Цар Киро и внукът му отказаха да свидетелстват

Полицията знаела, че предстоят размирици в Катуница, твърдят свидетели
29 фев 2012 21:51,
74
Цар Киро и внукът му отказаха да свидетелстват
Снимка: Bulphoto

Кирил Рашков и едноименният му внук са отказали да свидетелстват по делото за убийството на 19-годишния Ангел Петров от с. Катуница. Двамата са направили това, за да не навредят и да не бъдат уличени в престъпление техни близки.

Адвокатът на обвиняемия за убийството Симеон Йосифов пък поиска делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие, което означава да бъдат разпитани само 11 от призованите 30 свидетели, съобщи Нова телевизия. Поради тази причина Цар Киро и внукът му бяха отведени, без да бъдат разпитани.

Делото днес продължи с разпити на свидетели и изчитане на свидетелските показания на онези, които не бяха допуснати до свидетелстване, но вече са ги дали в хода на досъдебното производство.

Според приетата от съда комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза 55-годишният Симеон Йосифов умишлено е убил момчето. Ангел е бил притиснат от автомобила и влачен повече от 20 метра.

Петимата свидетели, пътували в микробуса, твърдят, че не са видели нищо. Йосифов напълно отрече да знае да е прегазил човек и не се призна за виновен.

Той обаче промени показанията си и вече твърди, че някой е пръснал спрей в очите му при инцидента от 23 септември миналата година. Преди делото той твърдеше, че е ударил куче, а днес заяви, че не е блъскал никого. По тази причина бяха преразпитани четирима от свидетелите, които са пътували с него в буса

Извън залата се говори, че най-вероятно ще се стигне до искане за назначаване на психиатрична експертиза на подсъдимия.

Днес стана ясно, че Нихат Али, известен като Кьорния, е организирал хората от "Столипиново" да заминат с два микробуса и 10 коли към Катуница, за да сплашат Веселин Христев и близките му. Ромите от "Столипиново" отишли да сплашват в Катуница, защото Рашкови им обещали по 100 лева и кебапчета.

Родителите на убитото момче ще заведат делото срещу компанията, която е застраховала микробуса, тъй като с него е извършено транспортно произшествие с убит човек и ще поискат обезщетение.

Ден преди трагичния инцидент с Ангел от Катуница Кирил Рашков и дъщеря му Събка заплашваха, че ще съберат хора от ромския кв. „Столипиново” в Пловдив, че ще ни нападнат и убият, заяви Веселин Христев, който е основният свидетел срещу Рашкови.

Още по темата
Същия ден, 23 септември, ромите, дошли въоръжени с ножове, тръби, хладни оръжия, за да убиват, каза Христев. Те му препречили пътя и излезли от колите. Най-отпред на колоната от автомобилите били внукът на Рашков и неговият баща Ангел, а след тях и джип и други членове на фамилията. Само това, че Веселин е звъннал на тел. 112 и е обявил това на висок глас, е предотвратило масово нападение.

Ангел не е тръгнал към буса, а се е затичал натам, защото е мислил, че бият някого. Тогава именно са го прегазили, разказаха баща му и Веселин Христев.

Двама от свидетелите по делото казаха, че полицията е знаела, че предстоят размирици в селото. При обаждане на тел. 112, за да съобщят, че е станал инцидент с прегазеното момче, от полицията са казали, че имат информация и попитали започна ли боят, посочва в показанията си Иванка Васева. Тя определя този факт като арогантен.

Показанията й бяха прочетени от съдията, тъй като е сред свидетелите, които не бяха допуснати днес до изслушване. Изчитането но свидетелските им показания, дадени в хода на досъдебното производство, вече приключи.

След почивка Пловдивският Окръжен съд ще решава как ще продължи съдебния процес. Дори обаче той да приключи тази вечер, присъдата ще бъде обявена утре или следващите дни,заяви съдията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
18
 
! Отговори
yyyyy преди 11 години
zar kiro e vladetela na bilgariya
57
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 12 години
Срам и позор за българската демокрация! И 1000 българи да се явят като свидетели - не могат да излязат насреща на 10 *** със злато и пари.
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде си бай Тошо да видиш какво се случва в днешна България!!! Обеден съм ,че ако сега беше на власт нямаше тези убийци и нагли *** босове да стоят и 24 часа в ареста. Веднага на площада и публичен разстрел за да се види и даде урок на всички,че тук има закони в държвата.
55
1
 
18
 
! Отговори
milanelo преди 12 години
napalno sam saglasen s re4ta na frenskiqt prezident
54
1
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Атака или ВМРО ? Кои да изберем ?
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами докато са под крилото на политиците ни, така ще е, много добре си знаят колко им струват гласовете като наближат избори и е си свалят ценатапросто не виждам как и дали изобщо ще станем нормална държава, не ни оправя нищо друго, освен един огромен катаклизъм, всичмо да се срине, да загине почти всичко и да се почне от нулата
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на *** към родните им страни: Само Хитлер може да интегрира ромите - заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили българските евреи, а за *** нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците /бившите комунисти/ особено що се отнася до България, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик /Ахмед Доган/, за когото забележете самите българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: Купуването на гласове било европейско явление. И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че *** отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква ***. Вярно, че Франция е родила девиза Свобода, равенство, братство. но явно някой го бъркат със Слободия, права, помощи., само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Ромите гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Ромите са свикнали никой да не им търси сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da gi zaleem s benzin tia boklyci i izgorim
50
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 12 години
***, които са способни да тръгнат да убиват хора за сто лева и 2-3 кебапчета трябва да бъдат ФИЗИЧЕСКИ УНИЩОЖАВАНИ - без милост и без снизхождение !!!!
49
1
 
21
 
! Отговори
караджата преди 12 години
ВСИЧКИ НА С****
48
0
 
22
 
! Отговори
митака преди 12 години
Ей тия от снимката ,нека ми ги водят един по един за по една седмица,после ще им ги върна ,обещавам да са живи,сами ще искат да влизат в затвора и на вън да не ги показват повече.
47
0
 
19
 
! Отговори
митака преди 12 години
До 63 аааааааааааа няма да гласуват после колега
46
0
 
26
 
! Отговори
бай Тишан преди 12 години
Докато този *** го титуловате "Цар" така ще бъде....Те са недосегаеми, дори и при неоспорими факти....Няма справедливост!!!!
45
0
 
23
 
! Отговори
неанонимен! преди 12 години
ами мисля че пак се скалъпи поредната фалшива история!трябваше малко време и всичко да скалъпите!един *** го осъдили на 1,5 год. затвор за кражба на портмоне и откраднал 450 лв. ,а пък тия герои ще получат задочни присъди!
44
0
 
28
 
! Отговори
преди и сега.... преди 12 години
Като знам 1984-85г. как в Столипиново не се сьбираха повече от 2ма души иначе Бои... По онова време бяха заклали един младеж племенник на Генерал Чо....лу --и то пак го бяха убили подло отзад ..а сега са трьгнали сьбират се на групи и ходят да плашат бьлгарите по селата и бьлгарите страхливо надничат изад оградите ,а които им се опре после си пати..сега в Столипиново има дрога проституция незаконна тьрговия сьс стоки от Турция и от кьде ли не ,да не говоря за разни пунктове за метали..ужас !!!
43
0
 
32
 
! Отговори
абе преди 12 години
драскачи какъв е тоя "ЦАР"????
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честита Баба Марта!
41
1
 
22
 
! Отговори
Gacko преди 12 години
Abe kaji i Bulgaria i poveche ne q hvali. Samo sujalqvam za malkoto svestni bulgari, koito oshte jiveqt tam.
40
1
 
23
 
! Отговори
PAZETE SE TVARI преди 12 години
I KAKVO IZLIZA-V BULGARIA MOJE DA SI KOLISH,GAZISH,TREPESH I T.N,BEZNAKAZANO AKO SI PALEN S PARI ILI GRAVITIRASH OKOLO PARTII I T.N!POSLE AMNEZII,LIPSA NA SVIDETELI,LIPSA NA DOKAZATELSTVA I T.N.PRIMERITE SA HILIADI-TIA ***,UBIISTVOTO PRED SOLO,UBIISTVOTO V STUDENSKI GRAD,TEZI V PERNIK I T.N I T.N!!! A NORMALNITE,CHESTNITE HORA-KUCHETA GI IALI!SAMO CHE BULGARINA E TARPELIV,TARPELIV E,NO SABIRA IAROST I ZLOBA,I KOGATO TIA IZRIGNE-ZADNICITE DA SA VI IAKI I NA PRODAJNITE POLITICI I NA ***!
39
0
 
38
 
! Отговори
К преди 12 години
Да живее ЦАР КИРО!!!!!!!........ В камината ми!!!