Камион с храна ще бъде доставен до с. Бисер

В област Хасково са съсредоточени значителни военни сили
Обновена: 6 фев 2012 21:12 | 6 фев 2012 20:17, Бойчо Попов
45
 Камион с храна ще бъде доставен до с. Бисер
Екип от българската армия спасява двама души, които са стояли 6 часа върху обърната лека кола. Снимка: МО

В района на с. Бисер, община Харманли продължават спасителните действия. Към 21 часа в района на бедствието ще бъдат доставени един камион храни, организирани от МЗХ, съобщи пресцентърът на МВР. 

Според земеделския министър Мирослав Найденов голяма част от роднините на жителите на село Бисер вече ги превозват към други градове и села в региона. Предстои доставката и на 9 фургона, за да приберат останалите. В област Хасково са съсредоточени значителни военни сили, които участват в спасителните работи.

Междувременно стана ясно, че в сряда селото ще бъде посетено от еврокомисаря по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева. При посещението си те ще бъдат придружени от експерти на Генерална дирекция "Хуманитарна помощ и гражданска защита". Пред ТВ 7 Георгиева поясни, че комисията може да осигури доставките предмети от първа необходимост за пострадалите - палатки, одеала, генератори за ток. Освен това Еврокомисията може да осигури 50% от финансирането на транспортните разходи. 

На територията на страната е била създадена цялостна организация за непрекъснато наблюдение нивата на реките и водоемите. От 18 часа през ГКПП – Капитан Андреево е преустановено пропускането на всички видове коли, като те се пренасочват към ГКПП – Лесово. Причината е повишаването на нивото на разлива преди пункта.

Всички видове автомобили се пренасочват към ГКПП – Лесово. Турските гранични власти също са уведомени да насочват трафика към ГКПП - Хамзабейли, съпределен на ГКПП – Лесово.

Външно министерство със специална нота е уведомело гръцката и турската страна за опасност от високи води. Информиран е центърът за мониторинг и информация на Европейската комисия (MIC).

Метеорологичната обстановка ще се влошава през следващите 24 часа. Очакват се валежи от мокър сняг в района на Хасково. По данни на НИМХ близките 12 часа се очаква пик на водните нива в речните корита.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: наводнениясело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подзаглавието е къртач, война ли почва ? Военни сили и България са две несъвместими неща откакто влязохме в НАТО.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тези хорица само това им трябваше.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dano horata tam da se opravqt...ot mene vsichko nai dobro, shte darq i nqkoi lev.Vqrvam v Boiko Borisov che shte pomogne.
13
0
 
9
 
! Отговори
citiram.. преди 12 години
.........В област Хасково са съсредоточени значителни военни сили???
12
6
 
32
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
*** военните вършат може би повече работа,отколкото може да си представиш!Не приказвай глупости като не знаеш.Чичковците с мустаците и големите кореми си почиват ама за кадровия войник почивка няма бате!
11
3
 
8
 
! Отговори
марио преди 12 години
ако някои пратят смс са много ***,не се подлагвайте.по новините казаха че за сега не се сабират никакви средства.внимаваите.иначе голема трагедиа,дано се оправят хората
10
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЙ- ПОСЛЕ И ВОЕННИТЕ ДА СВЪРШАТ МАЛКО РАБОТА ЗА ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ ДЕТО ВЗЕМАТ
9
3
 
2
 
! Отговори
DMS преди 12 години
До номер 8 - първо прочети, тогава пиши.
8
4
 
8
 
! Отговори
DMS преди 12 години
До номер 8 - Кампанията е съвместна с БНТ. Може да видиш на сайта им. Има и пуснато клипче.Незнам за какви еротични смс-и говориш, като не искаш да помогнеш, не пиши злонамерени коментари.
7
3
 
5
 
! Отговори
do 10 преди 12 години
horata si vur6at rabotata i ne iskat ni6to ot tebe. ako ne si q vur6eha togava da si qdosan ama sega ne razbiram kakvo ti pre4i, maj ima6drugi problemi
6
2
 
9
 
! Отговори
kiril преди 12 години
nqmate opraviq kakvoto i da pravi 4ovek vse ste nedovolni
5
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само в България може да има толкова *** хора, които да псуват държавата си ежедневно!Такава псувате самите себе си, уважаеми, държавата се формира от народа...
4
9
 
10
 
! Отговори
DMS преди 12 години
Нашите искрени съболезнования за семействата от село Бисер, които изгубиха толкова много днес... Своите приятели и съседи, своите домашни животни, своите домове, своите градини и посеви, своите планове и мечти...* * * * * * * * * *И вие може да се включите като изпратите дарителски SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS BEDSTVIE.DMS BEDSTVIE на номер 17 777(за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната). Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.Можете да направите дарение и по банков път на следната банкова сметка.Уникредит БулбанкIBAN BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07BIC UNCRBGSF
3
3
 
19
 
! Отговори
eshk0 преди 12 години
*** държава :(Какво друго може да се каже за бедствието в село Бисер, където загинаха възрастни хора, други бяха настанени по болници, хиляди семейства бедстваха.Язовир "Иваново", който преля и заля няколко хасковски села, е бил пропукан още през 2006 година.
2
3
 
6
 
! Отговори
D.Ivanov преди 12 години
Sega e momenta da vidim Narodna li e armiyata ni.
1
1
 
18
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
много тъпо ми стана като казаха по нова тв, че няма нужда хората да помагат........... и затова няма отворена сметка да помогнем с пари за хората ,останали без домове