Оковите на мълчанието могат да бъдат скъсани!

Бургаски студенти казаха "НЕ" на насилието над жени
Обновена: 25 ное 2011 15:24 | 25 ное 2011 15:24,
81
Оковите на мълчанието могат да бъдат скъсани!
Снимка: Студентска PR агенция към БСУ

Оковани във вериги и с грим, имитиращ рани по лицето, студентите от Бургаския свободен университет казаха за втора поредна година "НЕ" на насилието над жени.

Младежите инициираха мълчаливо шествие по най-голямата пешеходна улица „Александровска”, като атрактивният им вид предизвика огромен интерес сред минувачите.

"Оковите на мълчанието могат да бъдат скъсани, само ако се говори за този проблем. Надяваме се, че с инициативата "Нека мълчанието говори" ще допринесем за промяната. Това за нас ще бъде големият успех", споделиха студентите.

Тази година авторите на кампанията са замислили да заснемат видеоклипове с реални истории. В тях жени, жертви на насилие, ще говорят за своята лична драма.

Целта на студентите е други потърпевши да се противопоставят на посегателството над личността им.

Скоро в YouTube предстои да излезе първият клип от поредицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Бургаснасилие над жени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
3
 
! Отговори
гуню преди 12 години
И някое друго текме в главата пак няа лошо
19
10
 
0
 
! Отговори
didi преди 12 години
A zashto izobshto e pritrqbvalo nqkomu zhivot s obvurzvane???Zhenata e tazi, koqto trqbva da izbere, dali iska da ima pokolenie ili ne. Ako iska, trqbva da e s pulnoto suznanie, che tq shte e otgovorna za nego/deteto/. Nqma socialna podkrepa vuv vek, kato nashiq. Predi vsichko, chovek trqbva da pravi taka, che da e nezavisim. Togava nqma muzhete da biqt zhenite si, prosto, zashtoto nqma da imat takiva.
18
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зависи какво се има предвид под бой. Някой и друг шамар няма лошо.
17
5
 
5
 
! Отговори
оф преди 12 години
приятелю ***, естествено, че системен тормоз не трябва да се допуска, без значение дете, жена, мъж или куче е потърпевшият! Просто тук говорим за нещо, което обхваща много повече семейства от колкото предполагаш и проблема е конкретизиран. Точно подобно разсъждаващи "мъже" ги правят тези небивалици и ако се напънеш да помислиш няма да стигнеш до този извод ... P.S. що, тебе жена ти ли те бие?!?!?
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повярвайте ми, има и сериозно насилие над мъжете. Но тъй като са "по-силният" пол, това е скрито и никой не би си признал от срам. Но проблема си е сериозен, тъй като в повечето ситуации заради достойноството си не търсят помощ, а при евентуално отвръщане на удара с удар се връщаме в положение 1 "насилие над жените"
15
16
 
10
 
! Отговори
хермафродит преди 12 години
"Бургаски студенти казаха НЕ на насилието над жени"-Тези всички са за съд бе хора,това е чиста дискриминация спрямо мъжкият пол и спрямо децата! Приемам да се протестира срещу насилието ИЗОБЩО,но не и избирателно както го правят жените! Ако го погледнем от друг ъгъл,то нали са еманципирани и правата са им равни с мъжките? Тогава защо мъжете могат да бъдат бити а жените-не?! Или децата могат да бъдат бити а жените-не?!Този протест е висша форма на дискриминация и наглост! Е,пак си заслужихте боя!
14
3
 
7
 
! Отговори
е какво преди 12 години
искаш да ми кажеш, че един мъж може да набие жена си, а не може да я изгони от тях аххахаха плиткоумие до безумие, като жена ти ти лази по нервите я оставяй, само най-големите комплексари биха посмели да направят подобно нещо... дори жената да е най-големия ***!
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обществена тайна е, че българинът си малтретира жената. Даже някой по-примитивни индивиди се гордеят с това.Много хубава инициатива. За някой жени е късно да се превъзпитат, но за младите момичета е хубаво да знаят, че да бъдеш бит не е част от семейния живот.
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама някои жени не щат и да напускат. Пилят ти на нервите за глупости и не се спират. Ето на това му викам аз насилие над мъже.
11
8
 
13
 
! Отговори
едни от нас преди 12 години
Никак не си прав номер 6 , че виновника не е един. В повечето случаи на семейно насилие виновникът е един и е от мъжки пол. А провокацията може да е неизмита чаша с кафе оставена в мивката. Може и да няма провокация... Няма значение възраст, образование, финансов ресурс. Страда цялото семейство. Изходът е жената да си тръгне. До този момент зависи от нея. След това решение е място на обществото да я подкрепи и даде сигурност. Повечето фатални случаи са, когато жената вече го е напуснала.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рейтингът, на някоя правозащитна организация, ли вдигат протестиращите? Искат да ни убедът колко са необходими на пострадалите жени? А до сега защитниците, хилядите полицаи, хилядите прокурори и съдии какво са правили? Само стойки и пози, а е достътъчно само да си вършат работата, органите и институциите, ама не! Бюджет ще искат, от данъците ни!
9
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** патки!
8
19
 
10
 
! Отговори
МЪЖ за 3-жени преди 12 години
ВЪРЗАНИ!А ние изстрадалите от к***** номера казваме "смърт" на ку***те
7
4
 
3
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
hehe i az iskam da protestirat kato femen.
6
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами психическия тормоз, който те оказват в/у насилниците си?Той как се овъзмездява?За да стигнат дотам значи има причина и виновника не е само един!
5
7
 
16
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Подкрепям ви, но... вземете пример от ФЕМЕН! ;)
4
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, кой ги бие тези пострадали жени? От толкова време се говори, не ги ли хващат?
3
4
 
17
 
! Отговори
ivan преди 12 години
az mislq 4e za vseki nasilnik trqbva da ima zatvor samo taka izvergite 6te sprat
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е убедително, щом няма белег от емблематичните три лентички на Адидас ///
1
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Bраво на момичетата