ВиК започва борбата с кражбите от служителите си

Нови контрольори ще проверяват колегите си по селата
Обновена: 10 авг 2011 12:54 | 10 авг 2011 12:53,
38
ВиК започва борбата с кражбите от служителите си

Акция срещу собствените си служители започва ВиК – Хасково. Новоназначени екипи в контролния отдел на водното дружество са започнали изненадващи проверки на работата на служителите на ВиК, които по принцип са разпределени по градовете и селата в региона.

"Сигурен съм, че голяма част от водомайсторите по селата в момента си вършат частната работа, качили са се на трактора и орат някоя нива", коментира директорът на ВиК – Хасково, Петко Стойчев.

Водното дружество стартира и акция срещу некоректните абонати, които са си направили незаконни отклонения и ползват вода, без да плащат. Вече са хванати 8 такива в хасковското село Стамболийски.

Сега нарушителите ще трябва да платят водата, която би се изляла от тръбите за година назад. Ако незаконното отклонение е с цолаж 3/4, това са около 4600 лева, а при 1/2 – около 2700 лева.

Загубите в мрежата на ВиК – Хасково, са около 57%, съобщи Петко Стойчев. В това число влизат и кражбите на вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da po4nat s krajbite na 6efovete purvo a?
37
0
 
3
 
! Отговори
Жо преди 12 години
КАЗАНО НАКРАТКО, водата е безплатна, ако сам си я събираш при дъжд или си я гребеш от реката. Ако искаш да имаш в къщата си тръба с вода под налягане, трябва да я плащаш.
36
0
 
3
 
! Отговори
Жо до № 34 преди 12 години
ЯВНО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ с нещата и си противоречиш. В село Желява , Софийско и днес има водохващане горе в Балкана и резервоар, изградени от времето на ТКЗС, поддържани от местната община с държавни средства. В ония години партия, община и държава бяха едно и също. Сега няма кой да поддържа водоснабдяването и кметството са го предали на Столична община. Едно, наглед уж просто снабдяване с вода, има много нормативни изисквания за качеството на водата и за поддръжка на ВиК мрежата.
35
3
 
0
 
! Отговори
до Жо преди 12 години
аз съм 34.В едно свищовско село, Совата, хората сами си хванаха вода от извор, каптираха и си водоснабдиха селото. Това беше през комунизма и не плащаха вода, защото ВИК не е поставяла свои тръби, нито поддържа системата. А водата е безплатна. Така че, те си ползваха вода, всеки колкото може, безплатно. След промените 1989-та ги накараха да си сложат водомери и сега плащат. Именно защото водата вече се плащала. Към нея се прибавя поддръжката на водопреносната мрежа и се калкулира.
34
3
 
1
 
! Отговори
до Жо преди 12 години
Прав си, но вече не е така. Безплатна беше при бай Тошо. Откакто дойде Демокрацията се плашат както работата по подръжка и доставка, така и водата. Две пера са. Да не помислиш, че съм червен. Никаква политика, просто факт.
33
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Напълнил си два пъти басейна и затова ти е голяма сметката. :))))))
32
0
 
0
 
! Отговори
сусамов преди 12 години
доверявай, но проверявай
31
0
 
3
 
! Отговори
Жо преди 12 години
САМ`АТА ВОДА НЕ СТРУВА пари, тя пада от небето и е Дар Божи. Плаща се за улавяне на водата, пречистване, доставка, отвеждане на отпадните води и пречистването им. Плаща се и за поддържане на Ви К мрежата. Колкото повече подменени водопроводи- толкова по-качествена вода. Ще ви дам пример: Рибата в морето е без пари, но в магазина я плащаш. Плащаш улавяне на рибата, почистване, доставка и т.н..
30
1
 
2
 
! Отговори
а ха преди 12 години
ако искате да не плащате водата просто трябва да се регистрирате че сте *** .
29
0
 
1
 
! Отговори
haskovo преди 12 години
Ако си в Хасково ще е 159 лв.Кубика е 2.30 лв.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние на село имаме ВиК, но вода никога няма или има но едвам, едвам тече.Имаме си сонда, както повечето хора по селата... Да ходят да хванат дедовия за водомера... Безмислена е цялата работа
27
0
 
2
 
! Отговори
Гого от Варна преди 12 години
До 20:Ти колко работа мислиш, че имат водопроводчиците на село, дето и канализация няма? Аман от праволинейни чукундури....
26
0
 
5
 
! Отговори
23 преди 12 години
*** нямат водомери-имат вода,ние имаме водомери трябва да ги проверяваме,а и там се дават пари като за нов ,а на всичко отгоре взимат и обща вода близо 50% тук така е при нас във Враца и шефа на ВиК се чуди къде да си инвестира парите от "заплатата"
25
0
 
4
 
! Отговори
До водомер преди 12 години
Водомер, ти май си от тези които "проверяват", "замерват" водомерите, за да вземат още някой лев, от бедния българин. Ти, когато ти е здрав някой уред "проверяваш" ли го? Не, категорично, не! Но иискаш да взимаш, периодично, перманентно едни пари.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя отклонената вода само Господ знае колко пъти вече е платена от редовните платци, все едно не е ясно на всички, че водата на *** квартали и всичката друга, която се губи заради стари тръби, аварии и т.н. се плаща от българите, ами тоя по-добре да не дрънка много глупости за да не става смешен.
23
0
 
5
 
! Отговори
Казах преди 12 години
От утре всички трактори Джи Пи Ес!Кой туй нещо? Дет не прилича на онуй нещо.
22
0
 
8
 
! Отговори
haskovo преди 12 години
Този дебел *** да не говори колко са загубите, ами да се стегне и си отстрани проблема.Не сме длъжни ние да му плащаме загубите.ЧУ ЛИ ШОПАРЧЕ ТИ НА МЕДИЙНА ЗВЕЗДА ЛИ ЩЕ СЕ ПРАВИШ БЕ *** ДОЛЕН.МАРШ НА СЕЛО.Най скъпата и *** вода в България.
21
1
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
е като имаш автомивка в апартамента си, така е надписват като за последно,
20
2
 
3
 
! Отговори
do 9 преди 12 години
Нека си я върши,но после не ми обяснявайте колко е работен българина и как заслужава европейска заплата,той и тази дето му дават не е заслужил мизерника.
19
1
 
14
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 16И съм съгласен с теб за водомерите,ама вземете се напънете и сложете такива и в *** райони,защото съм абсолютно сигурен,че те нямат,но водата там не им е спряна!!!Или пък им я давате на консигнация,знае ли човек???