Двама души загинаха при взрив на газопровод в Пловдивско

Други двама са ранени при инцидента между селата Калековец и Стряма
Обновена: 12 ное 2011 23:36 | 12 ное 2011 19:01,
36
Двама души загинаха при взрив на газопровод в Пловдивско
Снимка: Архив, Булфото

Двама работници загинаха, а други двама са ранени при ремонтни дейности на газопровод между пловдивските села Калековец и Стряма.

Инцидентът е станал около 16,30 часа днес, когато по време на работата е избухнал взрив. На мястото веднага са пристигнали пожарникари, спасители и екипи на спешна помощ.

Заради изтичане на газ, което все още не е спряно, районът е отцепен в радиус от 150 метра и не се допускат граждани.

В момента на взрива на мястото е имало деветима работници, каза за Dnes.bg директорът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов. Петима от тях са се спасили без наранявания.

Двамата пострадали са откарани в Университетската болница в Пловдив. Единият от тях – 40-годишен мъж, е в тежко състояние и за живота му има опасност. Той е с висока степен на изгаряния, счупени крака и челюст, съобщиха от болницата.

На мястото на инцидента има четири пожарни, които ще останат там цяла нощ, каза говорителят на пловдивската пожарна служба Георги Кунев.

Според МВР няма непосредствена опасност за живеещите в околните села и са предприети необходимите действия за осигуряване на безопасността в района.

Разпоредена е проверка на инспекцията по труда в Пловдив.

*Информацията е актуализирана към 22,00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
почиваите в мир и двамата бяхте много добри
34
1
 
7
 
! Отговори
antipolitik преди 12 години
не ми ги хвалете ни едните ни другите .Нито ГЕРБ имат качества да управляват нито БСП. ЕИ го тоя дянков миналата година обещава повече пари за земеделци а тази година заплашва... това министър ли е .Трябва на тези постовве да са кадърни и отговорни хора . Пък ако започна да пиша за БСП и за Държавният расизъм срещу българите няма да ми стигне и 1 ден
33
6
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
BANDITSKOPARTIZANSKOTO "WSENARODNO DVIJENIE SE ZAVRA6TA"TOZI PAT SRE6TU..."GERB-IZEDNICITE"SLAVNATA BALGARSKA KOMUNISTI4ESKA 6AIKA--KREMALSKAWDIGA "NARODA"NA REVOLIUCIONNA BORBA.4ERVENATA ELITNA LAINOMETNA BATAREQDA NATAP4E ORADIQTA SI ZA ATAKA SRE6TU WRAGA NA KOMUNIZMAN A P A NS W S I 4 K I O R A D I QP O W R A G AD O P R A S V A N E N A O R A D I Q T AB I I B A T A R E Q T A ! ! ! . . .
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''В момента на взрива на мястото е имало деветима работници, каза за Dnes.bg директорът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов. Петима от тях са се спасили без наранявания.''Kakто винаги двама работят останалите си го местят от единия крачол в другия.Типична картинка за БГ.Лека им пръст на загиналите.Дано идат на по добро място...
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значение има, че загиват хора!?Важното е бизнеса на Сашо Дончев и Овъргаз да върви!За да му се угоди разкопаха всички пътища и направиха жилищата бомби!
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
28 едва ли хора, които се занимават с това ежедневно няма да имат със себе си газанализатор и инструментите им няма да отговарят на стандарта! Не говорете глупости ! Лека им пръст на загиналите и бог да ги прости както се казва! Жлъч има много навсякъде около нас и мъка има......
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
28 хубаво си писал за 20% ама знаеш ли какво значи това ? Колко е долната граница на взривяемост и на какво? Каква е била преди и каква е сега? Или само си пишем за да участваме. В МОМЕНТА Е 4% ГЗОВА СМЕС НА ГАЗ МЕТАН И ВЪЗДУХ! ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ЗАТВОРЕНИ ОБЕМИ! И за какви евакуации говорите в следствие на изтичане на газ метан в полето ????? ВЕЛИКИ ГЛУПОСТИ ! Та той е почти два пъти по-лек от въздуха! Освен ако няма мъгла тогава условията стават други.
28
8
 
4
 
! Отговори
ГЕШЕВ - ПОЛИЦАЯ преди 12 години
Сергей обяви, че започват партизанска борба срещу ГЕРБ и народа. Палежи, взривове, стачки, бунтове и насилие ще бъдат, като прелюдия на ЧЕРВЕНАТА заплаха.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Природният газ е като електрическия ток - Добър слуга, но лош господар! Природният газ няма миризма.А въпросите са 1. Имали ли са газсигнализатори за установяване на опасна концентрация на изтичащия газ, много преди да достигне 20% от долната граница на взриваемост? ... или са работили"на тъмно" - по усет и по-евтино за фирмата, поддържаща ремонтните работи по газопровода?2.Работили ли са с искронеобразуващи инструменти?
26
5
 
12
 
! Отговори
Наивен преди 12 години
"Тройната коалиция е виновна и е необходима нова Агенция за надзор на газопроводите! Шеф на агенцията да е задължително милиционер-гербераст!Лицензиране на всички газопроводи , сертификат от Пожарната и разрешително от МВР!"...ББ
25
1
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
Да бе .... и в коя държава живееш ако не е тайна ... ?
24
0
 
23
 
! Отговори
Справедливост! преди 12 години
Бог да прости загиналите.Да се разследва много внимателно и ако има човешки грешки, виновните да си понесат последствията.Газовите монополисти да поемат разноските по лечението и обезщетяването на ранените; да поемат и издръжката на децата на жертвите - ако те имат непълнолетни или пълнолетни, но все още учещи потомци. Да се плати кръвнина на семействата и да се изследва много внимателно дали няма опасност и от други подобни инциденти!
23
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помня времето, когато се прокарваше газопровода.На бърза ръка разораха нивите, прокараха тръбите - и баста.Много ми е интересно какво ще се окаже, ако се потърси документация, което явно ще стане, защото за жалост има два смъртни случая.Гадни смукачи от газовите монополи - понесете си последствията !!!
22
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И двамата са българи и бяха страхотни. Бог да ги прости ;( !
21
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 hlyaba pove4e za *** bate...xaxaxaxaxaxaaxaxaaaaaaaaaaaaaa
20
20
 
21
 
! Отговори
ГРОБ за ГРАБ преди 12 години
ГРАБ взривява България!!
19
1
 
7
 
! Отговори
sос до 18 преди 12 години
колега ------в момента линейките не се допускат до загиналите---- а до живите пострадали се допускат - те са закарани в Унив.........
18
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А загиналите нормални хора ли са или ***(турци)
17
3
 
7
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///в момента линейките не се допускат до загиналите, ,///........///.Те са откарани в Униве///..........а защо едното противоречи на другото и кое е истина?????????.......нямам ВИСШУ и не разбирам та за това питам?
16
2
 
12
 
! Отговори
мим преди 12 години
много се разгърмяхме днес,какво става.иран-к,сирия днеска ги слагаме в малкото си джобче.жалко за загиналите.