Борбата със снега и щетите от наводненията продължава

Областите Хасково, Кърджали и София в бедствено положение
Обновена: 9 фев 2012 11:08 | 9 фев 2012 11:08, Петя Шекерлетова
19
Борбата със снега и щетите от наводненията продължава
Снимка: БТА

Обстановката на територията на страната остава усложнена, съобщиха от МВР.

Остава обявеното бедствено положение в областите: Хасково, Кърджали,, община Костинброд и община Антон, Софийска област, гр. Поморие и Ахелой в Бургаска област, община Сливо поле, Русенско и община Велинград.

Тежко е положението в областите: Хасково, Кърджали, Русе, Разград, Силистра, Шумен и София. Бедственото положение в Шумен ще бъде отменено.

Сняг вали в областите Пловдив, Кърджали и в районите на Малко Търново, Босна, Царево, Обзор, Самоков и Боровец. Снегонавяване има в областите Силистра, Русе и Разград.

Продължава провеждането на операции за ликвидиране на последиците от наводнението в област Хасково, където обстановката допълнително се усложни от падналите обилни снеговалежи и навявания от силен вятър.

Все още се издирва семейството от село Бисер, което е в неизвестност от  понеделник. В издирването участват екипи и на БЧК. 

Служители на МВР продължават провеждането на операции по отводняване на обекти в Харманли, с. Бисер и Свиленград.  Ще започне изсушаване на помещенията със специални апарати за изсушаване

Осигурен е достъп до откъснати населени места за извозване на болни и доставяне на продукти от първа необходимост.

Оказва се съдействие на закъсали граждани. Изтеглени са общо 47 закъсали транспортни средства в областите Русе, Силистра, Добрич, Ямбол и Монтана.

В гр. Поморие  и Ахелой са предприети мерки за усилване на вълноломите и недопускане  на наводнения. Поради покачване нивото на река Ахелой и създаване на опасност за заливане на пътя Бургас - Несебър и къмпинг „Ахелой”, са предприети мерки за временно изпускане на яз. Ахелой.

Екипи на МВР евакуира трима работници от сграда на Черноморски солници в Бургас поради заливане от морето на пътя между сградата на солниците и главен път за гр. Бургас.

Оказаха помощ и бяха извозени до лечебните заведения 36 болни на хемодиализа в областите Русе, Добрич, Шумен и Разград.

От екипите на МВР е оказана помощ с високопроходима техника на три родилки от с. Богданци, община Тутракан, с. Черногор, община Главиница,  и с. Саранци, община Горна Малина.

Във  взаимодействие с екипи от планинска спасителна служба при БЧК, с моторна шейна са евакуирани двама възрастни жители от с. Ямна,  община Етрополе.

Продължава операцията от спасителен екип на пожарната с високопроходима верижна техника за извозване на болен мъж от махала „Кръста”, с. Средни рът, област Враца.

В 41 населени места на територията на области София - Самоков, Своге, и Костинброд, Смолян - Баните, Рудозем и Девин, Кърджали - Джебел, Момчилград и Крумовград, Пазарджик - Велинград, е затруднен достъпът за доставка на хранителни продукти, медикаменти и други стоки от първа необходимост.

Служителите на МВР съвместно с местната власт продължават спасителните операции за осигуряване на достъпа до населените места и снабдяването на жителите им с продукти от първа необходимост.

Без електрозахранване  продължават да са 68 населени места в областите София, Добрич, Смолян, Пазарджик, Стара Загора и Хасково, а други 52 са с нарушено водоснабдяване. 

Очаква се поетапно да пристига помощ от Италия - 20 зимни палатки, от Унгария - 100 000 чувала за пясък,  от Белгия - 80 000 чувала за пясък и 2000 кв. м. ГЕО текстил за диги, и от Румъния - 80 000 чувала за пясък.

Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално.

Продължават да преливат общо 6 от тях (яз. Ивайловград, яз. Студен кладенец, яз. Боровица, яз. Камчия, яз. Ясна поляна и яз. Йовковци).

На всички потенциално опасни язовири са отворени основните изпускатели с цел облекчаване на съоръженията и създаване на свободни обеми. Организирано е постоянно наблюдение за състоянието им.


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
До 7-ми преди 6 години
За метео бомба не съм чувал, но за кемтрейлс, който е 6-та година в България да! Какво е кемтрейлс? Биологично оръжие, разпръсквано от голям брой ниско летящи самолети, оставящи дълги следи след себе си от опашките!!, които се сливат с време в голяма хим. пелена! Какво е съдържанието му - наночастици алуминий(силно канцерогенен), вируси, бактерии, бариев оксид, диетилен бромид, влакна Моргелон и др. Те стоят известно време на небето и се утаяват върху хора, растения, животни, вода! Голяма част от тях се ВДИШВАТ ОТ ЧОВЕКА! И го разболяват от всякъде, съкращавайки земния му живот. Останалата част, отива върху растения, животни, водата за пиене! Кемтрейлс ПРОМЕНЯ КЛИМАТА и прави растенията зависими от алуминий. А какво причинява алуминият? Колко токсичен е той за човешкото здраве? Когато алуминият е в състояние на окис и попадне в организма, той формира една плака в артериите на човека, която е животозастрашаваща!Алуминият е изключително опасен за биологичните системи! Попадайки в тях, той не ги напуска докато не ги разруши! Когато алуминият се натрупа в организма с течение на времето, причинява сериозни неврологични заболявания и рак. Нано частиците могат да проникват в клетките и ДА ГИ ИЗРАЖДАТ В РАКОВИ! Вече се произвеждат наночастици с големина 2-5 нанометра! Алуминият променя pH на почвата, което е фатално за растенията! Малко хора все още знаят, че на 01 септември 2009 г. е бил отпуснат патент под No. 7.582.809, на Министерството на земеделието в САЩ, в който се описва метод за внедряване в генома на растенията на специален ген, който да ги прави устойчиви на високите нива алуминий в почвата и въздуха! Патентът се нарича Sorghum Aluminum Tolerance Gene и зад него стои Monsanto. Не било истина, че имало кемтрейлс над БГ? Моля? Излезте навън и от сутрин до късна вечер ще видите самолетите, които преди не сте виждали над вашия град или село.
Това е геноцид над нас! Конституцията не го допуска, но политиците ни задкулисно както ACTA го допускат! Отворете си очите, утре ще е късно!
Из неспазваната Конституция на РБ
Чл. 15.
Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната.
Чл. 28.
Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.
Как така тези самолети ни тровят и разболяват? На каква база, по чие споразумение, с кои пари? Не, не ми казвайте, че това са регулярни полети на НАТО на височина 6-8 км! Недейте, защото има чного доказателства, че това не е така! Българите не трябва да се заблуждават и трябва да разберат и осъзнаят жестоката истина над главите си! Тя е реалност.
БЪЛГАРИ това е също голяма тайна, която е още по-жестока от АСТА и против, която трябва да се борим! Не се заблуждавайте! Тепърва ще берем "лошите плодове". Защо това се допуска от политиците ни? С какво право? Къде е Министерството на здравето, М-вото на околната среда и водите, крият ли се данните от мониторинга на въздуха в градове и села, както и какво е съдържанието на отрови във водата ни за пиене? Какво правят? Нищо не казват, мълчат яко! Защо? Но и ние не питаме, а трябва ли? Да, категорично!
14
0
 
2
 
! Отговори
Подиграват се с нас преди 6 години
Прекарах 30 часа без ток и път в село на 10 км от Русе, живея там от 10 год. Досега само веднъж са затваряли пътя /2007г. снегът беше над 1 метър/. на 7.02. -добре, голяма виелица, ама в сряда от сутринта всичко е спокойно, няма вятър, ясно време, но никаква информация - само,че пътя е затворен. В 14ч. се качих на колата и тръгнах за русе и О!Изненада!!! Пътя изринат, но няма кой да пререже лентата, затова движението е още спряно. В селата живеят вече активни, работещи хора, ама на кого му пук
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борбата е безмилостно жестока...

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и...
толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!

Разстрел, и след разстрела – червеи.
Това е толкоз просто и логично.
Но в бурята ще бъдем пак със тебе,
народе мой, защото те обичахме!

14 ч. – 23.07.1942 г.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказва се съдействие на закъсали граждани. ..Е, най-накрая! Браво на ГЕРБ, сетиха се за народа, макар че за 80 % е малко позакъсняла помощта...
11
1
 
2
 
! Отговори
Гавра! преди 6 години
Очаква се поетапно да пристига помощ от Италия - 20 зимни палатки, от Унгария - 100 000 чувала за пясък, от Белгия - 80 000 чувала за пясък и 2000 кв. м. ГЕО текстил за диги, и от Румъния - 80 000 чувала за пясък...Помощта на "богатите" европейци - пясък, пясък и прах в очите!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът Росен Плевнелиев поднесе венец пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България, съобщиха от пресслужбата му.
1 февруари бе обявен от правителството за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Това стана преди година по предложение на президентите на България д-р Желю *** (1992-1997) и Петър Стоянов (1997-2002).
9
0
 
3
 
! Отговори
Запасняк преди 6 години
Много се учудих ня новините по ТВ ".... снощи армията опазваше къщите на пострадалите в село Бисер от разграбване..."
За това лие е МВр с неините формирования - полиция и жандармерия? къде са?
Спрете да назовавате вече Гражданска защита ще ни спаси правилно е да се каже Цветан Цветанов ще ни спасява вече. Такова понятие Гражданска защита няма тя преминяа в ръцете на МВР.
Вземете стрите планове на У "ГЗ на РБългария" и действайте по тях - там е казано кой как да действа при различните видове опас
8
0
 
4
 
! Отговори
шумлар преди 6 години
В Шумен всичко е ок на пътя. Силно преувеличават в новините, а това с изваждането на военна техника е чисто крадене на средства.
7
0
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
това го копирах
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са затоплистите с фотоволтаиците да позатоплят малко или са само за усвояване на финикийски знаци.
5
1
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
намали виното че пишеш глупости
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците предизвикаха арктическата зима, сковала Европа посредством метеорологична бомба! Целта е Русия да се затрудни в доставките на газ към европейските страни и да има драстично увеличение на цената на газта.
Идеята е да се откачат от енергийната зависимост на Русия тези страни и да започнат проучвания за шистов газ...
3
0
 
6
 
! Отговори
харманли преди 6 години
а кога ще помогнат на наводнените от гр.харманли жители - те от друго тесто ли са замесени та не им се обръща никакво внимание, кой ще поеме вината за новоднението в града или само обществените сгради ще бъдат изсущени и компенсирани?????????????2
2
0
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Годината няма общо с некадърността и ачността на печалбарите в костюми в НС.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прехваленият ЕС не вижда ли че при нас всичко е изгнило????Ние да не сме им някакъв експеримент?????Винаги са ни изоставяли да бъдем мачкани от турци,***,управляващи и бедствия .Само Германия и Русия са ни помагали въпреки заплахите от Запада.Но това не ни пречи да им плюем в лицата!!!!!Чакайте адекватна помощ от ЕС или САЩ.