Обявиха бедствено положение в Чепеларе

Градът втори ден е без ток
60
Обявиха бедствено положение в Чепеларе
Снимка: Архив Булфото

В Чепеларе бе обявено бедствено положение, съобщиха от Общинската администрация.

Вече втори ден градът е без електрозахранване, а в отделни квартали е прекъснато и водоснабдяването.

Туристите масово напускат хотелите в Чепеларе в разгара на скисезона заради проблемите с електричеството и водоснабдяването, съобщиха от хотелиерското сдружение.

Градът е без ток заради авария, причинена от паднало върху електропровод дърво.

Заради прекъсването на електрозахранването е спрян и лифтът на Чепеларе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Чепеларе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
специално за 39 :Близо два милиона души все още са без ток в североизточната част на САЩ след ранната снежна буря през уикенда, която по последни данни отне живота на 12 души, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС.А през това време кой знае на колко места по света е нямало ток.Не е срамно да си признаеш че пишеш глупости.
39
6
 
3
 
! Отговори
За 36-тия интелект преди 12 години
То генераторите за електроенергия сме ги измислили ние, българите, понеже само тука ни спира тока поради разни аварии умник и най-умен сред умните умници
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След продължителни действия екипите на EVN България успяха да възстановят електрозахранването за гр. Чепеларе считано от 19:00 ч. на 08.01.2012 г. Към момента екипите на дружеството извършват последни възстановителни дейности.Причината за продължилите през целия ден възстановителни работи беше паднало дърво върху въздушен електропровод и последвалото усукване на железен стълб. Допълнително затруднение представляваше трудния достъп и физическата доставка на материали до повредения стълб.
37
2
 
30
 
! Отговори
Мина до 34 преди 12 години
И аз помня това време, когато хората се радваха на големия сняг. И моята баба ми казваше че колкото по-голям е снегът, толкова по-добре е за нивите и че годината ще е добра и ще има хляб. А сега само малко да завали и жълт код, бедствие, ужас. На времето хората бяха здрави и от нищо не се плашиха, а сега всички ревът, колко лошо било времето. Ами на времето му е време, кога да вали, през лятото ли. Въпреки че сме в 21 век с модерна технека, ние пак сме неподготвени.
36
5
 
14
 
! Отговори
за 29 преди 12 години
След като герб дойде на власт в зимните курорти стана задължително да си купят генератори, че не се знае кога ще има ток. Тока за лифта ще се генерира от тъпотията на хора като написалия коментар 29.
35
7
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Еееей тока дойде ! Спокойно живота продължава !
34
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време баба ние му викахме просто сняг. А, вие сега по модерно му го наричате природно бедствие или стихия ...
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обаче всичко се нарежда както трябва.То не може от нищо нещо да се получи.Първо - цяло лято се оливахме в летните курорти с разни простотии и неуредици.Сега естествено, понеже в зимните не работят марсианци, а същата стока хора - оливането продължава. Даже най-вероятно и на двете места да работят едни и същи хора - т.е. групировки и групировчици държат хотелите и на двете места.Та кво искате а ?
32
1
 
16
 
! Отговори
ХутелиерЪ-бизнесменЪ преди 12 години
Е кво пък...тая година не сме особено подготвени...зимата на изненада...друга зима пък кат няма сняг пак ривеме...че на е изненадала и нъ е провалила....Догодина ще сме свръхподготвени...*** ше нъ изненадат туристите - просто няма да дойдат.
31
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 12 години
Ето ви демокрация и монополизъм /пазарно търсене/ ха ха ха ха . *** народ - слаба държава !
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде, барбарончета :) Хотелиерите да съдят ЕВН-то, че им проваля сезона. Нали имаме много добра съдебна сиситема, та не би трябвало да има проблеми.
29
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо - в зимните курорти обикновенно да не кажа задължително се оборудват с едни такива неща, наречени генератори.Второ, като сте некадърни хотелиерите(понеже знаем долу горе кой как е станал хотелиер и колко му е мозъчето) - кво ревете по медиите. Закривайте и продавайте та кадърни да се навъдят и да направят нещата както трябва.Трето-едно дърво да остави цял град без ток за дълго време означава, че дървета поддържат ел. мрежата.Четвърто - некадърна циркаджийска история.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо падат дървета върху далекопроводите - защото отново ЕВН само казват, че си вършат работата, но в действителност не са си я свършили като почистят опасните дървета около далекопроводите...
27
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поредният звучен провал на партийка геЙб начело с Боко тиквата.
26
1
 
7
 
! Отговори
George преди 12 години
... To и ние работим на студа и на вятъра, само дето си вършим работата.
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимник13 преди 12 години
Тука само спецове и професори по енергетика са се събрали.Абе лаладжии я вместо да си го местите и да се подпирате по цял ден в офиса излезте навън на полето при минусови температури, жесток вятър и работете.Тогава и само тогава имате право да говорите.
24
7
 
2
 
! Отговори
Гейбер преди 12 години
Всичко сме изчистили...няма сняг по пътищата,чакайте само Тиквата да се върне от Медения УЙкент с Шабанчо и ще видите вие.....И в Австрия пак той е виновен, че не са успели да изчистят пътищата и магистралите си, ей сега го казаха по новините. Аз го пропуснах, но другаря Куртев ми се обади да го напиша като пропаганден аргумент.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всяка подстанция се захранва от 2,3 места , ако стане нещо с едното захранване, да се резервира от друго място, като се скъсат 1,2, 3 далекопровода се получава лавинообразно претоварване, за да се избягват подобни инциденти, трябва да се сменяват "инсталаците" в подстанциите и да се осъвременят с настоящите потребности на ток, защото те са оразмерявани преди години, когато потреблението е било в пъти по-слабо
22
0
 
50
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Едно време в Чепеларе имаше електроцентрала. Намираше се над първата дискотека, дето и казвахме "РИБКАТА", защото е до рибарника. Сега няма електроцентрала, няма и ТОК, ама има EVN. От 12 години съм електротехник, кандидатсвал съм там за работа и не ме вземат! *** им на оправията... Смених държавата, пак си работя по специалността, взимам добра заплата, в Чепеларе пак няма ток, ама кмета е от ГЕРБ а шефа на клона на EVN си е същия, а пък аз си БАРАМ ГЕГАТА на 1760 км. от Чепеларе...
21
2
 
7
 
! Отговори
Гейбер преди 12 години
Всичко сме изчистили...няма сняг по пътищата,чакайте само Тиквата да се върне от Медения УЙкент с Шабанчо и ще видите вие.....