500 руски туристи блокирани на Летище Бургас

Причината е дълг на туроператорска фирма към Bulgaria Air
Обновена: 9 сеп 2011 17:43 | 9 сеп 2011 17:42,
72
500 руски туристи блокирани на Летище Бургас
Снимка: Архив Булфото

Около 500 руски туристи станаха "заложници" на Летище Бургас след като авиокомпанията Bulgaria Air отказа да извърши всички полети, резервирани от фирма “Алма тур”.

Причината е дълг в размер на 7 млн. лева, който туроператорът дължи на националния въздушен превозвач.

Пасажерите са от три чартърни полета, които е трябвало да бъдат извършени днес – два за Москва и един за Санкт Петербург.

Стотиците руски туристи обаче били неприятно изненадани, когато разбрали, че са блокирани на летището не за друго, а заради задължения на туроператора.

По думи на пасажерите билетите им са били платени предварително. Туристическата фирма обаче не е превела навреме сумата на самолетната компания.

Освен това се оказа, че туроператорът има стари неизчистени сметки към националния превозвач, което е провокирало днешната реакция. Всички останали редовни полети на Bulgaria Air до Русия се изпълняват по разписание.

Изнервени до краен предел част от туристите коментираха, че цял ден не са получили информация какво точно се случва и се оплакаха, че никой не им е предложил дори вода и храна.

Най-голям бе проблемът за семействата с малки деца. Родителите не бяха предвидили толкова дълъг престой на летището и не се бяха запасили с достатъчно памперси и пюрета за бебетата.

По непотвърдена информация вече са започнали преговори с руска авиокомпания, която да осигури 2 самолета за туристите и те да излетят още тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ситуацията вреди на туроператора, но не и на туризма като цяло, авиопревозвача е прав!!! Докато не се научим да си защитаваме правате все ще сме И.ани...дали колективно, дали поединично...все тая...Прави са от Bulgaria Air
47
4
 
16
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Преди месец или два едни английски туроператори не си бяха платили в Турция и също така англичани спаха под открито небе. Както е казал Митко Бомбата.... "нема пезета, нема мезета брат ми"!!!
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има проблем и с туристи на летище Варна, интересно е че не се споменава... Друга неточна информация е, че няма храна... Още преди обяд им бяха занесени вода, сандвичи, кроасани, бебешки пюрета, както и памперси. Не е нужно да злобеете, ситуацията е грозна и вреди на туризма у нас като цяло
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руските национални канали вече предадоха за скандала .Но не обвиняват българския превозвач.Казват че ,туроператора не си е платил сметките .Единствено консулството от Варна настоява да се осигури храна вода и т.н. за всички пасажери
44
11
 
11
 
! Отговори
до 500 блокирани преди 12 години
Що ли бързат да си ходят ???През 1944 дойдоха без да ги каним - сега бързат да си отиват - ами празника ????
43
1
 
4
 
! Отговори
Ретро преди 12 години
Всички активи на България бяха откраднати от комунистите още по Лукановото време. Те поставиха борчета и ДС-та да им ги пазят. "Управлението" става по един начин - всяване на страх у хората (клиенти) и конкурентите (ако смеят да се явят) било със заплахи, било с престъпления, било чрез използване на властта.Това не е управление на фирми, нито е капитализъм, а е престъпност по всички азимути.Могат ли *** спортисти и политическа полиция нещо да създадат?Те са само ***, които храним още
42
7
 
5
 
! Отговори
за 42 преди 12 години
Колко ти платиха за да напишеш тази мръсотия?
41
9
 
20
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Много правилна реакция от страна на Bulgaria Air!!!
40
6
 
6
 
! Отговори
михалева преди 12 години
Хмм, крайно време беше някой да стъпи на мазола на Алма.....М. Михалева, да не спи, ами да извади някой лев и да плати на ***-аджиите.
39
5
 
10
 
! Отговори
за 38 преди 12 години
Няма значение къде работиш. Руснаците ще се погрижат за своите хора, те са голяма страна, ще пратят самолети, ако трябва и ракети ще пратят и ще им помогнат, защото те са така възпитани. Ние сме тези дето утре ще виснем прецакани някъде и няма да има кой да ни погледне. Тогава си прилагай знанията да видим дали ще ти помогнат пред българи. Но мисля че няма, защото ганьовеца си е *** и към своите. За авиокомпанията ще кажа само едно - БЪЛГАРСКА!
38
0
 
4
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Леле, колко злоба!
37
1
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Това не е вярно. Чартърните полети не са като редовните. Аз работя в агенция и знам как е - малко преди полета изпращам лично списък с имената на пътниците. Не говорете толкова сигурно, когато не сте наистина сигурни.
36
0
 
2
 
! Отговори
за 34 преди 12 години
ти си дървен философ - чист българин
35
4
 
7
 
! Отговори
за 32 преди 12 години
Авиокомпанията има списък на пътниците за всеки полет!С имена и всички данни от билета!Авиокомпанията дори да ги нямаше има възможност да направи съобщение и да уведоми пътниците за полет номер еди кой си.... и т.н. но не са го направили. Защото не са искали.
34
7
 
9
 
! Отговори
Хр.Кълвачев716 преди 12 години
ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА НА АЕРОГАРА БУРГАС Е САМО НАЧАЛОТО НА ОТДАВНА ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАИ ЗА АЛМА ТУР.ТЕЗИ, КОИТО НАБЕЖДАВАТ СЕГА "БЪЛГАРИЯ ЕЪР" НЯМАТ НИКАКВО ПРАВО ДА ГИ ВИНЯТ ЗА НЕЩО В СЛУЧАЯ (НЕ, ЧЕ СА ДРУГО Е ТОЧНО ТАКА..). АЛМА ТУР - КОМСОМОЛСКО-ПАРТИЙНА ФИРМА, С ФИНАНСИРАНЕ ОТ "НЕЗНАЙНИ " ИЗТОЧНИЦИ С МРЕЖА ОТ ЗАДГРАНИЧНИ ФИРМИ, ХОТЕЛИ В ЗЛ.ПЯСЪЦИ И БАНСКО...С НЕКОМПЕТЕНТНО РЪКОВОДСТВО ОТ ВРЕМЕНАТА НА ДКМС- БМТ "ОРБИТА" И АКЦИОНЕРИ- СЪВЕТНИЦИ ОТ АПАРАТА НА ЦК НА БКП... БЕШЕ МНОГО ЯСНО ДО КЪДЕ ШЕ СТИГНАТ
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха ха
32
3
 
10
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Авиокомпанията няма как да информира пътниците, тъй като до последно не знае техните имена. те си закупуват билети от агенция, а не от авиокомпания, и Алма са тези, които имат информация за контакт с пътниците. Очевидно не всичко е било наред и агенцията поне няколко часа преди полета е знаела, че има проблем, но не е информирала пътниците.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсен номер, чисто български! И дори не са предупредили хората, които нямат никаква вина.
30
0
 
1
 
! Отговори
за 29 преди 12 години
Грешно си чул!
29
2
 
4
 
! Отговори
WizAir преди 12 години
Какво ще кажете за Wizz Air? Чувам, че не идвали за полет докато не се съберат достатъчно хора и пътниците престоявали по денонощие на летищата. После си плащали коректно. Дайте инфо, моля.