Робот ще обхожда района на взривилия се склад

Експлозиите край Ловнидол продължават, няма пострадали хора
Обновена: 12 ное 2011 22:08 | 12 ное 2011 18:04,
68
Робот ще обхожда района на взривилия се склад
Полицията е заградила пътищата около бившите военни складове. Снимка: БТА

Робот и безпилотни летателни апарати ще извършат обследвания на складовете при севлиевското село Ловнидол в утрешния ден, съобщи МВР.

В момента районът около складовете е отцепен в радиус от 2 километра, а експлозиите, които започнаха към 9,00 часа сутринта все още не са спрели. Честотата на взривовете обаче намалява и те вече са на около 15-20 минути, но все още се чуват в радиус от около 30 километра.

Няма жертви и пострадали хора, а по данни на полицията не са нанесени материални щети в района на инцидента. В момента не се налага евакуация на живеещите в околността. Замерванията на въздуха показват, че всички стойности на замърсяванията са в рамките на допустимото.

Още по темата

Тази сутрин бяха евакуирани двама души – охранители на конна база в района на инцидента.

В хранилището, което се взриви днес в района на бившите артилерийски складове край Ловнидол, е имало над 3000 касети с боеприпаси и снаряди за противотанкови оръжия, каза кметът на Севлиево Иван Иванов.

Частната фирма, чиято собственост са складовете, е внесла боеприпасите от Чехия по външнотърговски договор. Фирмата, лицензирана по съответния ред, след проверка ги реализира извън страната, се посочва в съобщение на МВР. По-рано се появи информация, че снарядите са били предназначени за унищожаване, което вече е трябвало да бъде извършено.

От МВР уточняват, че складовете са купени през 2008 г., били са ремонтирани и отговарят на всички норми за безопасно съхранение на взривни вещества и боеприпаси.

Разследването на причините за взривовете може да започне най-рано 24 часа след спирането на експлозиите, когато в помещенията ще влязат екипи на ДОТИ, допълват от полицията.

В следващите 2-3 дни в зоната за сигурност около складовете няма да се допускат граждани и моторни-превозни средства.

Създаден е кризисен щаб с представители на местната власт и полицията, под ръководството на областния управител на Габрово. На мястото пристигнаха и главният секретар на МВР и министърът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Apophis преди 12 години
В далечното лято на 2001 година давахме от поделението в Севлиево там патрули(нещо като караул, но без автомат). С колегите съказарменици много белот играхме и от време на време обикаляхме с едно голямо добро куче около оградата да видим някой да не я откраднал. Иначе в складовете тогава имаше само празни палети от снаряди и сандъци от автомати. Поздрави на всички които са служели там:)
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смени се власта и някой си замете следите от кражби.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли няма пострадали?Навярно има и викач който е викал "бегайте Бомбааааааааааааааааааааа".Да са живи и здрави революционерите в Африка.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е какво толкова е станало ,частната фирма ще си понесе бакиите..двамата червени генерали ще пият по една студена вода за боеприпасите,иначе не е казано че ще ги накажат нещо...пък и като няма пострадали...
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
подаръци ще има за всички от сърце.....що триете коментариите бе нещастници мама ви Дянкоффска
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв робот ко става тука...хората са на по 3 ракии(скоч) сега.
58
0
 
3
 
! Отговори
ники преди 12 години
Ами да се провери, ако фирмата стопанисвала тези скалодове е същата, кото е стопанисвала и тия в Челопечене преди три години, е ясна работата. Не вярвам на пазар, като този да са много "играчи".
57
0
 
4
 
! Отговори
Тиквестият преди 12 години
Само така,цензурирайте плювачите на Мутрокомунизма!!!
56
3
 
0
 
! Отговори
ПА!!! преди 12 години
ще се изтребем ей!!!
55
1
 
6
 
! Отговори
Пъзел преди 12 години
Партизаните от столетницата БКП излязоха вече
54
1
 
12
 
! Отговори
911 преди 12 години
... след като премиерът Борисов се разпореди взривовете незабавно бяха прекратени, а снарядите и боеприпасите засрамени самостоятелно се запътиха за утилизация към Чехия.
53
2
 
12
 
! Отговори
Инженер-механик! преди 12 години
Роботи имат в НАСА и Япония!В БГ има колички с дистанционна с една камера от стария комп на сина на министъра!Ама иначе наистина са осчетоводени като роботи!
52
0
 
4
 
! Отговори
Пипи преди 12 години
Ще ви кажа истината, но да не я казвате на никой. Част от снарядите отидоха да свалят Кадафи-то и сега трябва да ги изпишем някак си. Има, няма още стотина ще гръмнат и готово.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A къде е Боко
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44, ти не си наред, лекувай се
49
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
голям майтап, гърмели 152 мм снаряди за гаубици ,на частна фирма,хахаха снряди в частна фирма,да вземе да ми продаде един снаряд.
48
2
 
11
 
! Отговори
Бай Шиле преди 12 години
снощи минах от там и се учудих, че всички лампи в оградения район светеха, а това до сега не се е случвало - винаги беше тъмно до сега в гората. Така, че май не е случайна тази работа, ама пак ще го потулят.....
47
6
 
11
 
! Отговори
БУБСАНА преди 12 години
КОИ Е РАЗРЕШИЛ СЪщЕСТВУВАНЕТО НА ТЕЗИ СКЛАДОВЕ ЧАСТНИ ЗА БОЕПРПАСИ КОИ ,КОИ МИНИСТАР ПОТПИСА И РАЗРЕШИ В БЛИЗОС ДО НАСЕЛЕНО МЯСТО ТОВА ДА БЪДЕ ,ТОЗИ Е ПРЕСТЪПНИК.ТАЗИ ФИРМА ЧИИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВА А....ЗАТВОР,ЗАТВОР ЗА ТЕЗИ ГАДОВЕ КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ЗА СМЕТКА НА НЕВИНИТЕ ХОРА ИДЪРЖАВАТА.ДА СЕ РАСЛЕДВА БЪРЗО ,ОДГОВОРНО И ИИИ СТРОГО .САМО ЗАТВОРА И Е.А Н.ТО щЕ ОПРАВИ ПРЕСТЪПНИЦИТРЕ КОИТО ПРОИЗЛИЗАТ ОТ ТЕХНИТЕ ДЯДОВЦИ ПАРТИЗАНИТЕ ОТ ГОРИТЕ СЕЛАТА НА НАщА МИЛА РОДИНА
46
4
 
3
 
! Отговори
do 46 преди 12 години
IZ ZQLA BG CAMO COFIICKI FIRMI I TO TARGOVZI NA BOEPRIPACI C IZTEKAL CROK NA GODNOCT.ZA6TO E RAZRE6ENA TAZI TARGOVCKA DEINOCT V BG I PRODALJAVA CLED VZRIVOVETE KRAI 4ELOPE4ENE?OCTAVKA NA TOTU MLADENOV ZA CLAB KONTROL NA TAZI TRYDOVA DEINOCT.
45
2
 
3
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
IZTEGLETE SE OT PERIMETARA---IZTEGLETE SE OT PERIMETARA