Таксиджиите готвят протести, на 22 март идват в София

От бранша искат да им позволят такситата да са над 10-годишни
13 мар 2012 12:54,
141
Таксиджиите готвят протести, на 22 март идват в София
Таксиджиите ще настояват за среща с Бойко Борисов. Снимка: архив Булфото

Таксиметровите шофьори подготвят национален протест в столицата, обяви шефът на варненския таксиметров синдикат "Авто – 94" Димчо Иванов.

Вчера е подадена молба до Столична община за разрешение за национален протест на таксиджиите на пл. "Александър Невски" на 22 март от 11.00 часа.

Основното им искане ще е понижаване на горната граница за използване на таксиметровите коли, която сега е под 10 години.

"От Министерство на транспорта ни излъгаха, че законът ще бъде променен в интерес на таксиметровия бранш, но това не стана и ние ще протестираме. Те спечелиха време, но не спечелиха битката, защото тя едва сега започва и ще я водим до край", подчерта Иванов пред "Фокус".

Той допълни, че протестът им бил замислен още в края на миналата година, но умишлено бил отложен заради изборите.

Шофьорите ще настояват и за среща с премиера Бойко Борисов.

"Ако не се срещнем с него, тъй като вече нямаме доверие в министерството на транспорта, ще предприемем безсрочни протестни действия", добави той. 

По думите му срещу тези промени са най-вече лизинговите къщи, които имат изгода да продават автомобили за таксита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
8
 
33
 
! Отговори
Станислав преди 12 години
Извинете моля,а Вие от къде сте,сигурно на една туба бнензин от София и миекате,или говорите на ''я,че,оно тава па онава и т.н.'' Сигурно и Вашите *** са оставени на ''Добре дошли в София'',чак и с претенций за ''Столичани в по-вече''.Не разбрахте ли ,че истинските софиянци са в Орландовци,демек в гробищния парк,всички други сте пришелци. А и не е лошо да покарате малко такси и тогава да коментирате...
107
8
 
33
 
! Отговори
Бакшиш преди 12 години
Догодина таксито ми мправи 10г. и го спирам.Колата е HYUNDAI, миниван с 4 аербега,климатик,тв.отпред и по голям LCD за пътуващите отзад и много други глезотии.След което минавам на LADA 2110,която има 1 аербег,няма климатик и правиш 16 чупки в кръста догата влезеш в нея.Надявам се клиентите да са много по-доволни.
106
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gospoda ministri pomislete si malko porazmurdayte 4arkovete si tova koeto pravite pod imeto na zakon dali e logi4no MOLYA VI SE OBARNETE MALKO VNIMANIE NA TIYA HORARAZRESHETE IM PONE DA SE IZKAJAT PRED CYALA BULGARIYA NALI SME V ES KADE GO IMA TOYA ZAKON V GERMANIYA PRIMERNO VSE O6TE BRAMCHAT MERCEDES 123KI NIE DA NE SME PO NAPREDE OT TYAH I IMAYTE PREDVID V KOI OB6TINI PO KOLKO KILOMETRA MINAVAT KOLITE V CHERNOMORIETO NAPRIMER OSOBENO V KURORTNITE MESTA TAKSITATA MINAVAT NE POVECHE OT 10 000 KM
105
8
 
32
 
! Отговори
Компетентен преди 12 години
Искането не за понижаване на горната граница ,а за повишаване. В статията има грешка.
104
8
 
32
 
! Отговори
компетентен преди 12 години
1. Както във всеки бранш и при такситата има свестни има и ***. Не сте ли чували за корумпирани лекари , магистрати , журналисти и др. Това е същото, като да си груб с клиентите , да си с *** кола и не къпан.2. Таксиметровия браш не е, като преди 10 години , когато протестите бяха с по над 3000 таксита.В момента има 6 по голями организации в бранша , които не са единни , дори са враждебно настроени.
103
8
 
34
 
! Отговори
компетентен преди 12 години
1.Тези които ще протестират са едва 1% от таксиметровия бранш. Толкова много и страстни коментари за 1%. Ще са 250 коли не защото няма място на Ал. Невски , а защото толкова им е подкрепата в бранша. Такситата в БГ са около 25 0002. Колите които ще отпадат поради годините са около 10 % на година.3.Поради непредвидената криза има логика да се вдигне възраста на колите , но да има по строги технически прегледи.
102
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** vi sofiiska mrysna, mnoo ste prosti, 4esno ne varvah, no se uverih
101
8
 
37
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Дано този протест премине в национален граждански и вземем живота си отново в ръце.
100
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще бъде голям купон. Да идват! Може пък българите да разберат, че е крайно време да се организират всички заедно в един ден - профсъюзи, железничари, учители, земеделци. Иначе - глад и болести, безработица и духовна нищета ни чакат до края на света.
99
8
 
37
 
! Отговори
СМЯХ преди 12 години
КАКВО НИ Е НАРЕД, ЧЕ И ТАКСИТАТА ДА СА НИ НАРЕД ?
98
12
 
36
 
! Отговори
Аман преди 12 години
В България на глава от населението сигурно имаме най-много таксита в света - карани от мързеливи хора. Да се приеме закон за намаляване броя на такситата, а и цените на превоза са златни колкото и да плачат!
97
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
palen boikot na mirizlivcite al4ni
96
11
 
39
 
! Отговори
ДАЙ преди 12 години
Е щом бакшишите ще стачкуват всичко ще им се угоди,защото те са "елита елита на нацията"!!!!!!!!!!!!
95
8
 
43
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
в коя държава има ограничения за годините на такситата май само в бг, на кое отгоре са тези ограничения за хубавите пътища.. кой може да си купи нова кола на лизинг ... или някой прибра много пари за да се прокара този закон ,ОГЛЕДАЙТЕ СЕ КАДЕ ЖИВЕЕМ .в държава просмукана от корупция
94
20
 
41
 
! Отговори
БАРЕКОВ ЛАЙФ преди 12 години
Гадни...Мръсни... СССССЕЛЯНИ...СЕЛЯЦИ...селяндурикакво сте ми окупирали...центъра на РОДНИЯ ми град София...моят град...където , живея...от няколко години...кореняк столичанин съм...Селянииии...махайте сеАма...и ние....МОЖЕМ ДА *** ГУМИ...ЩЕ почнем да *** , ако не се махнете от МОЯ град и МОЯ парламент , където пречите на другите ;пречите на моите страстни тъпкачи...Боко..Цеко..и партията-майка; пречите им да работят...пречите да лапам на Боко сладкия ДУДУК...аз БАРЕКА ще ви срежа гумите
93
12
 
45
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
женати и дъщеряти с бакшиш ли избягаха бе ***
92
23
 
42
 
! Отговори
пиночет преди 12 години
мазни и смръдливи бакшиши..само тежък каторжен труд за вас
91
15
 
54
 
! Отговори
r4 преди 12 години
Абсолютно съм за колите на таксиджиите да са до 10 год. Като искат по-високи цени да предлагат и по-качествена услуга.
90
9
 
35
 
! Отговори
AZ преди 12 години
da doidat,i vaob6te da ne si trugvat
89
11
 
36
 
! Отговори
до--116 преди 12 години
Ти па си толкова порст човек и дани пращаш да учиме...чист *** с компютьр.