Чакат оферти от фирмите, които искат да строят в Бисер

БЧК ги събира, оценяват ги по цена и качество
28 мар 2012 14:43,
1
Чакат оферти от фирмите, които искат да строят в Бисер
Повече от седмица се разчистват терените за новите къщи в Бисер. Снимка: Булфото

От днес до сряда включително, фирмите, които искат да строят в наводненото село Бисер, могат да подават офертите в централата на БЧК в София.

"Те ще бъдат оценявани по цена и качество", коментира днес областният управител на Хасково Ирена Узунова.

За да имат база, на която да стъпят, на сайтовете на БЧК и Областна администрация ще бъде публикувана количествената сметка на проектанта за най-често избираната къща.

Узунова уточни, че едно от условията е фирмите да не включват в цената дарените материали като бетон, арматура, санитарен фаянс. Кандидатите трябва да са съгласни и да приспадат от цената допълнителните дарения.

Надзорът на строителството ще се извършва безвъзмездно от Българската камара на строителите.

В четвъртък следващата седмица ще заседава Обществения съвет, сформиран от БЧК. Тогава ще бъдат обявени и фирмите, които са решили да вземат участие в строителството на къщите в село Бисер.

Dnes.bg припомня, че харманлийското село Бисер бе залято от триметрова вълна на 6 февруари. Причината за това стана скъсалата се стена на язовир Иваново.

Стихията отне живота на 6-ма души от селото. Близо 60 къщи бяха обявени за негодни и изравнени със земята. Те ще бъдат построени наново.

Първата копка на новото строителство трябваше да бъде в началото на април, но заради обявеното днес набиране на офертите, копката се отлага със седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По - точно чакат да се съберат няколко оферти, че да не бие на очи като изберат вече избраните :)