Дядо изгоря, спасявайки коня си от запалено стърнище

Възрастният мъж сам подпалил огъня – да разчисти нивата си
Обновена: 1 сеп 2011 14:33 | 1 сеп 2011 14:33,
27
Дядо изгоря, спасявайки коня си от запалено стърнище
Снимка: Булфото

Възрастен мъж загина при пожар в землището на Садово, съобщиха от областната дирекция на МВР в Пловдив.

Тялото на 72-годишния мъж е открито вчера в запалено стърнище на житна нива.

Изяснено е, че около 9,00 часа мъжът казал на съпругата си, че отива с каруцата си да запали сламата на нивата им в местността Гюмюшево.

Още по темата

Около 18,00 часа обаче конят му се върнал в града сам със следи от изгаряния.

Малко по-късно в нивата е открит трупът на пенсионера с обгорели длан, ходило и част от лицето, както и изгорялата му каруца.

Вероятно възрастният мъж е опитал да спаси коня си от пожара и е починал в резултат на задушаване.

Преди ден МВР предупреди, че пожарната обстановка в страната е усложнена вследствие на високите температури и човешката непредпазливост при боравенето с огън.

Само до 18,00 часа вчера огнеборците реагирали на 211 сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ТИЯ СКЛЕРОТИчНИ ДЪРТАЦИ СЪСИПВАТ ХУМУСА С ТОВА ПАЛЕНЕ.САМО ТУК СЕ ПРАКТИКУВА ТОВА.ЛЕКА МУ ПРЪСТ!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО ПРОКУРОР, ТИ ВЪОПЩЕ ИМАШЛИ НАПРИСТАВА ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ, ИМА ПОЧИНАЛ ЧОВЕК И ТО РАБОТАР , АНЕ КАТО ТЕБ ФИЛОСОВ , ТАКИВА ИМА НА ПЪТ И ПОД ПЪТ ,С ТРАГЕДИАТА НА ХОРАТА СИ ЧЕШИТЕ ИЗИЦИТЕ
22
1
 
4
 
! Отговори
проКУРор преди 12 години
Има прости,но безотказни начини да се набие в главата на пироманите да не си палят нивите. Ако е палил - без право на кандидатстване за субсидии и отказ за изкупуване на реколтата за три години. И най-простия чичо ще разбере от първия път. Там където думите са безсилни, камшика помага.
21
2
 
2
 
! Отговори
КК преди 12 години
.. изтървахме коня... коня...
20
3
 
9
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Даааа, грешката на човека, не ще и спор, е грешка.... Но мене ме шокират повече коментарите...Коментари на груби,недодялани, без никаква сърдечност и съпричастност към чуждото нещастие подобия на номоsapiens! И това се забелязва в около 80% от коментиращите различните новини! Явно,държавата оскотява! Появява се нов вид- "животни,умеещи да работят с клавиатура"! Жалко за Родината ни ! Животни я управляват,животни коментират и новините!
19
2
 
0
 
! Отговори
същата преди 12 години
а за 13-14-15-16 напишете книга, или влезте в някой агро сайт
18
1
 
3
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
Сигурна съм, че във Франция всички изискани и високопоставени особи като теб ходят на опери, имат чистачки и помощнички, сутрин закусват в бял порцелан и се бършат с коприна. Сигурна съм, и че нямат грижи за възрастни родители, които са изпратили във домове(чиито *** също са избърсани).Изобщо ние тук "дивите ***" знаем всички наши бивши сънародници, настоящи европейци/американци/забраванковци колко са велики. Но молим ВИ..спрете да коментирате трагични съдби.
17
7
 
11
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Каква злоба и звяра в коментарите Боже!!! Като човек, не мога да повярвам на това, което чета! Нямам думи! ... Боже, прости ги - те не могат да мислят, за това не знаят какво пишат и говорят! Мир и покой за душата на този изстрадал старец! ...
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не трябва да се палят стърнищата? Най-горният почвен слой, в който се развиват растенията и който се уврежда при паленето на стърнищата, се е създал и натрупал вследствие на сложни процеси в продължение на много години. При палежите на стърнища се унищожава хумусът, който е изключително важен фактор за плодородието на почвата. При естественото му разлагане в почвата се освобождават необходимите за растенията хранителни вещества. Този естествен процес е изключително бавен. Необходими са стотици години за обогатяване на почвата с достатъчни количества хумус. За създаването на 1 сантиметър хумус са необходими над 100 години.При пожар, от високата температура и изгарянето на полезната микрофлора и фауна, почвената структура се разгражда до 10 сантиметра. Така най-горният слой на почвата се разпрашва и ерозира.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъжно, ама в крайна сметка сам е запалил огъня. Толкова ли не е могъл да помисли и преди да тръгне да пали да дръпне коня на безопасно растояние? Човек като мине една определена възраст и започва да не мисли или поне не мисли логично и прави глупости. Лошото е, че тази е била фатална. Да почива в мир!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паленето на стърнищата е вреда, а не помощ за почвата, категорични са специалистите от сектор "Земи, почви и земни недра" в РИОСВ Плевен. Освен това не е променяна или отменяна категоричната забрана за палене на нискостеблена растителност или стърнища, припомнят от полицията
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност много малка част от вредителите се унищожават, за разлика от полезните микроорганизми.Така се създава една липса на почвено плодородие и земите се увреждат.Земя, върху която е палено стърнище става податлива на ерозия
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паленето на стърнищата е не само забранено, но и крайно вредно, защото заедно със сламата изгаря както повърхностния хумусен слой, така и целулозата, от която в последствие се образува хумус Огънят не унищожава нито патогенните микроорганизми, нито семената от плевелите, но унищожава значителна част полезната почвена микрофлора и създава условия за опустиняване на земите.Груба технологична грешка е и извличането и балирането на сламата с цел нейната продажба, тъй като получените от реализацията й пари покриват само нищожна част от цената на хранителните елементи, съдържащи се в нея.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗОРЕ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ.ПАЛЕНЕТО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНО ЗА ПОЧВАТА ЗАЩОТО ПОЧВАТА КАТО СЕ ИЗГОРИ ТРЯБВАТ 100 ГОДИНИ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ИЗГОРЕНОТО.
10
0
 
16
 
! Отговори
rm преди 12 години
Аз преди време видях покрай пътя за Благоевград - къщи, зад къщите гора, гората обгоряла и следата води точно към една от крайните къщи, буквално зад двора. Явно е излязла бабата да си запали там тръните дето са, и хоп белята станала.Ама бантустанското племе няма никаква идея що е това противопожарна безопастност, изобщо думата безопастност не съществува по тези земи, всеки маа крачка, пали, гази без изобщо да мисли.
9
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 8 Димитрова. Такива като теб са ми много чудни - дървенни философи. Дъртия САМ си е виновен че се е подпалил. Ясно. Не ти е виновно обществото, внуците, правнуците, комшиите, глада в Ангола и международното положение, че е извършил закононарушение (паленето е незаконно и е пукнал от собственото си безхаберие). *** селендур, това е. Айде недей да вменяваш публично вино. Аз не съм му виновен, сам си е виновен дъртия памперс.НЕ, НЕ го съжалявам.
8
4
 
8
 
! Отговори
do 9 преди 12 години
е то ще са само старци, млад човек не работи на полето....
7
7
 
12
 
! Отговори
Absolutism преди 12 години
Да се научат, да не ги палят тия стърнища и това е. То пак добре, че той е загинал, а не някои млад човек, неизживял живота си
6
7
 
31
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Дааааа, да... всички са прави - не трябва да се палят стърнищата, трябва повече отговорност, повече...На 72 години коства доста усилия да впрегнеш, да идеш... и кураж и отчаяние - да се опитваш да спасиш добичето... Докато синовете ти са някъде по света, а внуците си виждал само на снимка. Дано има покой на оня свят и някаква утеха за бабата на този!
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЖАЛКО ЗА СТАРЕЦА , ТРЯБВА ДАСЕ ОБЕСНЯВА НА СТАРИТЕ ХОРА ЧЕ НИВАТА ДАВА РЕКОЛТА И БЕЗ ДАСЕ ПАЛИ ,НО ЛОШОТО НЕ ИДВА САМО