КЗК разреши чешката "Енерго-Про" да купи "Е.ОН България"

Анализ на ведомството показва, че няма риск от увреждане на конкуренцията
Обновена: 19 яну 2012 14:52 | 19 яну 2012 12:09, Миглена Иванова
13
КЗК разреши чешката "Енерго-Про" да купи "Е.ОН България"
Снимка: sxc.hu

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши чешката "Енерго-Про" да придобие "Е.ОН България” ЕАД, съобщиха от антимонополното ведомство.

Ведомството е направило анализ на пазарите на производство и продажба на едро на електроенергия, пренос и разпределение на електроенергия чрез линии за средно и ниско напрежение и доставка/продажба на дребно на електроенергия, за да установи как сделката би им повлияла.

Резултатите от проучването показват, че при производството на едро на електроенергия  "Енерго-Про България” ЕАД осъществява дейност с пазарен дял на произведената електроенергия от 0,4% предимно за износ. При продажбата на електроенергия "Енерго-Про България Трейдинг” ЕАД е новонавлизащ участник без реализирани сделки до момента.

На пазара на доставка/продажба на дребно на ток от участниците в сделката по придобиване е представено единствено дружеството „Е.ОН България енергийни услуги“ ЕООД, при това без да заема съществена позиция, заключават от КЗК.

На пазара на пренос и разпределение на електроенергия чрез линии за средно и ниско напрежение оперира само "Е.ОН България мрежи" АД по силата на издаден от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) лиценз за разпределение на електрическа енергия за Варна, Добрич и Североизточна България.

Заключението на КЗК е, че няма риск концентрацията между Енерго-Про и Е.ОН България да доведе до засилване на пазарната позиция на участниците, която да окаже неблагоприятно въздействие върху конкуренцията.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ЕОН БългарияЕнерго-про
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ооо , да разбирам ли , че сега ще ни се изреждат да ни *** кой откъдето свари ?
11
0
 
2
 
! Отговори
мършиииии преди 12 години
Аз мога да кажа че излизам на протест почсти винаги когато мога но повечето тук които пишат само си ПиииииишшшшАТ...Разберете че трябва да мрънкаме да се бунтуваме,но няма кой дани вдигне щото и синдикати и т.н.в едно гърне пръцкат с бойковци,с Симеоновци,със Станишевци и всякакви *** нареда...Иначе мн се кефя на всички коментари ама само с това си оставаме...Продажна държава,няма ли да свърат *** че да видим какво ще се краде ...*** OFFFFFFFF
10
1
 
4
 
! Отговори
бъдещ изселник преди 12 години
продавайте...!!!утре продайте планините,после морето, и така после държавата!!!дано се задавите уважаеми управници$$$
9
1
 
7
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Ето още веднъж показваме че сме най-големите предатели, продажници. Докато тоз *** народ не се осъзнае и излезе на улицата, всеки който дойде на власт ще прави каквото си иска. 22 год. ограбват БГ и ще продължават да я ограбват и продават, когато няма кой да защити богатството на тази страна. България може да изхрани още две Българии но умишлено разграбиха и продадоха България. А каде е народа, каде са патриотите, истенските българи измряха, останаха кекави страхливи славяни и ***.
8
0
 
10
 
! Отговори
аман преди 12 години
Съвалете го тоя народ , бе крадци.....докога с тия далавери , на другия свят ли че носите тия милиони....дъщерно дружество на ЧЕЗ дето разплакват цяла БГ.Управници , които не защитават интереса на народа си , нямат бъдеще....вкл.и народа.....
7
2
 
9
 
! Отговори
окк преди 12 години
ОКУПАЦИЯЯЯ..... ВЕЛИК НАРОД Е ГРЪЦКИЯ.. СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ДЪРЖАТ, НО НЕ ИСКАТ ДА СИ ПРОДАВАТ ДЪРЖАВАТА. А НИЕ..............???
6
1
 
6
 
! Отговори
до Боко преди 12 години
да се строи белене и прекупвачите вън кой *** не го разбра това
5
0
 
10
 
! Отговори
Тюмбалаци преди 12 години
А ще оставят ли старите тюфлеци от администрация и управници от Е.ОН да досъсипят енергото в Североизтока. То бива бива ама такъв разкош в Мола дето им е офис а сметките ни за ток непосилни. Все пак сме в България, бедна държава а те се държат като холивудски хайлайфъри. Абе дано ги оставят да съсипят и това ЕПРо че не се знае и те какви са, нищо чудно да са поредните скрити партийни лимонки.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Jalna ni maika.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алооо кога ще изгоните тези монополи от българия???По добре да си бяхме платили неустойка и да ги изритаме вместо това ние пак им даваме родината си!!!Този който продаде тока на тези индивиди да се вкара в затвора!!!!!!!!!!!!!
2
2
 
5
 
! Отговори
,,lari,, преди 12 години
nakraja si prodaite i pishkite,izvergi takiva.
1
1
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
как искам и аз да го купа да си определям цената за тока пък който не му харесва да не ползва негово право!!!Скъпи медии извадете цените на тока и газ бензин и дизел на Америка Германия Япония Италия Англия Гърция Румъния И *** най големите платци тук!!!