По-леки условия по схемата "Училищен плод"

Правителството облекчи изискванията, за да направи програмата масова
Обновена: 24 авг 2011 17:05 | 24 авг 2011 16:34,
6
По-леки условия по схемата "Училищен плод"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кабинетът измени Наредбата за условията и прилагането на схемата за предоставяне на плодове и зеленчуци в учебните заведения, позната като схема "Училищен плод".

Целта е да се облекчи процедурата и да обхване по-голям брой деца. С измененията се премахва изискването за представяне на сертификат за съответствие за всяка доставяна партида.

Отпадат и изискванията за сезонност на плодовете и зеленчуците. Вече няма да е задължително и те да са произведени на територията на ЕС.

Училищата ще могат да участват в схемата и само през втория срок. Освен това няма да се изисква ежедневен контрол на броя на децата, присъствали в клас.

Схемата "Училищен плод" беше приложена успешно през учебната 2010/2011 г., обясняват от правителствената пресслужба.

От европейската инициатива са се възползвали общо 478 учебни заведения и 118 694 деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: училищехранадеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Веселина Ма до 4 преди 12 години
не са нито ***, нито са луди. АЛЧНИ са! Кой знае на кого му е попаднала далавера с плодове, които не са произведени в ЕС. Децата и здравето им изобщо не са им първа грижа
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда, и тия почнаха с историите на Масларката от типа "чаша топло мляко". Само не се захващайте сега да обяснявате колко харесвате Масларката и 'идеите' от този тип.
4
0
 
5
 
! Отговори
малоумници преди 12 години
Как така точно на децата ще дават от кол и въже доставени хранителни продукти. без сертификат, без изследвания за химикали... Тия луди ли са или си въобразяват, че всички днешни деца растат кат премиера - по мръсните селски улици ,с филията мас в ръката и парцаливия футбол пред гуменката. Такива натравяния се очакват от непроверени турски бракувани ***, че няма да стигнат токсикологиите в и без това закритите болници.
3
0
 
7
 
! Отговори
biohazard преди 12 години
Ами като няма политическа воля да се стимулира едно родно, органично селско стопанство, сега ще облекчаваме разни танганайски и джингитайски вносители на фaшкии. Друго си е обаче държавният чиновник да прибира комисион от внос, ох бабачкоооо, мама ви шумкарска долна!!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
plod преди 12 години
Samo deto ne se dava plod a kroasan ili mazna testenea zakuska :(
1
0
 
13
 
! Отговори
Бам Бам преди 12 години
Кой е измислил това "училищен плод"? То и без тази "схема" учениците се заплождат успешно, но пък наименованието кърти мивки!