Сняг се сипе на парцали. Жълт код в 11 области

За трети път фирмите по чистотата обработват улиците в София
Обновена: 21 яну 2012 08:46 | 21 яну 2012 08:14,
173
Сняг се сипе на парцали. Жълт код в 11 области
Снимка: Булфото

Обилен сняг вали в столицата, на много места по централните булеварди и улици е затруднено движението.

Ангажираните със снегопочистването в София фирми вече са обработили със смеси против заледяване улиците, по които се движи градският транспорт, и стръмните участъци, съобщиха от Столичната община.

Към момента градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

Вече се извършва трета обработка на пътните настилки. От общината напомнят на водачите, че трябва да шофират със съобразена с пътните условия скорост, както и да спазват дистанция.

За днес синоптиците от БАН обявиха "жълт код" за опасност в 11 области в страната.

Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. "Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", заявиха метеоролозите.

В Смолянска област се очаква силен снеговалеж и поледица. В областите Кърджалийска, Ямболска, Хасковска, Сливенска, Бургаска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Варненска и Добричка има опасност от силен вятър от северозапад - север, снеговалеж и поледица.

Периодично ще се спира движението на превозни средства по магистрала "Люлин" заради почистване на пътните платна, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

През проходите "Пампорово", "Рожен," и "Превала" всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Проходът "Предела" пък е затворен за товарни автомобили.

По пътя Кюстендил - Гюешево в участъка между Жиленци и Гюешево товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Поради обилните снеговалежи над страната и възможни навявания и заледявания, от агенцията призовават гражданите да се отправят на път подготвени за движение при зимни условия и да пътуват само при неотложни случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не гледайте какво държавата прави за вас, а вие какво правите за държавата.(Дж.Ф.Кенеди)Пoчистете си пред вас (тротоара), аТЕ ще почистят улиците, тъй като това е тяхно (на държаватаа задължение), но не е честно да ги обвинявате предвид, че не сте хванали греблото, нали?!?!?(...и хич не ми харесват ГЕРБ)
70
3
 
9
 
! Отговори
Поздрав от Магадан преди 12 години
Дорогие друзя,У вас снег больше, чем у нас за последние 20 года. Поздравляем или как говорил ваш Господ-Бог Бойко CONGRATULATIONS !
69
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 72 ами това е наше право, хайде да викнем всички и да искаме такова почистване на града, а не луга, който разяжда автомобилите и не пясък, който после няма как да махнеш ! роторни машини, самосвали и вън от града на снега ! Ако нямат такива машини, смяна на фирмите !
68
2
 
1
 
! Отговори
do 79 преди 12 години
Milioni da :D kato pochnete da si vadite cifri ot zadnika ste mi mnogo smeshni :)))
67
1
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Ако си в Долно уйново, може и да повярвам, че улиците в София са почистени. Фандъка пак ще плати милиони за нищо работа. След като ме скубят с данъци, искам да си вършат работата.
66
2
 
15
 
! Отговори
От 61 преди 12 години
Да допълня, че навремето (през социализма) беше задължително да се почисти пред блока и входа и имаше глоби и то солени поне за онези времена.Имаше график, който всички спазваха и всеки типично по български се молеше снега да не падне когато той е по график да чисти входа.Това е скапаната ни гражданска съвест. Твърдите, че сте Европейци,а не сте излизали от схлупените си къщурки, но сте знаещи можещи и винаги смятате, че някой ви е виновен.Не сте се научили да поемате отговорност.
65
1
 
9
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
Не ние казахме,че снежинките трябва да се ловят във въздуха, нали ?! А оня твоя самохвалко Б.Б.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vie da ne si mislite che na vyn iz evropa snega izchezva oshte kato padne na ulicata?
63
3
 
1
 
! Отговори
do 73 преди 12 години
Ne ti triabva da si gerbadjia za vidish shto za oligofreni komentirat v tozi site. Vie vidiahte dva prysta sniag i pochnate da revete do nebesata. Shto za oligofreni ste?
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Княжево сме като по Елин Пелин и щеше да е приказка, ако не беше работен ден. Плащаме високи данъци, но улиците ни не се почистват никога.
61
3
 
13
 
! Отговори
До 66 преди 12 години
Ти явно си дежурния *** на ГЕРБ днес. Айде бЕгай да умиеш някой и друг гербав *** и като му изпиеш водата се връщай на дежурство във форума, че току някой вземе да напише някоя очевидна истина за господарите ти.
60
1
 
12
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
И в Одеса е така и работят още през нощта за да могат хората да нямат неудобства и в Геническ също съм го виждал миналата година въпреки, че климата е мек съм има възможност да видя гаража на фирмата, която се занимава с почистването на Геническ, то си е направо да командироваме Фандъкова и да види как малък Украински град има всичко, роторни машини, специални сушилни за тротоари, самосвали и да всичко накрая на града. Но това са онези *** в Русия, същите *** са в Япония :)
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tuka v miunhen horata si izlizat pred kyshtite/blokovete i si razchistvat bez da mrynkat kato vas golemite "evropeici". Typi selianduri ste si i tolkova.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ei takova jivotno kato bylgarina drugade niama. Na vas koito i da vi doide na vlast pak niama da ste dovolni ako shte gospod da sleze i nego shte opliuete. Vechno nedovolni vse nqkoi vi e kriv. Dea typia ti narod napravo me e sram che sym bylgarin! Typo pleme si beshe i typo shte si ostane
57
0
 
6
 
! Отговори
абе... преди 12 години
......друго е да си кодиран - хем си информиран,хем нищо не се прави.
56
6
 
9
 
! Отговори
От софийската преспа преди 12 години
Ало, Фандъковата и цялата бездарна общинарска ***, ясно, че за нищо не ставате, ами поне що не вземете да се гръмнете, отровите, обесите и удавите едновременно, за по-сигурно, че каквито сте бездарници и това няма да можете да свършите като хората.
55
19
 
8
 
! Отговори
ей катили преди 12 години
Ей бръсничи, кво искате, не мога да разбера? Боко и фандъка да излязат и да ловят снежинките преди да са паднали на пътя ви към рОботата ви ли? Навсякъде по света има такива моменти, докато почистят, айде мирувайте и яжте жълт сняг да ви ***!
54
2
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 12 години
...и не само. Общинските власти плащат на фирмата чак на края на сезона и то не на км изчистен сняг, а сума, която е договорена предварително и няма малко са много са, паднал е малко сняг не е паднал сняг. И изобщо какво ми сравняваш Германия с България просто НЕ си прав да сравняваш най силната със най слабата страна в ЕС.Пък и я кажи колко е глобата в стотин евро ако не си почистиш тротоара пред вас освен ако не си в блок където се плаща за почистване на външна фирма, нали!??!?!
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Надежда 4 в София е толкова зле положението, че таксиджията ме съжали и ми направи 1 лев отстъпка от сумата, навъртяна до НДК!
52
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
моля гражданите да излязат пред къщите и панелките и да почистят снега от тротоарите !( щото селяните още снощи си заминаха да видят какво става по село )