170 литра дъжд на кв. м за три дни във Варна

Рекордът е от 1951 година – 260 литра на кв. метър
Обновена: 19 окт 2011 09:39 | 19 окт 2011 09:18,
15
170 литра дъжд на кв. м за три дни във Варна
Снимка: Булфото

Почти 170 литра дъжд на квадратен метър се е изсипал над Варна през изминалите три дни, показват данните на метеоролозите в града.

Стойностите обаче са далеч по-ниски от тези, измерени преди 60 години. Тогава над морския град са паднали 260 литра на кв. м, уточняват от местния клон на НИМХ.

По време на тридневната буря скоростта на вятъра във Варна е била между 60 и 90 километра в час.

Прогнозата на синоптиците за следващите дни е за приятно есенно време без дъжд и с температури 15 - 20 градуса.

През уикенда ще е по-хладно с около  2 - 3 градуса, като в изборния ден отново ще завали.

Всички пътища във Варненска област са проходими и без ограничения за движение на превозни средства, съобщават от Областното пътно управление.

Луга се насипва на единствения заледен пътен участък - пътят за село Звездица, на естакадата след Аспаруховия мост.

В областта няма населени места без ток.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: МетеоролозиВарнадъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
6
 
! Отговори
Гарантирам !!!! преди 12 години
Изберете Марешки и това няма да се повтори !Той е подходящият човек за Варна.
13
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 12 години
не знам как измери тези 82л , ама ако си метеоролог явно си от тези, които никога не познават прогнозата и откровено те съветвам да си потърсиш друга работа. Иначе си прав за канализацията и 5те литра. Проблема е, че нкой нищо не прави, за да я подобри !
12
1
 
5
 
! Отговори
Метеоролог преди 12 години
Дъжда за три дни събра 82 литра на кв.м Защо колежката се съгласи да излъже не знам, мога само да предполагам . А относно канализацията, и при 5л. дъжд тя пак не функционира. Просто общинската фирма ВиК не работи, тя само прибира едни пари от новоприсъединени обекти и ги инвестира в хотели на приближени лица.
11
0
 
16
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Рекордът е от 1951 година 260 литра на кв. метърИмам снимки от тази година - баба ми, дядо ми и майка ми са на улицата, но обути с гумени ботуши , усмихнати и...радостни. Това естествено не е станало през октомври, защото майка ми е облечена с едно кокетно палтенце, шапка, плътен бял ! чорапогащник/така го виждам/, а дядо и баба са с кожухчета....А улицата, която е в сегашния идеален център - Червения площад, е като река, дори едно дърво си плува по реката - явно е имало и бурен вятър, но течащата бързо вода падсказва , че има накъде да отива , а сега на същото място вчера същата улица беше като мръсен гьол, водата просто нямаше накъде да се оттича, защото всички улици са със запушени непочистени канали.Очаквах днес да чуя пламенната реч на велможата Кирил Йорданов в дебата по БНТ, но той не посмя да се появи само това говори достатъчно какъв човек стои вече три мандата начело на управата във родния ми град един СТРАХЛИВЕЦ, един ПОСЛУШКО, един НЕЧИСТОПЛЪТЕН В ДЕЙСТВИЯТА СИ ЧОВЕК ТОВА Е КМЕТА НИ, за съжаление. Не беше добре проведен дебата, но една от причините беше нахалството на медузата Гуцанов, който не спря да говори без да спазва какъвто и да е регламент единственото, което мога да призная като качество на този бъдещ подсъдим по делото Медузите е неговата ораторска способност добре школувана на форумите на БСП, но приказката Не слушай какво говори, а гледай какво прави е в пълна сила за него. Съжалявам, че по-възпитаните в този дебат, като Марешки, например, нямаха възможност да го надвият но ! има хора от тях , доказали се като добри мениджъри, а точно такъв човек е нужен на препатилия ни град от управата на Кирчо и ***.Та днес Варна наистина е усмихната и дано тази усмивка остане и след добре премисления вот на изборите на 23-ти да изберем новия кмет, неизцапан с тъмните и нечисти сделки през изминалите 20 години !Варна, пожелавам го на всичките ти граждани !
10
0
 
5
 
! Отговори
Edio преди 12 години
Не съм напълно съгласен с теб. В части на Англия вали 9 месеца в годината. Бях там известно време, но нито веднъж не съм видял реки по улиците. Знаеш ли, че онзи ден пред Морска администрация една шахта изкарваше на улицата повече вода, отколкото падаше от небето...Не е ли това отговорност именно на кмета и администрацията - да осигурят работеща инфраструктура. Не искам да нападам г-н Йорданов, защото и в фруги градове с кметове от други партии е същото...Както е казал Алеко..."Всички са микерет
9
5
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Двата дни и Господ да ти беше кмет и той сам нямаше да ти угоди на тебе.Тука все някой плаче за нещо.Бъдете малко реалисти.
8
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този дъжд беше супер,5 дни преди изборите стана истински батак-идеално,за да се осъзнаят всички какъв крадлив и долен кмет управлява Варна три мандата!Кирчо Ментата разсипа,продаде и окраде един от най-хубавите БГ градове!На 23-ти нека му бием един мощен шут по лакомия ***!
7
1
 
17
 
! Отговори
До №7 преди 12 години
Абсолютно си прав! От което следва че тогава вместо да има една камара клакьори дигащи кодове хората са бачкали.
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1951 бурята е била преживяна много по-лесно 1во-защото канализацията е била прясно нова и 2ро-тогава е нямало квартали и града е бил голям колкото жк.Младост примерно....
5
1
 
18
 
! Отговори
А-я преди 12 години
Добро утро, усмихната Варна! До 1:Саботажът е в главите ви, уважаеми и самозабравили се комплексари! :)
4
0
 
52
 
! Отговори
РИБАР преди 12 години
КОЛЕГИТЕ СЕ ПОХВАЛИХА ,ЧЕ В ПОДЛЕЗИТЕ ИЗЛЯЗЪЛ КАЛКАН ,А НА РАЗЛЕТИТЕ УЛИЦИ САФРИД!!!!!!!
3
6
 
27
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Е сега варненци като си изберат пак Кирчо преродения гербер другата година пак ще е така. :-)
2
3
 
20
 
! Отговори
Сиганин преди 12 години
Как са преживели през 1951г? Нали тогава нямаше кодове жълто.
1
14
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
ТОВА Е САБОТАЖ НА ПРЕДИШНИТЕ.