КТ "Подкрепа" иска дървена ваканция от 1 до 6-и

В много училища в страната температурите били под 18 градуса
Обновена: 31 яну 2012 11:16 | 31 яну 2012 11:15,
39
КТ "Подкрепа" иска дървена ваканция от 1 до 6-и
Снимка: БТА

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" предложи на Министерството на образованието да обяви принудителна ваканция заради студа.

Експертите от синдиката смятат, че тя трябва да започне от утре, 1 февруари и да продължи до края на първия учебен срок - 6 февруари.

Според "Подкрепа" условията за учебен процес в повече от половината училища в страната са под изискуемия минимум за минимални температури.

Много от учебните сгради нямали капацитет на отоплителните системи да достигнат минималната температура от 18 градуса при външни температури от под минус 10 градуса.

"При продължаване на работа при тези условия учениците не водят нормален процес и са изложени на огромен риск от простудни заболявания", твърдят от синдиката.

"Придвижването на ученици и учители до учебните заведения и обратно води до огромен риск за живота и здравето им", завършват от "Подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Огняр преди 12 години
Как преди 30 години тези сгради имаха отоплителен капацитет а сега при наличието на *** отоплителните инсталации нямат капацитет?
29
0
 
3
 
! Отговори
ana преди 12 години
Kak mislite 4e malkite u4enici izdarjat na celodnevno obu4enie pri tezi temperaturi?!No v direkciite e toplo!
28
0
 
2
 
! Отговори
МАЙКА преди 12 години
Абсолютно съм съгласна.Вчера пуснах дъщеря ми на училище-3кл /в Стара Загора/-грип, студ в класните стаи и днес сме болни у дома.Колебаех се дали да ходи,но уж да не изпуска от материала,а то стана още по-лошо.Ясно ,че на държавни инстанции не може да се разчита,но на мен къде ми беше акъла-чувствам се като безотговорна майка.Парното е работило на макс,но не можело да стопли ледените класни стаи-3дни студ/петък бяха пък в грипна ваканция/.Дори за 1-2дни да се оправи няма да я пусна до 6фев.
27
0
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Ех логично е да, но децата ми са в трети и четвърти клас, все още не му се пие кафе!
26
8
 
2
 
! Отговори
ivanovbg преди 12 години
Никаква дървена ваканция не им трябва.По-добре да ходят на училище, отколкото цял ден да обикалят кафетата.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КТ Подкрепа иска на_ дървена ваканция за заместника на д-р Тренчев - д-р Евгени Душков за който ви разказах как като студент пиян като казак изсече царевицата на един от селските ергени на който гостувахме, като използва старата сабя на прадядо му, която беше закачена на стената в къщата му! След като компанията си тръгнахме нашия герой остана да си допива с домакина и оня по едно време заспал, а нашия грабнал сабята и 2 декара царевица, израснала на по 1 метър височина я съсекъл цялата. Тоя пияндурник д-р Душков беше разпределен във Видин в УНГ к-т в поликлиниката и като се напиеше, заключваше кабинета и заспиваше на пациентската кушетка, а от вън хората чакаха, ставаше голяма опашка и най-интересното беше, че се чуваше отвътре гръмогласното му хъркане. Е такива непрокопсаници ги е събрал сътрудника на ДС д-р Тренчев за измислената от комунистите уж синдикална организация!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво ги интерисува в министерството.виждалили сте чиновник да си мръдне *** зада реши някакъв проблем.и се сърдят че им създаваме проблеми.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мързеливи и стиснати са българите. Не могат да се организират за абсолютно нищо. Само мрънкат и се оплакват и все някой трябва да им свърши работата. Никаква отговорност не искат да поемат, дори за проблемите на децата си.
22
0
 
19
 
! Отговори
баба зима преди 12 години
"дървени" и грипни ваканции винаги е имало. още в моето детство. тогава си учехме в кварталните училища - на 5-10 минути от вкъщи. Сега се чака градски транспорт, училищни автобуси по селата...Защо това пусто министерство на образованието не направи така, че през зимата децата да имат накуп една по-голяма ваканция-в месеците януари/февруари съобразно температурата и епидемичната обстановка и съответния инспекторат да я обявява когато е нужно! Планова ваканция, няма наваксване-може да се измисли
21
0
 
20
 
! Отговори
МАЙКА преди 12 години
а като се разболее къде ще го водиш, пак ли в офиса, или тогава чакаш болнични, стига с тия глупости, че не учат който не учи, не учи и в топло и в студено, не всички са родени да станат академици, но всички трябва да са здрави, защото има само две причини за болестите - простуда и стрес, казвам го на майките с малки деца, време да работите ще имате само ако децата ви са здрави, разболее ли се сериозно и дълго забрави за работа
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости! Тъкмо сега няма вируси, щото и те не издържат на студ...
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как ще се получи при тия дето нямат баби и дядовци на разположение? Ще си водим децата в офиса ли?
18
13
 
5
 
! Отговори
Пожарникар преди 12 години
Не се цени вече образованието,а децата се разглезват! Остави, че те не учат, а само присъстват на училище, а сега и да не ходят! Трябва да се приучат поне към постоянство и търпение. В живота не е само цветя и сладки. Няма да умрат като постоят малко на студено. Като пораснат няма само на топло да работят! Да свикват от сега!
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Против съм, защото ще трябва да се отучва. И то навярно по топлото време.
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе то хубаво за децата, ама някой пита ли ни нас, родителите, как ще ги гледаме, може би 1 седмица отпуска трябва да си вземем още в началото на годината?
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените *** по всеки повод.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като не искате да си организирате родителски синдикат хранете търтеите от подкрепа.
13
1
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
е по тая причина в нормалните държави има скул бас-ове. Ама ние нали живеем в....... :(
12
2
 
22
 
! Отговори
:/ преди 12 години
Естествено, че трябва да има, какво чакат още от това министерство. Все някой трябва да ги подбутва, за да си вършат работата като хората. Кво им пука за децата, нали техните *** се возят в коли и са на топло!!!!
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах филм на ББС как в Тибет един баща води двете си деца на училище. Пътуването е 2-3 дена пеша по една замръзнала река. Спаха в някаква пещера. На третия ден децата и бащата стигнаха до училището и бащата им заръча да се учат добре и да не се занимават с глупости. После си тръгна към вкъщи още 3 дена път. Сигурен съм, че децата са се учили добре.