Камион с храна ще бъде доставен до с. Бисер

В област Хасково са съсредоточени значителни военни сили
Обновена: 6 фев 2012 21:12 | 6 фев 2012 20:17, Бойчо Попов
45
 Камион с храна ще бъде доставен до с. Бисер
Екип от българската армия спасява двама души, които са стояли 6 часа върху обърната лека кола. Снимка: МО

В района на с. Бисер, община Харманли продължават спасителните действия. Към 21 часа в района на бедствието ще бъдат доставени един камион храни, организирани от МЗХ, съобщи пресцентърът на МВР. 

Според земеделския министър Мирослав Найденов голяма част от роднините на жителите на село Бисер вече ги превозват към други градове и села в региона. Предстои доставката и на 9 фургона, за да приберат останалите. В област Хасково са съсредоточени значителни военни сили, които участват в спасителните работи.

Междувременно стана ясно, че в сряда селото ще бъде посетено от еврокомисаря по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева. При посещението си те ще бъдат придружени от експерти на Генерална дирекция "Хуманитарна помощ и гражданска защита". Пред ТВ 7 Георгиева поясни, че комисията може да осигури доставките предмети от първа необходимост за пострадалите - палатки, одеала, генератори за ток. Освен това Еврокомисията може да осигури 50% от финансирането на транспортните разходи. 

На територията на страната е била създадена цялостна организация за непрекъснато наблюдение нивата на реките и водоемите. От 18 часа през ГКПП – Капитан Андреево е преустановено пропускането на всички видове коли, като те се пренасочват към ГКПП – Лесово. Причината е повишаването на нивото на разлива преди пункта.

Всички видове автомобили се пренасочват към ГКПП – Лесово. Турските гранични власти също са уведомени да насочват трафика към ГКПП - Хамзабейли, съпределен на ГКПП – Лесово.

Външно министерство със специална нота е уведомело гръцката и турската страна за опасност от високи води. Информиран е центърът за мониторинг и информация на Европейската комисия (MIC).

Метеорологичната обстановка ще се влошава през следващите 24 часа. Очакват се валежи от мокър сняг в района на Хасково. По данни на НИМХ близките 12 часа се очаква пик на водните нива в речните корита.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: наводнениясело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
ее преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значителни военни сили??????????ние нямаме НИКАКВИ военни сили,а те пишат за значителни,това да не ви е по бай Тошово време,когато имаше щаб гражданска отбрана,като паравоенна струткура и една от ГЛАВНИТЕ здачи беше опазването на хората при бедствия,аварии и масове злополуки,когато имаше БТР и Мтелб ,амфибии и Узунджово беше пълно със Ми???Ся имаме оядени чиновници,и 10тина хиляди тежка жандармерия-това е..
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да помогнем на Български Червен Кръст в задачата му! Нека дарим 1 лев за пострадалите наши сънародници. Нека съберем средства, така че организацията да може да подсигури бъдеща помощ за цяла България и всички бедстващи в страната ни!DMS BEDSTVIE /на латиница/ на номер 17777ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!
33
4
 
0
 
! Отговори
КЪРЛЕШ преди 12 години
И ПАСТЕТ ДА ИМ ДОСТАВЯТ
32
2
 
5
 
! Отговори
ь преди 12 години
Аман от експерти и професионалисти на по 25, 30 години, да ги е.ба в експертите да бяха взели мерки преди да стане белята, навсякъде из бг има язовири не е сигурно че няма да се повтори
31
3
 
4
 
! Отговори
....до ....35..... преди 12 години
Ей, кухчо, тоя твой коментар сме го чели вече над 15 пъти по различни поводи... А и други твои коментари,от което си личи ,че не пишеш Отвън.... Пишеш от нашенския ***,в коъто всички сме затънали до шията...Аааа....Пропо....Издава те това......мбухахахахаАма ти толкова си и разсъждаваш...
30
3
 
1
 
! Отговори
? преди 12 години
do 38ти ако си пострадал като тези хора дали ще те интересува този които ти помага за коя партия е гласувал? подобно мнение като теб може да каже само някой кух хейтър ;)
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33Много по-нормален от *** като теб!А значението...........Голямо!Че си *** и не го разбираш само потвърждава казаното!Жалко че не си пострадал лИЧНО!Но не губи кураж,идва нов тираж!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" Георгиева поясни, че комисията може да осигури доставките предмети от първа необходимост за пострадалите - палатки, одеала, генератори за ток" Абе тая нормална ли е ? Палатки и одеала при минус 20 и кусур градуса? Тук да не е Хаити или Сомалия където температурите са обикновено плюсови?
27
3
 
3
 
! Отговори
? преди 12 години
do 35ти си типичен пример на комплексар :D
26
4
 
8
 
! Отговори
? преди 12 години
до 31ти нормален ли си?какво е значението кой за кого е гласувал?
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак много приказки за нищо!Та къде е 6 метровата вълна?Че нещо не видях такава...До 31 ами те тука са повечето платени посачи на ГЕРБ
24
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
27Да помагат тези които избраха Тиквата!!Ай сиктир!!!
23
9
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 12 години
"В област Хасково са съсредоточени значителни военни сили"-turcite ne sa tolkova glupavi-i sami shte se setqt...
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
докога ще има министерства,агенции и служби проформа?
21
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Камион с храна ще бъде доставен до с. Бисер "Не знаех че мъртвите се хранят.........Но ГЕРБ знае как да ви изтрепе.Дай те им време.Още един мандат и ви е е..бана милата майка.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дарителска сметка има открита, проверих на сайта на Българският червен кръст. Който може да помогне!
19
1
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
АМи военните явно са спасили няколко живота днес, поне така излиза и от тази снимка - от Министерство на отбраната!!!
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Военни сили може би за да пазят от мародери?! Защото сега със сигурност ще плъзнат *** из района, ако имам власт ще наредя да се стреля на месо, както се е постъпвало с мародерите по време на война!
17
1
 
25
 
! Отговори
? преди 12 години
при всички бедствия се викат военните а техния бюджет го свива всяка година те разполагат с нужната техника и хора жалкото е че тази техника стои по парковете понеже няма пари за гориво....