Уволняват санитаря, изхвърлил ембрионите в Благоевград

Той се оправдал, че объркал пликовете с боклука
19 мар 2012 13:51,
20
Уволняват санитаря, изхвърлил ембрионите в Благоевград
Снимка: архив, Impact Press Group

Санитарят, който вчера изхвърли телата на три абортирани ембриона в контейнер край благоевградската болница, ще бъде уволнен. Това съобщи директорът на местната болница Красимир Михайлов.

Днес предстои санитарят да представи и писмени обяснения за действията си. Пред болничното ръководство той обяснил, че телата на ембрионите се озовали погрешка в контейнера, тъй като объркал пликовете, предназначени за контейнера, с тези с телцата.

Вчера в контейнер близо до хирургичния блок клошари намериха три бебета от 2 до 5-месечен стадий на развитие, като две от тях са на близнаци.

Според директора на благоевградската болница подобни твърдения за грешка са недопустими и неизвинителни, тъй като санитарят е имал възможност да види какво всъщност има в пликовете и какво изхвърля на боклука.

Още по темата

В болницата имало специален човек, който се грижи за изхвърлянето биологичен материал, но в случая санитарят не го повикал да постави ембрионите в пакети и да ги отнесе за съхранение в склада, а своеволно ги опаковал и изхвърлил на боклука. Така вместо да бъдат изпратени в склада за временно съхранение, телцата били изхвърлени в контейнер на улицата.

Провинилият се здравен служител, който е в предпенсионна възраст, работи от близо 30 години в болницата.
От лечебното заведение са категорични, че изхвърлянето на ембрионите в контейнера не е опасно и няма да доведе до разпространение на зарази, тъй като ембрионите предварително са обработени с формалин.

Що се отнася до броя на ембрионите и съмненията за висока смъртност в родилно отделение, д-р Михайлов обясни пред „Фокус“, че трите ембриона са съхранявани най-вероятно в продължение на месец, т.е. това са всички биологични отпадъци за месец и в никакъв случай не са абортирани в един и същи ден.

Според предварителната информация два от ембрионите са близначета, абортирани спонтанно в пети месец, около 7-ми март, третият ембрион е абортиран в по-ранен месец.

Ембрионите са били оставени за хистологични изследвания. В момента по случая тече разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Благоевградембриони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е и какво като е изхвърлен в контейнера. Ще се смеси със купчините *** в камиона и ще попадне на бунището...Всеедно мъртвите гълъби по улиците да са разболяли някого....Че то в кучешките *** има също толкова бактерии и микроорганизми,колкото в едно разлагащо се тяло...При това тези тела щяха да са на незнайно място балирани и заобиколени от купчина ***...Всеедно изхвърленото месо,манджи и домашни котки да са разболяли някой.
13
0
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Тази болница е много зле - спомнете си какво се случва в последно време там - пациентка умря след исписване, друга при превеждане от едно отделение в друго, лекар наби колежка, а и третират мъртви бебета като обикновен ***, не не мога, много ми дойде!
12
0
 
4
 
! Отговори
някои преди 12 години
са просто обсебени да пишат зловещи и грозни неща за медицината и медицинското обслужване, колкото по-зловещо, толкова по-пълен оргазъм.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ne znam dali si maj ili jena , no 4ukai na darvo da ne se slu4i tova s nerodenite deca na tebe ! Ti znae6 li kakvo e da zagubi6 nerodenoto si bebe , ta dori i v darjava kato na6ata !
10
0
 
20
 
! Отговори
Господа журналисти, преди 12 години
благодаря, че ни осведомявате, но кому са нужни подробности относно възрастта на ембрионите и дали са близначета? Сигурно е ужасно да си загубил децата си и после да четеш как са намерени в контейнер...
9
0
 
20
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Човек прочети хубаво статията! В нея пише че че ембрионите са абортирани спонтанно- ако не знаеш това означава не по желание на майката. Изживяла съм го и знам колко зле се чувства след такова нещо майката така че не наливай допълнително масло в огъня. Първо чети после осъждай! Най-лесно е да съдиш!
8
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи осъждаме санитаря за тъй садистичното му деяние, а когато една бъдеща майка решава че бъдещият и син или дъщеря не трябва да живеят е нещо нормално за днешното общество...., че даже и не прави никому впечатление, че как мислите санитарят само с уволнение ли да се размине или ще е по добре да го осъдят
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно ще си спечеля много минуси, но темата е преекспонирана, на фона на ежедневния ни ад. Окей, изхвърлени в контейнера ембриони - звучи неприятно, но недоучили лекари изпускат отгледани деца, родители пребиват/осакатяват в катастрофи собствените си деца, оставят ги на самотек или на бабите, за да свържат криво-ляво двата края. Тези ембриони са извадили късмет, че не са се развили и родили в България. По-добре ужасен край, отколкото ужасен живот.
6
7
 
3
 
! Отговори
... до "до 3&qu преди 12 години
Изобщо даже не съм забелязал правописната му грешка ........ Просто исках да му кажа колко е зле да сравнява санитарна грешка с лекарска ....
5
1
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Нали не мислиш, че от незнание е допуснал правописна грешка? Не мисля, че някой не знае че няма "М" в некоМпетентен. Важен е смисълът, а не коректнния на 100% правопис. Мнение по темата в твоя коментар няма, както предполагам и в живота ти... Иначе съм съгласен с Емо. Щура държава!
4
1
 
59
 
! Отговори
мога да се басирам преди 12 години
Мога да се басирам с всеки,че това НЕ Е ГРЕШКА, А НОРМАЛНА ПРАКТИКА В БОЛНИЧНОТО ЗАВЕДЕНИЕ. ИКОНОМИСВАТ ПАРИ ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ НА БИОЛОГИЧНИ ОТПАДЪЦИ.
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези хора трябва да си пият хапчетата. Грешки стават винаги, нали никой не е умрял. Да му ударят една глоба на човека, да го порицаят и да променят процедурата с биологичните отпадъци. А ако грешката е толкова фрапираща, директорът какво чака?
2
33
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
Емо, много си *** "да знайш мойту момче".
1
2
 
92
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Санитари, които вземат грешни чували и ги изхвърлят биват по-строго санкционирани от лекари, които убиват с некопетентността си - пример с лекаря от Русе. Той си е все още активен лекар в същата болница, а този човек е взел грешен чувал с *** и веднага бива изритан. Чудя се как прокуратурата не е повдигнала обвинение и не са го осъдили по бързата процедура на 5 години затвор.