Цар Киро отсече: Не мърдам оттук!*

Запалиха къщи на ромския барон в село Катуница
Обновена: 26 сеп 2011 09:38 | 24 сеп 2011 20:52,
2057
Цар Киро отсече: Не мърдам оттук!*
Снимка: БТА

„Не се изселвам оттук, оставам в Катуница”. Това заяви пред Dnes.bg по телефона ромският барон от Катуница Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

Той отхвърли обвиненията, че е замесен в поръчителството на убийството на 19-годишния Ангел Петров. Рашков твърди още, че не той, а роднини на момчето го тормозели от дълги години и го заплашвали.

Той заяви, че не се чувства виновен за двата смъртни случая на млади момчета за последните 24 часа и че не обръща внимание на подписката, в която жителите на селото искат неговото изселване.

„Нека не протестират, защото мога аз да ги принудя да се изселят от Катуница”, каза още Цар Киро.

Заможният ромски барон твърди, че на неговото семейство е нанесена психическа травма с размириците в Катуница.

В същото време екип на Dnes.bg видя, че всички входно-изходни артерии на Катуница са блокирани от полицейски патрули. Проверяваше се всяко едно превозно средство. Същото се случваше и на изходите на Пловдив.

Минути преди 22 часа тълпа от близо 2000 футболни фенове се разпръсна из улиците на Катуница. Запалянковците атакуваха лятната резиденция на Цар Киро с коктейли „Молотов”.

Те пробиха кордона от жандармеристи и нахлуха в палатите на Рашков. Събориха огради, потрошиха покъщнина. Запалени бяха още три къщи на ромската фамилия. Пожарната потушава пожарите.

„Цигани! Убийци!”, скандираха феновете пред палатите на Кирил Рашков. Футболните фенове бяха заплашени с водна струя, ако не се разпръснат.

„Погрижихме се фамилията Рашкови да напусне къщата и те в момента не са тук”, обяви пред журналисти в Катуница главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Още по темата
Той се ангажира, че специалните части на полицията ще останат в селото, докато се нормализира обстановката.

„Подобна тълпа от 2000 души трудно може да бъде овладяна, направихме опит да ги спрем”, обясни главният комисар.

„Най-важното в момента е, че не сме допуснали да бъде пролята кръв”, категоричен е Калин Георгиев.

В този час по улиците на Катуница има стотици хора, които са настроени агресивно и искат отмъщение заради убийството на двукратния републикански шампион по киокушин – 19-годишния Ангел Петров, и смъртта на 17-годишния Пламен, който почина днес на път за болницата, след като припадна по време на протестно шествие към имотите на Кирил Рашков.

В Катуница са командировани тежковъоръжени жандармеристи от София, Смолян и Стара Загора.

Задържан е шофьорът на буса, убил 19-годишния Ангел в Катуница. Очаквайте подробности.

*Информацията е актуализирана в 23,46 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2057
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятели,Вижте въпиющ пример на ЦИНИЗЪМ изречен от Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и негови Изводи:1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТНароде!!!!
4
 
19
 
! Отговори
1 преди 12 години
Всички трябва да се изселят от България! Иначе гражданска война
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо няма вестници днес? По чие демократично нареждане е?
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМО До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ До всички свободни медии , които желаят да го публикуват НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!! Уважаеми дами и господа, Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова. Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията.След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях.Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "***".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.Госпожица Бенатова отрази като "инцидент" , едно показно убийство , след заплаха за убийство , нает специално за целта убиец и последващите събития.Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите. Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име. P.S. Моля , тези които имат по - голяма компютърна и интернет грамотност от мен , да разпространят въпросното писмо.
3
 
3
 
! Отговори
ххххх преди 12 години
Киро се крие на Боровец
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На какъв се прави този ***,на Кадафи ли?Ако го лепнат жив ще го одерат!
2
 
19
 
! Отговори
от САЩ преди 12 години
Преди 3 дни екзекутираха черен в САЩ за предумишлено убийство *** бял
1
 
12
 
! Отговори
аспент преди 12 години
Много ме е яд ,че не успях да запаля някоя къща
1
 
15
 
! Отговори
Рошав преди 12 години
Да ама Европа ги неще, а когато убиха на Чочоолу внука , доста време им държа топло. Това не са никакви РОМИ а са си живи ***. На така наречения от тях език РОМ означава ***, а те смесват този език с българския. може да попитате някои *** как е на *** потник и да видите какво ще ви отговори , защото те такава дума нямат.
0
 
31
 
! Отговори
ЕТ преди 12 години
Крайно време е да се каже истината за това кои са РОМИ и кои ***/ ***/ !От Пловдив съм и мога да кажа че когата убиха на Чочоолу внука/ако не се лъжа / *** не се виждаха по града- САМО В ГЕТОТО, а сега са навсякъде.Знаят се депата на наркодилърите, имената им , пунктовете за продажба и НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА!??? ЗАЩО? Източиха НОИ с платени инвалидни пенсии, социални помощи, детски добавки и ИНТЕГРАЦИОННИ добавки!КАТО ИСКА ЕВРОПА ДА ГИ ИНТЕГРИРА НЕКА ГИ ВЗЕМЕ ТЯ - ХАЛАЛ ДА И СА!!!
0
 
18
 
! Отговори
Рошав преди 12 години
Ега ти медиите - цар Киро отсякъл -не мърдам оттук. Откъде да мръдне този *** сатрап с голямо самочувствие и много пари от далавери , та сигурно и агент на ДС. Трябва да има референдум за изселването на целия му род и конфискация на имуществото му и раздаването на същото на бедните и гладни ***.
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По Канал 3 предават на живо.
0
 
18
 
! Отговори
Gost преди 12 години
А бе защо е това вайкане за един *** не мога да разбера, че и Цар го титуловат. Всички вестници и телевизии - "Цар Киро, та Цар Киро". ***, който нагледно показа какво е властта - смях и зрелище. Че и полиция го пази, божеееее, божееееее. Каква държава, какви управници. И след 3-4 дена надали някой ше си спомни за това, а че едно младо момче си отиде ..... Така ни се пада на БЪЛГАРИТЕ - щом си траем и чакаме и ние не знаем какво и кого. Жалко за такава нация!
0
 
32
 
! Отговори
Bulgarin преди 12 години
Както Хан Крум е казал преди повече от хиляда години: Щом не щеш мира, на ти секира!!!
1
 
6
 
! Отговори
до 1977 преди 12 години
браво,размаза с думи миризливия ***
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е за национален бунт
1
 
11
 
! Отговори
Men преди 12 години
Prestaneto da go spomenavate kato Tsar. Tova e vurhovna obida na pametta na pradedite ni!!!!!
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1981 различните позиции не са излишни, но истината няма да излезе никога наяве
3
 
10
 
! Отговори
Агент 007 преди 12 години
Подшушнаха ми ,че снощи умишлено са оставени феновете на футболни клубове да палят и след това да бъдат задържани . Да стане ясно който се опълчи срещу властта го чака арест.
1
 
36
 
! Отговори
Слав преди 12 години
Призовавам да се свика Национален референдум по Ромските въпроси До кога държавата ще ги издържа тоест ние всички с нашите данъци а те да ни наричат *** и да продължават да ни УБИВАТ всяка седмица има по някой ,да се спрат всички привилегии от страна а държавата всеки знае че правят деца за да ги издържаме после всички ние а те пак да ни УБИВАТ ,като правят повече деца и не могат да ги хранят държавата да не е длъжна да им дава помощи на тези Чудовища искаме справедливост никакво търпение вече