Синдикатите в пристанище Варна са в стачна готовност

Чудят се правителството ще отдаде ли на концесия порта, или не
12 окт 2011 18:40,
13
Синдикатите в пристанище Варна са в стачна готовност
Контейнери, готови да бъдат натоварени на кораб. Пристанище Варна. Снимка: Булфото

Синдикатите в пристанище "Варна" са в стачна готовност, съобщи председателят на профсъюза на докерите Тодор Градинаров. Причината е неяснотата за бъдещето на порта.

Пенка Илиева от Синдиката на пристанищните работници обясни, че основната цел на синдикатите е да се разбере дали пристанището ще бъде отдавано на концесия, или не.

„Научаваме за такива намерения от медиите, но не и на среща със социалните партньори“, посочи тя.

Концесията не е добър вариант за развитието на пристанището, смятат от синдикатите. Градинаров уточни, че порт Варна е печеливша фирма и държавата може сама да го стопанисва и да търси източници за финансиране на модернизацията му.

Илиева допълни, че до момента няма добър пример за пристанище в страната, отдадено на концесия, включително и в Бургас.

Градинаров уточни, че позицията за стачна готовност е подкрепена от пристанищните работници в пристанищата Варна-Изток и Варна-Запад, както и от структурата на КТ "Подкрепа".

Сред служителите вече се прави подписка, която за два дни е подкрепена от около 500 от 1650-те работници в пристанището, съобщи той.

Подписката ще продължи до края на седмицата, след което ще бъде изпратена с писмо до институциите за подготвяния протест.

„От три месеца пишем писма до Министерството на транспорта и заявяваме желание да се срещнем с министър Ивайло Московски, но отговор няма“, допълни Пенка Илиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
ГРОБ преди 12 години
Ей, ***, такива статии да не появяват, не разбрахте ли, че сега строим България, никаква критика, ей, че на инат ще закрием всички медии.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Истината е много простичка - държавата ще печели много повече, ако отдаде електроразпределителната мрежа на концесия, а концесионера ще развие и поддържа много по-добре енергоснабдяването от държавата!"Вредно е човек да храни излишни илюзии.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е много проста - щом нещо е печелившо, отлита на концесия! Ако е на загуба - да се стопанисва от държавата !
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е много простичка - държавата ще печели много повече, ако отдаде пристанище Варна на концесия, а концесионера ще развие и поддържа много по-добре пристанищото от държавата! Тук проблема е че работниците от пристанище Варна прекрасно си дават сметка, че щата е необосновано раздут и след концесията напълно нормално с цел оптимизация на работата концесионера ще съкрати поне половината персонал и то най-вече онези хора които по цел ден си бъркат в носа и им се плаща за това даже!
9
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
че тоооо нема такова животно синдикат бе..от 89 година се затри ..днешните са камуфлаж ...дясната рака на всеки частник...продажно племе
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загрижената Мутра, която "не е от статуквото" и не е зависима от безброй съмнителни икономически кръгове се скъса да отдава и продава ПЕЧЕЛИВШИ предприятия, от които директно влизаха постъпления в бюджета - то не беше държавният дял от ЕРП-тата след закана за национализиране, не беше Булгартабак на безценица, сега и печелившо предприятие Порт Варна.След няколко години хората ще осъзнаят, че сегашната мутра е къде къде по-гнусна от Костов ама предприятията вече няма да ги има. Просто народче
7
6
 
12
 
! Отговори
DO 5 преди 12 години
За да нямаме такива проблеми , аз ще гласувам за Светльо от Киподил . Да Изметем старите и гадни Демократи .А светльо е кандидат за Президент , не е майтап . Проверете в Гугъл .
6
3
 
20
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Години наред България е превърната в шведска маса ..... Скоро по масата ще останат само салфетките....
5
12
 
4
 
! Отговори
ДО dnes.bg преди 12 години
ПРЕПОРЪЧВАМЕ НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ И *** ДА ПРЕКРАТЯТ ГЛАСУВАНЕТО В АНКЕТАТА НА САЙТА/ДОЛУ ВДЯСНО/ ЗА ГЛАСУВАНЕТО ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЗАЩОТО Е НАГЛО МАНИПУЛИРАНА. АКТИВИСТИ НА АТАКА АФИШИРАТ ПУБЛИЧНО КАК ПО СТОТИЦИ ПЪТИ НА ДЕН СА ГЛАСУВАЛИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА СИ. КАТО ОТКРИТО СЕ ПРИСМИВАТ ЗА АНКЕТАТА. МОЛИМ СЪЩО ТАКА ДА ЗАПАЗИТЕ АВТОРИТЕТА И ИМИДЖА НА ТОЗИ НОВИНАРСКИ САЙТ. СИДЕРОВ СКОРО ЩЕ ДОСТИГНЕ 50 ПРОЦЕНТА ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ.
4
4
 
8
 
! Отговори
Татко Махно преди 12 години
До #3 Ако се даде на концесия държавата нещата ще се оправят и няма да има гювеч. А целта е да има анархия. Анархията е майка на реда.
3
3
 
24
 
! Отговори
Монархист преди 12 години
Както е тръгнало, що направо не отдадете цялата държава на концесия или направо за приватизация! Белким ни приватизира некой, който ни обича, щот за вас стана ясно, че не ни обичате и гледате по всевъзможни начини да ни вгорчите животеца!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тази сделка ще я оцапат!
1
5
 
17
 
! Отговори
ДООБРЕ преди 12 години
След Държавните Фирми , Булгартабак , Алматур , Слънчев Бряг , и хиляди знайни и незнайни дойде ред и на Пристанището . Друго си е да вкарваш наркотици и да переш пари по въздух и вода .Митницата скоро ще е за проверка на цигари и алкохол .