Затвориха 10 кухни на детски градини, временно

Мерките са предписани от Агенцията по безопасност на храните
Обновена: 18 окт 2011 16:41 | 18 окт 2011 16:41,
4
Затвориха 10 кухни на детски градини, временно
Снимка: Архив Булфото

Инспектори от Агенцията по безопасност на храните затвориха временно 10 кухни на детски градини в цялата страна.

Това е резултатът от проверките на Агенцията между 16 септември и 17 октомври тази година. В тези детски градини, чийто кухни са затворени, храната ще се доставя от намиращи се в близост кухни майки.

Инспектирани са общо 1891 кухненски блокове в детски ясли, градини, както и детски кухни на територията на цялата страна.

Инспекторите са наложили общо 29 глоби, 464 предписания и възбрана и унищожаване на 37, 13 кг храни.

Най-честите нарушения са свързани с неспазване на температурния режим на съхранение на храните, открити храни без етикети, лоша хигиена, съвместно съхранение на различни видове храни, несъответствия на сградовия фонд и оборудване и некоректно водене на документацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
веси преди 12 години
хубаво е да има контрол но според мен дали е описана правилно документацията не е по-важно от това какво е съдържанието на продукта проверяващите органи проверяват документация а това не означава поверка на качеството на доставяната стока.Също така би било добре да се провери как се сключват договорите за централизирано доставяне на храните и кой печели от ниското качество завоалирано под етикет ЕКСТРА НАПРсе получава стар фасул от Китай който сваряване няма че свърши ли нашия пилето е само вода
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да се оправим, щом и залъка на децата крадем. Лошото е, че и нормалните нации взеха да се спускат стремглаво надолу. 21 век - окончателната гибел на морала :(
2
0
 
4
 
! Отговори
KOSTAS PAVLOS EVROPA преди 12 години
NE ZNAM KAK GI HRANQT.....NO KOGATO VZIMAME VNUCHETO NA MOQTA PRIQTELKA...PARVITE MU DUMI SA....GLADEN SAM....
1
1
 
3
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 12 години
Миналата година бяха хванали едни дебели лели с торби пълни с продукти от д. градината в Пловдив!!!Сигурно са казали ,че са с изтекъл срок!!!