Павлова видя вълни по магистрала "Тракия"

Нередностите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя
Обновена: 11 апр 2012 21:48 | 11 апр 2012 21:30,
191
Павлова видя вълни по магистрала "Тракия"
Лиляна Павлова инспектира строежа. Снимка: БТА

Нарушения при строителството на автомагистрала "Тракия" откри внезапната проверка днес на министър Лиляна Павлова, която дойде на инспекцията с подвижна лаборатория.

Някои от пробите показват промени в стандартите и те трябва да бъдат коригирани за сметка на изпълнителя.

Циментова стабилизация от близо километър на пътя ще бъде премахната и положена отново заради некачествено изпълнение.

Павлова не прие и изпълнението на бордюрите, те също ще трябва да бъдат направени наново.

Инспекцията й откри и вълнообразни участъци по магистралата. Пътният възел на Нова Загора е слегнал и ще трябва да бъде преработен и възстановен.

Подходите към надлеза над автомагистрала "Тракия" при Нова Загора са били пропаднали, защото насипът не е бил уплътнен, и отново ще трябва да бъде преправен.

Министър Павлова заяви, че предпочита да направи компромис с времето за изпълнение, но не и с качеството. Тя уточни, че е по-добре забележките да бъдат направени сега, по време на проверките и строителството, вместо като се приеме обекта.

По време на проверката тя показа и мостри на мрежите за птици, които ще се монтират. По думите й мрежата е без аналог в световната практика.

Те са със специални цветове, за да отблъскват птиците, а и за да се предотврати преминаването им през трасето на магистралата.

Притесненията на Павлова идвали от това дали въпросните мрежи няма да пречат на снегопочистването. По нейни думи те са ситни и ще се запълнят със сняг през зимата.

"Ние сме изключително притеснени какво ще се случи като замръзне, като тръгне да пада, ако натежи", обясни министърът.

След пускането на "Тракия" пътят от Стара Загора до Бургас ще бъде скъсен с 40 км, а времето за пътуване при спазване на разрешената скорост ще бъде намалено с повече от един час, заяви председателят на УС на агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
8
 
4
 
! Отговори
ttt преди 12 години
Охоо, червените мекотели пак надиганаха вой с пропагандни коментарчета. А защо не си зададете въпроса "Що аджеба другаря Станишев не направи както трябва тези магистрали". Аааа забравих, вие имахте специалисти и експерти само в ХИДРО-МИЛИОРАЦИИТЕ - г-н Доган:)
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясно е, че срока няма да бъде спазен, дано обаче тези <мерки< наистина са ефективни и дано всички работещи екипи да докажат, че са професионалисти, все пак това е магистрала, не е третокласен път!
111
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жо Павлова, къде са заплатите на хората ,които работят на магистрала "Марица"?Имат да вземат за месец XI ,XII . 2011 , I,II,III, 2012 ГОДИНА - ЗАЩО ЛЪЖИТЕ ?Има един Йордан Кълвачев - измислена "калинка" най -големия лъжец и мошеник .Той не този , който може да ръководи и направи магистрала! Обърнете ВНИМАНИЕ1
110
4
 
7
 
! Отговори
Лиляна Павлова преди 12 години
Тая магистрала да се казва (не автомагистрала "Тракия) a вълнообразнa автомагистрала
109
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 12 години
Някога някъде да сме построили нещо качествено? Сградите ни, улиците, градинките, фасадите - всичко е криво, ръждиво мухлясало, мръсно и претупано набързо. Основения критерий за качеството е" И ТАКА ЩЕ ВЪРШИ РАБОТА!" За съжаление не можем дори един пътен знак да поставим вертикално. Цялата държава изглежда като гротескна картина на Пикасо!
108
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ТОВА СЕ ОЧАКВАШЕ! ОТДАВНА ВСИЧКИ ИМ КАЗВАХА ЧЕ ТАЗИ МАГИСТРАЛИ СЕ СТРОЯТ С ПЕПЕЛ ВМЕСТО С ЧАКЪЛ САМО И САМО ДА ИЗЛЕЗЕ ПО-ЕВТИНО! ТЕ ДОКАРА ОТ 10 МЕСТА ПИШМАН ЕКСПЕРТИ, КОИТО ДА ЛЪЖАТ ЧЕ НЕ Е ТАКА. САМО ЧЕ ВСИЧКО ЛЪСНО ДОСТА ПО-БЪРЗО ОТКОЛКОТО СА СЕ НАДЯВАЛИ. ХА ДРУГИЯ ПЪТ ПАК ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯ ТИКВАТА ЧЕ НЕГОВИТЕ ПЪТИЩА БИЛИ НАЙ-ЕВТИНИ В СВЕТА
107
2
 
0
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 12 години
аз за пропъждане на недомашни животни ползвам подвижни дразнители
106
6
 
32
 
! Отговори
Копнато преди 12 години
Спуска се поредния балон на управляващите и сега ще им се наложи да надуят следващия такъв за да се отклонява непрекъснато вниманието на народа от проблемите му: неизплатени заплати от покровителствени олигарси, спонсори на ГЕРБ; замразени доходи на народа, но тлъсти бонуси на богопомазаните управляващи; растящи цени на ток, парно, горива, хляб и други и хранителни стоки; умъртвени хора от бездомни кучета; битова престъпност; невиждана досега полицейщина; убиване на родното производство и толериране на чуждото; цензуриране на медиите; корупция в нечувани и невиждани размери; липса на здравеопазване; изключително некачествено образование....и т.н и т.н! За кой ли път става ясно, че дневния ред на обществото няма нищо общо с дневния ред на Б.Б и ГЕРБ! Нашият неадекватен и безскрупулен мини...стър председател продължава до втръсване да ни се хвали със своите любими магистрали, музеи, зали и стадиони досущ като Мирча Кришан, който какъвто и въпрос да му зададат, започва да говори за...КРАСТАВИЦАТА, а Б.Б каквото и да го питат, той говори за МАГИСТРАЛИ? Изобщо 5 пари не дава за народа си и не мога да си обясня, що за народен мазохизъм е да се търпи ПОДОБНО БЕЗОЧЛИВО, СРАМНО И НАГЛО ПОВЕДЕНИЕ и то не от кой да е , а от....... МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ???!!! Крайно време е да се събудим от летаргичния си зимен зън и да покажем, че сме достойни хора и че заслужаваме да ни управляват ДОСТОЙНИ ЛИЧНОСТИ!
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя с елека е много щастлив бе?Сякаш им казва - абе нали ви дадохме комисионните и на теб Лазаров и на теб Павлова/тя май е излъгана пак/,кво искате сега?
104
2
 
21
 
! Отговори
маги преди 12 години
Ми то с пепелина за основа се строи само ***. Ще слегне, я. К,во ще каже бившият министър, който така упорито защитаваше този начин на полагане на настилка!
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всичките Лотове е така ,а да не говорим,че фирмите участват уж без подизпълнители на търговете, а на всичките обекти,гъмжи от знайни и незнайни фирмички/подподпод изпълнители/.
102
1
 
22
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Павлова, докато пътува до Нова Загора между Пазарджик и Пловдив не подскача ли в колата от тези кръпки? Хайде маце, съвземи се!
101
0
 
11
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
До 140 Само да отбележа, че отдавна се строят, летища, пристанища, и какво ли не върху пясък но зависи кой го прави и кой го контролира нали.
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никой не говори за това,че изоставането е в сроковете за строителство и неизплащането на пари на работниците.няма никакъв контрол за качеството,а хора от агенцията се гушат с пари?
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ау Ау ауу, маце, ама нали този участък предшественика ти се пънеше че ще е готов преди изборите миналата есен? Сега май разбрахме защо се е разминала лентичката :))))))))))
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По Боковите магистрали и *** не биха минали!
97
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това ли беше магистралата, дето под нея слагаха сругия и пепел нанякои места, че да е по-евтино ?
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми то се очакваше... и магистралите ще станат пак кръпка до кръпка, преди да ги свършат - на цариградско шосе да не би да му личи че имало ремонт сравнително скоро ? и него го ремонтираха веднага след като го пуснаха пак заради вълнист пейзаж
95
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая магистрала води към морето, затова е с вълни.
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трухчев, 1 се пази за тиквонии, 2 за цвинок, нататък новерата ще ги раздава герберясалото Политбюро на най-каманестическа сбирщина от 23 г. насам.