Курортите – пълни по Коледа и Нова година

Предпочитанията са към "пакетни" почивки с пълен пансион
Обновена: 20 дек 2011 15:19 | 20 дек 2011 10:14,
39
Курортите – пълни по Коледа и Нова година
Снимка: Булфото

Резервациите за Коледа в големите ни курорти вече достигат около 80% в повечето хотели, а за Нова година са дори още повече, коментира за Investor.bg председателят на Българска туристическа камара проф. Цветан Тончев.

Очаква се най-голям наплив за празниците, а и за целия сезон, да има в Банско. Посещаемостта в Пампорово пък по всяка вероятност ще е малко по-висока от миналата зима, показват резервациите досега.

Най-много са резервациите за 2 и 3 дни по празниците, следвани от тези за 5 и 7 дни.

Предпочитани са така наречените пакетни почивки с пълен пансион, но не са малко и „пакетите“ нощувка със закуска, съчетана с обяд или вечеря.

Цените в зимните ни курорти сега са почти същите като през миналия ски сезон. Някои хотели дори правят отстъпки при „пакетните почивки“. Те са главно не в самата цена, а чрез прибавяне на допълнителни спа услуги към основния „пакет“, посочи Тончев.

Според него расте популярността на ползването по време на почивката на ски-учител както за деца, така и за възрастни.

Вчера е пристегнал първият чартърен самолет с английски туристи за тази зима, съобщи още Тончев.

Руските и английските туристи се очаква да са най-многобройни през този сезон. Възможно е леко увеличение спрямо миналата зима на туристите от съседните ни страни, посочи още той.

Още икономически и бизнес новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Добре де номер 14, защо тогава всички разправят колко е евтино в Австрия, Италия и Швейцария, даже съм чувал, че е 2-3 пъти по-евтино от Банско, т.е. ще може за 15-20 евро да се настаня в 4-звезден хотел и за 10-тина евро да ям и пия и на поразия.
17
1
 
9
 
! Отговори
Кало преди 12 години
..що от газетата не са сложили преди статията "платено съобщение" ?Другото любимо ми е, като започнат да обясняват колко мноого сантиметри бил снега в Банско, Боровец или Пампорово!?И като отидеш - камъни и дървье!Сигурно мерят в някоя купчина натрупана със снегорин!
16
3
 
10
 
! Отговори
Фолклорист преди 12 години
След прочита на статии,като тази мога да кажа само "На гол тумбак - чифте пищови".
15
0
 
7
 
! Отговори
Ехххх мечти преди 12 години
А аз отново ще празнувам в бетонна джунгла :(
14
8
 
21
 
! Отговори
go 5 преди 12 години
Хахахаха, кой ще те пусне в Швейцария за 30 евро нощувка!? Ти явно не си от тази планета! Та там един (нормален) сандвич, с който можеш само да си раздразниш апетита, струва 10 франка (= 8 евро)! Без да преувеличавам!Защо говориш глупости тука и хората които не ги знаят тия неща ти се връзват?!
13
1
 
17
 
! Отговори
go lini преди 12 години
Точно това е нашият български манталитет! Има една приказка: "днеска аху - иху, утре тихУ", която по принцип е по адрес на ромите у нас, но си мисля, че все повече важи и за самите нас. Жалкото е само, че януари месец пак ще се започне с вечното мрънкане, че нямало пари...
12
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Банско няма да отида никога. По-циганьорски курорт на света няма!
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такъв е манталитетът на народа, няколко дена да си направи кефа, а през останалото време от календарната година...
10
3
 
28
 
! Отговори
lini преди 12 години
Такам...значи то че си е криза, криза е. Народа нали щото са празници сега, харчи като за последно скътанките си парички, купува, трупа, моловете се пръскат по шевовете, подаръци и 'рънЪ, а как да не отиде и на почивчица, особено на милото и родно Бананско!?? м? Сега дойде ли Януари гледайте каква депресия ше настане, след масовото Охарчване. Така е, българина трупа пари за празниците за да ги изхарчи, да каже че е бил на почивка и после да ходи и да се оплаква че няма какво да яде и няма пари..
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банско не е зле, но тези *** се самозабравиха и с цените на хотелите и с обслужването.Да си плащам, но поне да ме обслужват подобаващо на цените им, а не някакви селяни да ми мрънкат и да ме гледат накриво, ако не си поръчам от най-скъпият им специалитет или някоя *** банска капама.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо вярвате на тези измислени статии не знам.
7
5
 
8
 
! Отговори
goce преди 12 години
То се е видяло че идва голям глад....така че дайте да си поживеем като за последно.
6
2
 
13
 
! Отговори
бай ганьо преди 12 години
Че арчим кредита като за последно - екскурзия, манджа, пиячка и п...чки. Банката кучета я яли. Че и връщам парите когато дедо Боже даде повече.
5
8
 
24
 
! Отговори
Криза преди 12 години
Няма криза бате, Банско беше фул сега на откриването на сезона, опитах се да си направя резервация за Нова година, изпляскаха ми цена от 1500 лв. за 3 нощувки, но имаха няколко незаети стаи и трябваше да побързам. По добре да ходя в Швейцария, там за 20-30 Евро ще спя в 5-звезден хотел и ще ям омари с френски коняк или поне така разправят по форумите, трябва да проверя!
4
1
 
28
 
! Отговори
Х преди 12 години
А народът "уж" е в криза, пък курорти и молове фрашкани до дупка
3
4
 
7
 
! Отговори
ppp преди 12 години
*** нещастен! Ти къде живееш бе ***?
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още бой и стригана за това племе, щом джитка на Банско.
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е нали пари нямали хората?