е абсолютен *** и трябва да бъде изметена със много ГОЛЯМ ШУТ за да се оправи България.
285
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя левак едно летище не може да окрие без зулуми и произшествия, моля влизайте с каски в тази сграда аман вече от некадърници.
284
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ръководството на летище Пловдив ще съди строителната фирма "Коев" ЕООД заради некачественото строителство на новия терминал. Той струва на държавата близо 19 милиона лева.
283
0
 
2
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Ами ако я беше резнал Бойко нямаше да протече :)))
282
0
 
1
 
! Отговори
da преди 12 години
Сергей е прибрал 10 милиона от цялата сделка. А полвината са отишли по етажите на партията.
281
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mai bat Bojko e prav-na Stanishev mu lusvat lujite.Loshoto e,4e toq naglec iska pak da vzima vlasta
280
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам лентичката на снимката, се сещам: Абе, някой знае ли, Бойко когато откри Сомалийския залив, ряза ли му и на него лентата? Така де, да напомним, може да е пропуснал.....
279
1
 
9
 
! Отговори
Мизерника червен преди 12 години
Пуснете го да се върти по новия "ускорител на елементарни частици" на Бойко тоя ГЕЙ да видим за колко ще вземе Перник - София!
278
3
 
13
 
! Отговори
legion d'etrang преди 12 години
мен ми писна от резачи на ленти......независимо дали са плъхове или тикви....всички да се махат , вече е крайно време
277
2
 
8
 
! Отговори
изложи се СерГей преди 12 години
СерГей се излага - само няколко милиона. Обаче шефът му е фурия - вече млад милиардер, по думите на министъра на финансите.
276
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сичко у Пловдив е чекиджийска работа - ей го на!
275
23
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Пловдив е македонски ! ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИА !!!
274
5
 
6
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Такива като този мишок никога повече неискам даги виждам във власта да идват изборите по бързо и да свършва този филм момчето си отива
273
3
 
20
 
! Отговори
Ех, преди 12 години
Тия лентички ,бе... Мода ли е ,чудо ли е не знам ,но на хората им писна! Толкова ли не осъзнават това??? Лентички , партита, реклами и накрая ... скапано било ама друг е виновен. Същото ще стане и с прехвалените магистрали. Когато напиша ,че гаранцията на положения път е една година получавам сума минусчета, но за съжаление това е истината и с това си измиват ръцете... Как пое вината Боко когато беше кмет и Цариградско стана на вълнички ,та го правиха повторно? Кой плати масрафа???
272
1
 
15
 
! Отговори
ддд преди 12 години
От 100% достоверен източник знам,че спечелилият търга е платил сериозен рушвет.Съответно разходите са раздути 5-6 пъти,а качеството е налице....
271
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога валя, кога прокапа?
270
8
 
9
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 12 години
Като четеш коментарите не може да не забележиш контрастите. Нормалните хора си изразяват мнението конкретно и го обосновяват с факти. Пишат подробно защо мислят така. От време на време ще се появи и герберски коментар. Обикновено неграмотно написан и с едни и същи клишета-"Браво Бойко", "мръсни ***", "а ми серГей","на Позитано ли", "червените ***" . Толкова ограничени и противни. Но те са го казали-Какъвто главатаря, такава и четата.
269
3
 
14
 
! Отговори
нищо ново под слънце преди 12 години
Поредната добра сделка на БСП и техните партньори... чудя се има ли една държавна поръчка която са изпълнили даже и на едно средно ниво като са откраднали само половината вместо 90% от финансирането.... мисля че няма такава...
268
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СерГейчо какво ще кажеш сега по този въпрос.защо мълчиш като умрял.КЪДЕ СА МИЛИОНИТЕ.А.в койя банка си ги вложи.
267
3
 
23
 
! Отговори
Поправка преди 12 години
Сградата струва 9 млн, а останалите 40 млн са потънали в нечии дълбоки джобове.Естествено че са използвани най-евтините и некачествени материали + нископлатена и неквалифицирана работна ръка.