Кметът на Одрин: България не пуска турските бизнесмени

Предприемачите използвали шенгенските си визи и минавали през Гърция
Обновена: 9 авг 2011 17:17 | 9 авг 2011 17:16,
209
Кметът на Одрин: България не пуска турските бизнесмени
Кметът на Одрин Хамди Седефчи. Снимка: Dnes.bg

България е затегнала визовия режим с Турция и бизнесмените от южната ни съседка масово получават откази за визи. За това алармира кметът на Одрин Хамди Седефчи. Според него ситуацията се влошила преди година, когато било сменено ръководството на българското консулство в града.

Според Седефчи по този начин страната ни губи инвестиции, защото турският бизнес ще се откаже да влага пари у нас.

За проблема потвърди и председателят на Хасковската търговско- промишлена палата Янчо Янев. Негови колеги от Турция използвали шенгенските си визи и минавали през Гърция, за да пристигнат на официални срещи в България.

Проблемът бе изложен на среща между одринския кмет, областния управител на Хасково Ирена Узунова и кмета на Димитровград в Хасково, на която бе подписан меморандум за сътрудничество.

Узунова пое ангажимент да запознае с проблема външния министър Николай Младенов веднага след ваканцията на Министерския съвет.

Хасково и Одрин ще си сътрудничат при изготвянето на съвместни проекти. Приоритет в работата ще бъдат околната среда, туризмът и търговията. Един от проблемите, на който ще се търси решение, са наводненията в Турция, предизвикани от повишаването на нивото на река Марица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ХасковоТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22, ти виждал ли си им небостъргачите
24
6
 
16
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Тогава какво чакаш, ***? Бягай на там при "хубавите" им жени и още по-хубавите им *** да те научат на някои мурафети. Тук такова гюбре като теб има достатъчно.
23
6
 
11
 
! Отговори
Хайдутин преди 12 години
до 21Може да е по-развита ама жените им са само *** !!! За това мъжете са само гейове защото не обичат свинско !!!!
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Развита е , развита е , особено в манафлъка е много развита . П.П: Ти туркиня виждал ли си ? Не разказвай смешки , хубави били , ха ха.
21
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турция е по - развита от българския ***. Жените им са по - хубави и не са ***. Инфраструктурата им е по - добра. Здравеопазването полицията образованието и то.
20
15
 
1
 
! Отговори
TO6O преди 12 години
BALGARSKATA IKONOMIKA E POD TURSKI KONTROL... TAKA 4E TIQ VIZI SA MALOVAJNI NE6TA
19
4
 
13
 
! Отговори
tarbuh преди 12 години
Стига си лъгал бе чиче!!! Те ако имат Шенгенски визи, с които влизат в Гърция, могат да влизат директно у нас, без БГ виза.
18
10
 
30
 
! Отговори
аз преди 12 години
да го духа реалната сила Турция :)))))ствате смешни с това да ни плашите с ***....не сме впечатлени:))))
17
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kakvi investicii shte zagubim beeeeeee??Nali gi vidiah po Asenovgrad kakvo praviat.Naemat samo turci i v sgradite i ofisite im se govori SAMO na turski.Bulgari nikoi ne naema! Taka che da ne revat i pravilno che ne im davat vizi..ne zaslujavat!Az turski investitori v Bulgaria NE ISKAM!!! Koi znae po Razgrad i nadolu kum granicata sigurno e po zle i ot Asenovgrad
16
38
 
18
 
! Отговори
Бейб преди 12 години
Турция за разлика от нас е реална сила,така че не се пенявете да не подсмърчате после!
15
6
 
35
 
! Отговори
Хайдутин преди 12 години
Тия бизнесмени да не идват да гласуват ???
14
6
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
всичките потури дето ги носим са китайски,а не турскине си губете времето в четене на етикети:)))))
13
1
 
0
 
! Отговори
77 преди 12 години
A ima li kakvo
12
13
 
25
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Какво реват тези,ние сме в Европа и Европа си има закони,когато тези ислямисти накой ден влезнат в което се съмнявам защото най-важните германците и австрийците не ги искат,може и да претендират за нещо но засега ние с тех нямаме нищо което да ни свързва,а хасковци като подписват разни глупости да му мислят,още повече че те не са държавата,а Европа вече се напати достатъчно от тези *** които носят гранатите в гащите си и дърпат щплента без да се замислят че с невинните и те си отиват.
11
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ***,нали ако затегнат режима ще тръгнете с голи дупета по улиците.Нали всичките потури къде ги носите са минали през капалъто бе
10
16
 
34
 
! Отговори
ВЪНШНО преди 12 години
ДЕПЕША - На животни ,визи не издаваме . Обърнете се към ветеринарен контрол !
9
23
 
37
 
! Отговори
с маркуча преди 12 години
"България е затегнала визовия режим с Турция и бизнесмените от южната ни съседка масово получават откази за визи. За това алармира кметът на Одрин Хамди Седефчи. Според него ситуацията се влошила преди година, когато било сменено ръководството на българското консулство в града."Духайте *** , тук не ви е бащиния!
8
10
 
23
 
! Отговори
Молба преди 12 години
Ашкоолсун, *** едирне консулар ефендилер, аферим, машалла! Тюркче алъш вериш ефендилер - виза йок! Само моля ви, господа от консулската служба, дайте виза на "едирне вилает баш *** Пезевенк ага", че у нас има още кандидат-президенти за оправяне!
7
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може би за пръв път някой е почнал да следи на кой се издават визи и така се е получило:)))В Одрин половината имат двойно гражданство и не им трябват визи, да не се обясняват, нали идват да гласуват на изборите:)
6
8
 
35
 
! Отговори
жж преди 12 години
Ужас наркодилърите затруднени.Паправо са им накърнени правата и свободите,да се намеси ДПС,нали за тези отговаря,после ще иска пари за изборите за подкупи и заплати-откъде!