Здраво бебе почина в болница

Здравната инспекция в Пловдив започва проверка на случая
7 мар 2012 20:02,
95
 Здраво бебе почина в болница
Снимка: архив, Булфото

Бебе на 50 дни почина след задушаване. Има съмнения за грешка в работата на медицинската сестра.

В болницата в Раковски са приети две близначки – едното момиченце било с инфекция на гърлото, а другото е било здраво и се намирало в лечебното заведение, защото майката го кърмила.

„Майката и двете бебета са от село Борец, но потърсиха помощта на медиците от Раковски, защото в селото има само семеен лекар.”, разказа пред Dnes.bg кметът на Борец Таня Караджалова.

В късния следобед кметицата и дядото на близначетата са подали сигнал в Регионалната здравна инспекция, в който твърдят, че медицинската сестра е включила система на здравото дете, което току що било нахранено. Бебето се задавило и починало от задушаване. В същото време състоянието на второто бебе се е влошило и то е преместено в детската клиника на Университетската болница в Пловдив.

„Започваме проверка на случая.”, заяви пред Dnes.bg директорът на здравната инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Ще се проверява документацията на болницата, а медицинският одит към здравното министерство ще реши дали някой от медицинския персонал трябва да бъде наказан.

Децата са родени на 16 януари. Предполага се, че медицинската сестра не е различила болното от здравото бебе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз вече нямам коментар !
85
0
 
2
 
! Отговори
Ббб преди 12 години
ще си направят друго тея гадове, чудо голямо
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте давали тия ходещи сапуни... писна ми от тях!
83
0
 
5
 
! Отговори
КК преди 12 години
наверно родителката нарочно го му е направила нещо-за да изнудва лекарите.*** са готови на всичко за една бира и децата при тях са разменна монета
82
0
 
1
 
! Отговори
КК преди 12 години
в Бг манипулациите се правят от мед.сестри.Няма изискване за лекари.Много хамерикански филми гледате.там е друг стандартът.Абе то лекари няма,вие претенции ще ми давате
81
1
 
5
 
! Отговори
KK преди 12 години
здрав човек не лежи в болница?тъпотии пишете тук.Ако е поставен антибиотик-нищо няма да му стане и на здравото.ако е антиалергичен препарат-също нищо не става.тогава?като видях родителката му-мога да си представя и как са го гледали-***
80
1
 
6
 
! Отговори
детето преди 12 години
е имало много съпътстващи болести и леталният му завършек е бил неизбежен. Боже ,как всички станаха доктори, финансисти, дипломати и всякакви, само и само да изпускат парата ,хулейки нещо или някого.Много увредени хора.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 84Зависи дали четейки искаш да разбереш какво ти казват, или търсиш в какво да обвиниш "tapiq bulgaristanec"! Също говори и за сериозен бъг в мисленето от друго естество, който е предпоставка за грешки, които пък, ако въпросния коментар е наистина писан от мед. сестра, биха могли да бъдат дори опасни....
78
2
 
6
 
! Отговори
лекари-мърльовци преди 12 години
Системите на толкова малки деца се включват САМО от педиатър.
77
2
 
8
 
! Отговори
psygnosis преди 12 години
Ей, драскачииии.....здраво дете не умира така лесно. Струва ми се че си ги пишите като съчинения тези статии......
76
1
 
21
 
! Отговори
рам преди 12 години
Къде е сестринската организация сега? Всеки месец ни прибира парите... Не можеш да работиш като сестра ако не си регистрирана.Къде са ?????? Колежката се нуждае от защита и подкрепа.Няма по - трудно от работа с деца. Без значение дали в болница , детско заведение или училище.Съжалявам за случилото се! Тя не е била сама по време на дежурството....все пак....Кой и защо толкова бързо хвърли вината върху нея?Сестринската организация КЪДЕ СТЕ?????????
75
4
 
10
 
! Отговори
до бла бла преди 12 години
Имаше статия, в която немски доктори се оплакват от незнанието на немски език на наши мед. сестри принудени да работят в Германия заради ниските заплати тук. И понеже заплатата е 350 лв. за това и никой не си върши работата качествено. Нали знаеш какво прави българина? "Те ме лъжат, че ми плащат - аз ги лъжа, че им работя." Само, дето подобно отношение към работата ти особено що се отнася до човешки животи е недопустимо. Като не кефи заплатата ти се махни - не убивай от некадърност! Простичко е!
74
2
 
17
 
! Отговори
бла бла преди 12 години
обикновено болното дете на 50 дни трябва да е с периферен венозен източник,за да може да се включват каквито и да е системи.как така сестрата ще включи система на здраво дете ей така?а да се говори,че кадърните доктори избягали е глупаво и никъде по света мед.сестри не работят за 350-400лв.мисля,че за това трябва поне малко уважение...
73
3
 
7
 
! Отговори
buba преди 12 години
Грешката на сестрата е че е включила система на здравото дете, а майката е трябвало да и каже кое е болното дете. Струва ми се, че май тя не е била при децата си, все пак като си накърми бебето нейна задача е да го уригне, за да не върне и да се задави. Нали затова е отишла и с другото си дете, за да стои при тях, а май не е било точно така. Жалко за душичката!
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България стана практика да се уморяват хора докато са в болници. Човек да го е страх да се разболее - здрав да си ще те убият. И то защото всички кадърни доктори избягаха - кой в Германия, кой в Австрия... и продължават да бягат. Тука остават некадърниците неспособни да научат две думи на немски и да емигрират. Такива некадърници лекуват нас и децата ни. Имаме дефицит на анестезиолози и по-зле ще става. Не само лекарите ще бягат... мислете си къде оставате и къде ще живеят децата ви...
71
0
 
8
 
! Отговори
Флашка преди 12 години
това на снимката е най-голямото бебе в света.. китайче.. към 7 и нещо кила се беше родило
70
2
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Споко.Може сестрата,направила грешката да се е разпознала.Наистина ставите са тазобедрени лява и дясна и думата "горни" е излишна и е чиста техническа грешка.Не знам дали имаш медицинско образование, но си схванал смисъла, докато " компетентната сестричка" веднага подскача като ужилена и се опитва да отклони вниманието в друга посока.
69
2
 
5
 
! Отговори
до 74 сестрата преди 12 години
Сестро, личи си колко ти е и на тебе....Ясно е какво казва човека. Ако това "едната и другата става" си го изтълкувала като "горната и долната" не знам как може да се спасява човек ако попадне при теб.... Зловещо е...Нали схващаш, че говори за лява и дясна като казва "...влиза на операция на едната става.Другата е излекувана с.."? Да се подведеш от "луксация на горни тазоб.стави " не вярвам... Това "горни" нормален човек просто го пропуска. Може би напрежението ти е в повече?
68
1
 
3
 
! Отговори
sestra преди 12 години
До коментар 57Не е мн. по темата,но тазобедрените стави са лява и дясна, а не горна и долна
67
1
 
1
 
! Отговори
sestra преди 12 години
Не е мн. по темата,но тазобедрените стави са лява и дясна, а не горна и долна