Отварят процедурата по схемата "Училищно мляко"

Документи за новата учебна година се приемат от 1 до 30 септември
Обновена: 25 авг 2011 14:35 | 25 авг 2011 11:54,
4
Отварят процедурата по схемата "Училищно мляко"
Снимка: Архив Булфото

Държавен фонд "Земеделие" започва прием на документи по европейската схема „Училищно мляко”, съобщиха от Разплащателната агенция.

За учебната 2011-2012 г. кандидатите за субсидии трябва да попълнят формулярите от 1 до 30 септември в областните дирекции на Фонда.

Разплащателната агенция субсидира максимално количество от 0,25 литра мляко на ден за дете. Млякото задължително ще се предоставя в опаковка за еднократно ползване.

На етикета ясно трябва да са изписани неговото количество и срокът на годност. Изискванията важат и за сиренето и кашкавала,предлагани в учебните заведения.

Сандвичите с млечни продукти трябва да са опаковани поотделно и на етикета да е обозначено тяхното количество.

По схемата не се подпомагат мляко и млечни продукти, използвани за приготвяне на ястия, уточняват от Фонда.

Помощта, която Европейската комисия отпуска чрез Разплащателната агенция, е в размер на 18,15 евро за 100 кг млечни продукти при първа категория качество на млякото и 16,34 евро за 100 кг за втора категория.

Средствата по „Училищно мляко” се отпускат за доставката на продукти, закупени, преработени и произведени от сурово краве мляко само от страните членки на Общността.

В България схемата се прилага за четвърта поредна година и обхваща всички предучилищни, начални и средни училища, било държавни или частни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ДФпроцедура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯ преди 12 години
МИ К'ВО СТАНА. НАЛИ КРИТИКУВАХТЕ МАСЛАРОВА ЗА ПОДОБНА ПРАКТИКА. ЕДНО НОВО НЕЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРЕДЛОЖИТЕ ДОЛНИ ЛИЦЕМЕРИ И НЕКАДЪРНИЦИ. ПЛЮЯТ ПО ИДЕИ И ПРАКТИКИ,КОИТО КРАДАТ И ПРЕДСТАВЯТ ЗА СВОИ.КАКТО АРЕНА АРМЕЕЦ,ПРОЕКТИРАНА И С ОСИГУРЕНО ФИНАНСИРАНЕ ОТ ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА, НО МУТРАТА БОКО Я ПРЕДСТАВИ ЗА СВОЯ ЗАСЛУГА. ДОРИ НЕ ПОКАНИ ЛЕЧЕВА НА ОТКРИВАНЕТО,ДРЕБНАВЕЦЪТ МУ НЕДЕН И КРАДЛИВ ***.
3
0
 
3
 
! Отговори
мима преди 12 години
През изминалата учебна година в нашето училище-12-то София- се предлагаха:филии нацапани с лътеница или шоколад и сок, литър от който се продаваше по 1 лв., но от 1 литър се сипваше в 8 чаши.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от какво ще е направено млякото?
1
0
 
8
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Аз лично ще следя тази тема. Защото имам подозрения, че е поредния гербаджииски блъф. Дано да не съм прав, но съм почти напълно убеден, че това е предизборен кьорфишек.