Пътна полиция започва акция "Светлина"

Проверяват готовността на автомобилите за зимата
Обновена: 1 ное 2011 08:30 | 1 ное 2011 07:44,
131
Пътна полиция започва акция "Светлина"
Снимка: Архив, Булфото

Акция „Светлина”, чиято цел е намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, започва днес на територията на страната, съобщава МВР.

Служители на КАТ и изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” ще проверяват изправността на фаровете и подготовката на моторните превозни средства за есенно-зимния сезон и ще сигнализират за установени нередности в пътната маркировка и уличното осветление.

В цялата страна пътните полицаи и инспекторите ще извършват масови проверки за изправността на фаровете и готовността на автомобилите за зимните условия на движение.

Като част от акцията Българският Червен кръст ще организира интерактивни “открити уроци” по безопасност на движението в училищата – с децата между 7- и 10-годишна възраст.

Партньори в инициативата са още Съюзът на българските автомобилисти, Асоциацията на автомобилните производители и Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
4
 
! Отговори
wolf преди 12 години
аз съм един деградирал селянин не ми обръщаите внимание.....сърдит съм на целият свят,които иска може да ме бие или е.....е....
68
2
 
5
 
! Отговори
lowforce преди 12 години
тука доста хора спрягат теориите за човешкия живот, не знам дали сте разбрали, но в българия той не струва и 2 лева.А *** от европейските комисии, които бълват всеки ден useless директиви, само и само да оправдаят заплатата от хиляди евра няма смисъл да се коментират.
67
6
 
2
 
! Отговори
wolf до 66 преди 12 години
Къде я гледаш тази статистика бе човек,абе вие разхода ли гледате,или живота си,защо не карате и през ноща без фарове,така ще спесите още много хаха ЕЙ НАИСТИНА ИМА МНОГО ПРОСТИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ
66
4
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
А ти можеш ли да изчислиш колко човешки живота струва повичения разход на гориво заради посточнно включените фарове? А колко човешки живота струва производството на олова, необходимо за по-бързо изхабяващите се акумулатори? Колко човешки живота струва производството на другите консумативи, които се харчат в повече?Аз мога да изчисля колко живота се спасяват от пуснатите фарове - просто поглеждам статистиката преди да се въведе тази мярка и след това. Отговорът е отрицателно число.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако времето е слънчево като днес не е нужно да блестят насреща ви и фарове! Ако пък е август,но е облачно и дъждовно трябва да светят! Според мен закона трябва да уточни атмосферните условия при които светлините да са задължителни,а не: от ноември до март!
64
4
 
1
 
! Отговори
wolf преди 12 години
АЛООООООООООООО НЕОЛИГОФРЕНА,ТИ МАЙ НЕ СИ СИ ВЗЕЛ ЛЕКАРСТВОТО ТАЗИ СУТРИН АААААААА,КАЗАХ НЕЩО ЗА *** КАТО ТЕБ,НА СЕЛО С ГОВЕДАТА И ДА НЕ СЕ БЪРКАШ НА В НЕЩАТА НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО
63
4
 
12
 
! Отговори
ан преди 12 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ СЪС КОЛКО ПРОЦЕНТА СА ПАДНАЛИ КАТАСТРОФИТЕ ОТ КАКТО КАРАМЕ НА ФАРОВЕ? СЪС НИКОЛКО. ЧЕТЕТЕ СТАТИСТИКАТА ЗА ЛЕТНИЯТ И ЗИМНИЯТ ПЕРИОД И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ РАЗЛИКА НЯМА. ТУКА ЧЕТА КОМЕНТАРИ КОИТО ИСКАТ ДА КАРАТ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА НА ФАРОВЕ. ТЕЗИ СА ***. ПРЕЗ ЛЯТОТО КОГАТО СЛЪНЦЕТО ТИ СВЕТИ В ОЧИТЕ И ДОПЪЛНИТИЛНО ДА ТЕ ЗАСЛЕПЯВАТ И ФАРОВЕ. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ БЕ ***? ЗАЩО В ГЕРМАНИЯ НЕ КАРАТ НА ФАРОВЕ ПРЕЗ ДЕНЯ? ЗАЩОТО НЕ СА *** КАВИТО СА ЕДНА ЧАСТ В МУТРЕСТАНИЯ.
62
0
 
12
 
! Отговори
Циркаджия преди 12 години
В коя нормална страна полицията(милицията) работи от акция на акция?
61
10
 
4
 
! Отговори
wolf до 56 преди 12 години
А ако някой твой близък пострада,за това че някой не си е включил фаровете,пак ли така ще разсъждаваш!!
60
8
 
5
 
! Отговори
iiii09 преди 12 години
оооооооооооо.............боже, крушките,алтернаторите,акумулаторите,горивото и какво ли още не.Ама Вие нормални ли сте??????? Това ли за Вас е човешкия живот.Ако не мислите за другите............мислете поне за Вас.За вашия си животеццццццццццц.Нямам думи.Колите ли са по-важни от нас.
59
4
 
2
 
! Отговори
wolf преди 12 години
Анонимчооо да не ме излъжеш за 11 на кьошетата,не ми се мръзне на тоя студ,ела да те поокрася за няколко минути,и после ще те откарам до Пирогов :)че ми е писнало от такива *** като тебе
58
16
 
7
 
! Отговори
анкета преди 12 години
Сменихте ли си летните със зимни гуми?да +не -
57
4
 
3
 
! Отговори
wolf преди 12 години
Точно така iiii09,но *** като тоя по надолу които си седят в селцето и живеят с няколко века назада и избиват комплекси,заради такива парцали стават трагедиите по пътищата
56
6
 
12
 
! Отговори
ен преди 12 години
АКУМУЛАТОРА АЛТЕРНАТОРА И КРУШКИТЕ НЕ СА ИЗЧИСЛИНИ ДА РАБОТЯТ НА ДЕНОНОЩЕН РЕЖИМ. ДА ПРОЧЕТАТ ИНСТРУКЦИЯТА НА АВТОМОБИЛИТЕ И ТОГАВА ДА ИСКАТ ДА КАРАМЕ НА ФАРОВЕ. ПЪРВО АЛТЕРНАТОРА ВЛИЗА В МНОГО ТЕЖЪК РЕЖИМ НА РАБОТА. ВТОРО ВЛИЗАМЕ В ПРЕРАЗХОД С ГОРИВОТО. ТРЕТО АКУМУЛАТОРА ВМЕСТО ДА ИЗКАРА 5 ГОДИНИ КЛЕТКИТЕ МУ ОТИВА НА КИНО ЗА 2 ГОДИНИ. ТАКА ЧЕ НА ФАРОВЕ ДА КАРАТ МИЛИОНЕРИТЕ. НИЕ ОТ НАРОДА НЯМА ДА КАРАМЕ.
55
7
 
2
 
! Отговори
iiii09 преди 12 години
Какво има да се коментира,това да не е от вчера......знае се отдавна.Всеки който иска да кара автомобил ,трябва да се подготви за зимата.Това не са прищевки на полицаите.............това е за нас - учасниците в движението.Но ,май някои са свикнали да мрънкат винаги и за всичко.
54
7
 
2
 
! Отговори
wolf преди 12 години
хахаха ужас,колко прости хора има в тая България
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука шингелите яко изпростели
52
1
 
15
 
! Отговори
ушев преди 12 години
минаха изборите,сега ще ви съдера кожите,с фарове,без фарове,ще ми плащате че 3 дни вече рушвет не съм взимал.
51
4
 
0
 
! Отговори
gft преди 12 години
от пост 48.моя грешка, оказа се че са 10 в който е задължително, постоянно и навсякъде. в другите 6 са само при определени условия и пътища.но така или иначе скоро ще се приеме директива която ще ги задължи навсякъде и постоянно да са пуснати. даже автомобилните производители започват да слагат специални фарове и крушки за това.
50
7
 
1
 
! Отговори
wolf преди 12 години
а,забравих да ти кажа че ако се дръвчиш още може да си останеш и без комп,сам се сети какъв съм :)