Тежка катастрофа затвори „Тракия” при разклона за Цалапица

1000 машини почистват пътищата в страната
Обновена: 26 яну 2012 07:32 | 26 яну 2012 07:30,
27
Тежка катастрофа затвори „Тракия” при разклона за Цалапица
Снимка: БТА

Поради тежка катастрофа на магистрала "Тракия" при километър 108, в посока София - Пловдив, в района на разклона за Цалапица, движението на превозни средства се пренасочва през Пазарджик,  съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Повече подробности за инцидента засега не се съобщават.

В страната работят на 1000 специализирани машини по  почистването на пътната мрежа. Пътищата са проходи при зимни условия, като сняг вали в почти цялата страна, а в Ямболско, Хасковско и Бургаско - дъжд.

Силен вятър духа в Плевенско, Силистренско, Русенско, Разградско и Бургаско, в останалите части на страната вятърът е от умерен до слаб.

До 50 м е намалена видимостта в района на прохода "Шипка" и град Оряхово, а до 80 м - в Разградско.

Пътните настилки на магистралите "Тракия", "Марица" и "Люлин" са мокри, на места заснежени, като са обработени от пътните служби.

На магистрала "Хемус" в участъка от София до Ябланица има въведено ограничение за движението на товарните автомобили с цел почистването на пътя от Ботевград до София.

През Прохода на Републиката, Петрохан, Превала, Рожен, Предела и прохода Печинско всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Поради снегонавявания са затворените пътищата Казанчево - Дебнево - Велчево, Шипково - Рибарица, Деветаки - Брестово, Русе- Разград, Русе - Кубрат, Русе - Иваново - Две Могили, Русе - Цар Калоян, пътят от Роженската обсерватория до разклона за с. Момчиловци.

Всички автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета по пътищата в област Кърджали, а с вериги - по пътищата Батак - Доспат, Велинград - Сърница - Бърдуче, Белово -Юндола, Ракитово - Цигов чарк - Превала, Велинград - Юндола - гара Аврамово, както и по пътищата в Разградско и Смолянско.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пръв път виждам София толкова добре изчистена и то въпреки обилния сняг. Движението е нормално за зимни условия, като изключим тези, които не могат да карат на сняг и пъплят по булевардите с незавдините 25 км/ч, но и те са хора и те трябва да се научат да карат. Спрете да плюете за корупцията. Толкова техника до сега по пътищата не съм виждал. В бедна държава има корупция, а в богата държава има още по-голяма корпуция и от време на време гръмва някой скандал за нек'ви стотина милиарда.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
докато има на вратите надпис ''бутни '' ще има и корупция
21
2
 
0
 
! Отговори
bb преди 12 години
Обяснявам: Не лижем, защото лигата понякога замръзва.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало, БГ ДНЕС, последно катастрофата лека ли е или е тежка?!?
19
2
 
0
 
! Отговори
От 14 до 17 преди 12 години
Не съм писал че са им малко парите!!! В бедна страна винаги има корупция,не работещи институции,те вървят ръка за ръка! Та това имах с поста си в предвид,че даже това което се прави е много при автопилотираната-надолу(неработеща) Бг !!!(относно 200 машини това ,че си излязал с колата,повярвал че е почистено е твоя грешка)
18
3
 
12
 
! Отговори
до номер 11 преди 12 години
Ми излез и почисти бе ... Не чакай всичко наготово
17
3
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
За никъде не е! Стойте си в къщи! Свинка, винка и гола гъзинка.
16
2
 
8
 
! Отговори
Nemeca преди 12 години
До 14: Ами като сме бедни поне да си знаем - навали ли 10, 15 см сняг да си стоим по къщите, и да не се плаща за почистване. Имало 200 машини които чистят в София - КЪДЕ ГИ БЕ? Поне да не лъжат хората и да не им харчат парите за глупости. А и ти да не би да им видя разчетите и бюджетите на почистващите фирмим че да сметна че са им малко. И да ти кажа, че доста хора има емигрирали - неофициални данни са 2 милиона.
15
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук има много безработни смешници които единствената им радост в живота е да плюят по Бойко. Спокойно другари и в Америка има сняг и там закъсват коли и камиони , ама никой не реве като заклан.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
минали са снегорините, ама няма ли да минат и да хвърлят и пясък и сол всичко от долу е лед и направо си е таковало майката, а вали от снощи все пак
13
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво "цвилите бе" !!! Държавата се грижи според възможностите си за почистването. Знаем колко е богата Бг и какви са и възможностите-това да очаквате почистване на пътищата както става в Норвегия,Германия или коя да е напреднала страна е равно на фантастика!Винаги има решение : които не му харесва-емигрира!!!
12
2
 
18
 
! Отговори
boy преди 12 години
Заглавието за катастрофа, а писанието за пътната обстановка?!?! Драскачите пак се ***. Жалка картинка сте, ей!
11
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снежинките пак изненадаха герберите:)
10
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме ми, че пред Нар. събрание било изчистено. Искам пред нас улиците и тротоарите да са излизани!
9
6
 
21
 
! Отговори
Аспарух преди 12 години
Каква е причината за катастрофата?? Не може да е *** тираджия.... те са винаги подготвени за всичко...Непочистен път?!?! Едва ли, Бойко и дебеланата ловят снежинките във въздуха...
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли от прозореца не виждам къде е изчистеното? Май се чисти само маршрута на ББ?
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1000 машини почистват пътищата в странатакак пък ги докараха точно до 1000? Тиквите пак плескат некви цифри без да мислят.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
герберите вместо да пишат да ходят да лижат че скоро ще излизам
5
6
 
2
 
! Отговори
неанонимен преди 12 години
3 добавен от: Анонимен преди 12 минутиНякой е карал със 140!Да и като се събудил - пръстите в контакта и *** му пляска ли пляска .....
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е Бойко лизача