Застреляха мечка, избягала от зоопарка в Айтос

150-килограмовото животно е било опасно за хората
Обновена: 2 юли 2011 22:47 | 2 юли 2011 18:29, Елка Василева
226
Застреляха мечка, избягала от зоопарка в Айтос
Снимка: Архив Булфото

150-килограмова мечка, избягала от зоопарка в Айтос, е била отстреляна днес, след като са били изчерпани всички възможности животното да бъде хванато живо, съобщиха от община Айтос.

Мечката е избягала от клетката си на 1 юли около 19 часа. Създаден е бил кризисен щаб за залавянето й, в който участваха кметът на община Айтос и началниците на РПУ Айтос и Зоопарк – Айтос.

В 11,30 часа на 2 юли 2011 г. мечката беше отстреляна след като бяха изчерпани всички възможности да бъде заловена жива. В създадената ситуация това беше единственото възможно решение, заявиха от общината.

От общината съобщиха още, че на 1 юли вечерта, в ресторант „Шатра” се е провеждало празненство на бургаска фирма, на 2 юли – сватба в същия ресторант с участието на над 100 души. Паркът се посещава ежедневно от над 1500 души. В момента в близост до парка се провежда и черешобер, в който участват над 100 работници, а около язовира в парка има десетки рибари.

Кризисният щаб е предприел всички необходими действия, за да бъде уловена мечката жива. Безуспешни обаче са се оказали опитите животното да бъде упоено. Предвид опасността районът е бил отцепен, подстъпите към парка са били затворени. В акцията са участвали служители на РУП - Айтос, гражданската защита и екип на гранична полиция, който повече от шест часа издирва животното със специални уреди за нощно виждане. За съжаление животното не е било открито. В акцията за залавянето на мечката са участвали и служители на зоопарка и доброволци.

След повече от 15-часово издирване мечката е започнала да става агресивна в резултат на глада. На няколко места е била поставена храна за примамка, също без резултат. След като са били изчерпани всички възможности за спасяване на живота на мечката, тя е била отстреляна, защото 150-килограмовото животно е представлявало реална опасност за живота за хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: мечкаАйтос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
48
 
! Отговори
БОРИМЕЧКАТА преди 12 години
ПРОСТО ДУМИ НЯМАМ!!! ЕДНА МЕЧКА ДА НЕ МОГАТ ДА УПОЯТ!! СЕГА ДА ГИ МЕТНАТ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ В ЕВРОПА!!
2
22
 
10
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
За бягството е виновен Станишев ! Добре че съм аз и ГЕРБ та да оправим нещата. Трябва да сте ни благодарни. Кучета !
1
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"15-килограмовото животно е било опасно за хората"Тоя мечок като голяма *** тежи!