Бунт в Катуница, МВР блокира селото

Размириците започнали, след като близки на Цар Киро прегазили момче
Обновена: 28 сеп 2011 12:18 | 24 сеп 2011 09:54,
734
Бунт в Катуница, МВР блокира селото
Снимка: Архив, Булфото

Невиждан масов бунт избухна тази нощ в пловдивското село Катуница, където се намират и палатите на провъзгласилия се за цар Кирил Рашков.

Размириците в селото са започнали, след като близки на Цар Киро са прегазили и 19-годишно момче. Бусът, убил момчето, е минал и през още няколко млади жители на Катуница и през трима униформени служители на пловдивската полиция.

В знак на протест срещу убийството жителите на селото се вдигнали на протест и се въоръжили с камъни и колове. Те се запътили към палатите на ромския лидер и искали да го линчуват заради убийството на 19-годишното момче. Успели да подпалят дома и настояват за неговото изселване.

В този момент улиците на Катуница са блокирани от полицейски автомобили. Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи.

„В ареста са задържани шест лица”, потвърдиха за Dnes.bg от полицията в Пловдив.

Оттам уточниха, че подробности за бунта в Катуница ще изнесат по-късно през деня. Шефът на дирекцията на МВР ще се срещне и с протестиращите жители, за да успокои страстите.

Екип на Dnes.bg остава в Катуница, за да ви информира за събитията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


734
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
582
1
 
4
 
! Отговори
ррр преди 12 години
споко-коментара и "мисленето" на ПРЕСТЪПНИТЕ управници,социолози-социопати,политолози-гъзолози и прочие платени ***-за съжаление доста от народа има същото изродено мислене,и е:"Е,да,убит някой,ама това е изолиран случай,инцидент!пък и какво му е специалното-убивани са били и други,и ще бъдат убивани и други!какво тук значи някаква си личност,някакъв си човек?!Един е убит,да,ама я колко живи има и остават,тук са!"Извод:в БГ човешкия живот не се цени,затова 2 млн.избягаха извън клоаката!!
581
1
 
3
 
! Отговори
да бре преди 12 години
Ние си пишем и се ядосваме ,а ДАЛАВЕРАТА И ТЪРГАША си вървяяяяят,....кой ли ми те слуша ,като то ми пееш Пенке ле ...?
580
1
 
5
 
! Отговори
Национал преди 12 години
Мен ако ме нападнат жандармерия ли ще ме охранява а да се трепят да им е.а м.....а ***
579
1
 
15
 
! Отговори
само питам ? преди 12 години
За 22г.,има ли осъден ром ,от рода на Киро японеца и цар Киро ....?Защо ни се качиха на главите------ на народа и на управниците ?
578
1
 
7
 
! Отговори
дгфгф преди 12 години
айде пак да излезе някой *** и да каже холандците,финландците..западняците като цяло или ескимосите са ВИНОВНИТЕ??? Или ония които са начело на страна,народ и власт?Да изреждаме ли имената на тия лични-неприлични КРАТУНИ,дето и срам поне нямат-а от сутрин до мрак са по медии и площади да овоняват народа!!Какви избори,какви мандати,какви власти,бе-веднага ОСТАВКИ,ТУК И СЕГА-стотици,хиляди случаи на безобразие и мизерия и кретенщина в тая страна,плаче се силно за ПИНОЧЕТ!!КЪДЕ Е ОБАЧЕ,НАРОДЕ????
577
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли редно тоя *** бос да е вече в ареста и да си чака присъдата? Тия *** се самозабравиха. Дано си получат заслуженото. Всяко престъпление трябва да се наказва, а пък щом има и убийство още по строго!!! Да не позволим да им се размине!
576
1
 
9
 
! Отговори
АЛООО,КУШЛЕВ/Ф/ преди 12 години
Защо не конфискувахте на цар Киро и Киро японеца -----колите /за над 3млн. лв./,имотите,дрогата ......А,или и вие сте с тях ?Има ли държавност в БГ .....?
575
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Какво прави Цар Киро в имението си, след като е съучастник в предумишлено убийство?? Не би ли трябвало полицаите да го разпитват в момента, а не да се явяват в ролята му на лична охрана?????
574
3
 
9
 
! Отговори
май,май,.... преди 12 години
бой за наркопазара ,.....еомите ще победят ,щото имат гръб ....политици и Съд. система ,а българина отново НЯМА КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИ /КАТО ДАЛАВЕРА НА ПОЛИТИКА /....нема кой да застане зад него ,няма права ,а само задължения ,....ТОВА Е ИСТИНАТА В БГ !
573
4
 
9
 
! Отговори
КАНАС У БИГИ КРУМ преди 12 години
ИСТИНАТА Е , ЧЕ ТОВА АКТИВНО МЕРОПРИЯТЕ НА ДС/БКП ИЗВЪРШЕНО ОТ АГЕНТА НА ДС/БКП , КОМУНИСТА , ЕДЪР КАПИТАЛИСТ Кирил Рашков - Цар Киро ЦЕЛИ ДА ПРЕДИЗВИКА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ , ДА СТИЛУЛИРА *** ДА ГЛАСУВАТ КАКТО ВИНАГИ ЗА АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ БКП - КАПИТАЛИСТИ А БЪЛГАРИТЕ ДА ОТБЛЪСНЕ ОТ ГЛАСУВАНЕ !
572
1
 
5
 
! Отговори
тъъ преди 12 години
150 милицая,егати чудото-егати милицията,хах!демек 30-40 коли с милицая,леле майко,ТЕ ще ви оправят,знаете кои ТЕ!ТЕ са винаги ТУК,ТЕ са едни и същи-ГОРЕ!Въпрос:тая циганосган там досега е била учена,честна,чиста,културна,морална,скромна ли..и това е случай изненадващ и паднал от небето?или тъкмо напротив-ИЗВЕСТНИ отдавна мизерници,престъпници,***..?Споко вий избирате *** горе която е в комбина с тая *** ***-не се правете на улави!Нарочно се поддържа тая ***-за да ви държат в терор!
571
1
 
9
 
! Отговори
здрав циганин ! преди 12 години
Получава :Инвалидна пенсия ,социални ,помощи от Европа ,помощи от ЕВРОРОМА =над 700 лЪва....+ за 10 деца помощи от ЕВРОРОМА,детски=над 1300 лЪва ,а къде е БГ ...?
570
1
 
9
 
! Отговори
ей преди 12 години
Политици дано и ваще деца да страдат МРЪСНИ НАРКОПОТРЕБИТЕЛИ дето си сваляте гащите заради едни пари!!!!КЪДЕ ГО ТОЯ ВЪТРЕШНИЯТ НАРКОМЪЛЧАТЕЛ??
569
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От тоя случай ще се разбере кой политик колко струва. Не съм чул Кунева нито веднъж да е казала нещо за *** проблем. А Калфин и Плевнелиев от *** чакат гласове. Ухажват ги. Долни предатели на българите.
568
1
 
12
 
! Отговори
нали! преди 12 години
Абе тоя цар Киро ,до кога ще си развява байрака ,за сметка на БГ ....А?
567
3
 
9
 
! Отговори
19378 преди 12 години
Кво очаквате от ПОЛИЦИЯТА -АЗ ЛИЧНО НИЩО-демонстрация на некви каубой ,сега с кво ме занимаваш ,бе@@@умници дето и средното образование едвам са го завършилии щото то връзки трябват в милицията!!!!!!хрантутници дето им плащаме ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ ЗА СМЕТКА НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ!!! една *** возеща се в коли и нищо повече ???давайте с минуси и плюсове да видим кой ПОЛИЦАЙ или МИЛИЦИОНЕР е нещо направил в близките 5 години за ВАС,скъпи данъкоплатци на МВР
566
1
 
5
 
! Отговори
политик = ром /ц..н/ преди 12 години
Няма разлика -----лъжа ,кражби ,изнудване и още и ощеее....само консумират ....!
565
1
 
5
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 12 години
Нямам вече съмнения. Нямам съмнения за кого няма да гласувам. Няма да гласувам за ЕДРИТЕ КАПИТАЛИСТИ , КОМУНИСТИТЕ защото са антибългари и не милеят за българския народ !
564
5
 
0
 
! Отговори
stoykov преди 12 години
..Je suis bulgares et je deja enculles beacoup de francais, les francais sont majoritaire des pede, qui aime avale le bites noires et sperm de bulgares! Je te encule, sale francais, va dans ton sale pais, degage!!!
563
1
 
7
 
! Отговори
ОТНОВО ! преди 12 години
Благодарение на политиците ---НИ---в БГ ,.....ромите бяха научени как да си вземат ---ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ в БГ ,...дори да са здрави ....за сметка на българите !Това е БГ !