Остава бедственото положение в Харманли, Любимец и Свиленград

Две села са без ток, затворен е пътят Кула - ГКПП-Връшка чука
Обновена: 19 фев 2012 12:48 | 19 фев 2012 12:47, Красимир Ангелов
12
Остава бедственото положение в Харманли, Любимец и Свиленград
Снимка: Булфото

Остава обявеното бедствено положение в хасковските общини Харманли, Любимец и Свиленград, както и в община Сливница в Софийска област и община Бойница във Видинско, съобщава МВР.

През изминалото денонощие са продължили операциите по преодоляване на последиците от наводнението в област Хасково. Създадена е организация за провеждане на аварийно-възстановителните дейности, доставка на въглища и дърва за огрев в село Бисер.

На населението се раздават и дезинфектанти.

И днес ще продължат възстановителните дейности по дигите на река Марица в района на Свиленград и на река Харманлийска в границите на Харманли, както и по отводняването и възстановяването в хасковското село Бисер.

Извършват се оценка и описване на щетите от наводненията. Осъществяват се проверки за установяване фактическото състояние на язовирите и проводимостта на речните корита в Хасковска област.

Контролирано се изпускат язовирите Доситеево и Тракиец. Постоянно се следи и анализира нивото на язовирите и на река Тунджа в нейните критични точки.

Експертни групи от състава на "Язовири и каскади" продължават огледа за състоянието на потенциално опасните язовири на територията на страната.

Продължават и спасителните операции в 24 села и четири махали на територията на областите Видин, София, Перник, Смолян и Кърджали, до които все още е затруднен достъпът за доставка на хранителни продукти, медикаменти и други стоки от първа необходимост, посочват от МВР.

През изминалото денонощие спасителни екипи са работили по изтегляне на общо 18 закъсали транспортни средства в областите София град, Перник и Монтана.

Без електрозахранване са две населени места - село Медешевци, община Грамада, и село Извор, махала в община Кула.

На ГКПП - Дунав мост пропускането на автомобили в двете  посоки е нормално.

Поради снегонавяване продължава да бъде затворен пътят Кула - ГКПП-Връшка чука.

Пропускателната дейност на граничния пункт е преустановена. 12 товарни автомобила и един микробус изчакват разчистване на пътната отсечка, за да влязат на територията на страната.

Пропускателната дейност на ГКПП - Брегово е възстановена за всички видове автомобили и в двете посоки.
Отпада ограничението за движение на МПС с вериги през ГКПП - Гюешево.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 12 години
Язовир Тракиец е в експлоатация вече 40 години, но няма акт 16...
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Експертни групи от състава на "Язовири и каскади" продължават огледа за състоянието на потенциално опасните язовири на територията на страната...Разпитват се всички шарани.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Остава бедственото положение в Харманли, Любимец и Свиленград...както и в цяла България. Код ГРОБ!
7
2
 
5
 
! Отговори
do ALOV-ot PR преди 12 години
da rabotqt? be to shtoto imam mnogo rabota ama i nie mladite napravo shte se odavim ot rabota a i nali za tova sa raboteli na mladini che sega da vzimat po edna mizerna pensiq v ramkite na po 70-150 lv. s koito nemogat v tez studeni vremena nito tok nito voda nito darva ili otoplenie da si plashtat ili da kupuvat kamo li pari za lekarstva i hrana a znaesh li kolko nemoshtni vazrastni hora stoqt gladni i na studeno dokato ti tuka rasish prostotii ZASRAMI SE MALKO ako ne ot vazrastnite-ot sebesi
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ДА СЕ ЛЕКУВА ДОКАТО Е ВРЕМЕ.
5
14
 
1
 
! Отговори
Алов до 4 преди 12 години
С Нищо на старците не съм им длъжет. Те да са благодарни ,че гитърпимбез да работят да паразитират. Вместо техните гърла , колко млади можеше да се нахранят?
4
3
 
7
 
! Отговори
DO 1- ot PR преди 12 години
vzemi odavi baba si i dqdosi kato mrazesh vazrastnite hora bes tqh nishto nqmashe da imash na vremeto segashnite pensioneri kakto sa se trudeli za nas sega i nie shte se trudem za idnite pokoleniq i taka jivota se varti no ti mai mislish che jivota se varti samo okolo teb - nenormalnik takav
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** е АЛТАВ!Психар!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зимата ги изненада!Къде са оставките?
1
39
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Заслужават си го ! Повече пенсионери под водата, по добър живот за младежта !