Първата нова къща в Бисер – готова

Семейство Стоянови ще боядисват яйца в новия си дом в събота
12 апр 2012 17:03,
82
Първата нова  къща в Бисер – готова
Първата построена къща в Бисер вече е факт. Снимка: Impact Press Group

Първата къща в наводненото харманлийско село Бисер вече е факт. Тя е с площ от близо 60 кв.м. и се състои от две стаи, баня и тоалетна.

В нея ще живеят семейство Мария и Иван Стоянови и 81-годишната баба Мара- майката на Иван.

Заслугата за построяването на къщата има старозагорският бизнесмени Стефан Шоселов. Той дарил строителните материали и платил за труда.

"Няма по-силен стимул от това, виждайки сериозните проблеми, да се опиташ да помогнеш по някакъв начин", разказа бизнесменът.

Няколко дни след наводнението в Бисер той дошъл и видял на място какво се случва.

"Трогнаха ни се сърцата", обясни Шоселов. Той получава пълно и светкавично съдействие от местните власти и урежда максимално бързо документацията за новата къщата.

"Трябваше да изпълним обещанието, което дадохме на хората за Великден да влязат в ново жилище", допълни той.

На 6 февруари, когато триметровата вълна от скъсалата се стена на язовир Иванов тръгва към  харманлийското село, баба Мара, синът й, снаха й и внукът й били в къщата.

"Синът каза давай да се махаме, качихме се на колата и избягахме. Като се върнахме нямаше вече къща", спомня си 81-годишната бисерчанка.

Въпреки загубата и сълзите в очите, възрастната жена кроеше своите планове - в събота да боядисва яйца за Великден.

На официалното представяне на новата къща се събра почти цялото село. Хората, останали без дом, се радваха на събитието и се надяваха, че и техният ред ще дойде скоро, тъй като все още не е ясно кога ще започне строителството на разрушените над 50 къщи, за което бе изпратена покана към строителни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: наводнениясело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
7
 
! Отговори
Gazibarev преди 12 години
Евала на човека дето е дал парите и е помогнал... Само искам да споделя моето си мнение. Ако аз бях дал пари, да се построи къща в помощ на въпросните хора, щях да се уверя, че ще им построя КЪЩА, не подобна смехория. То дграмата е по-скъпа от цялата конструкция бе!
41
5
 
21
 
! Отговори
Def преди 12 години
Хейтърииииии, една стотинка не сте дали, ама сте първи на косурите. Нещастници. Евала на човека.
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Селяци сте излязли от шпертплатовите бараки на бабите си и сега живеете в софийските панелки по кварталите,затова така пишете.Това май са сандвич панели с изолация колкото дебелите ви тикви ,неграмотници.Сигурно ветровете се ви изнесли и евтините Карфури ,Лидъли дето се тъпчете за евтини *** нали и те са построени на този принцип?По-добре ли е жената да седи на пътя?
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам след като се знае,че вината на това нещастие е поради небрежието и безотговорноста на разните общини др, които не са си мръднали пръста знаейки че тази язовирна стена е опасна, защо те не строят къщите на тези хора? Защо не изплащат обезщетение на семействата на загиналите?Това е абсурд!Ако имаше кой да помогне на тези хора и да ги представлява с Страсбург,със сигурност биха спечелили.Тази ситуация е куриозум и такова отношение на държавните органи не пристои на една страна членка ЕС
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Brawo na 4oweka!!!
37
3
 
28
 
! Отговори
Наи преди 12 години
Що за хора сте. Как никой не се изказа положително. Къщата била приличала на бунгало, хоремаг и какво ли още не. Човекът е построил нов дом за тези хорица. Без да е длъжен никому той е дарил пари и време за построяването на тази къща. Защо някой от вас не помогна с нещо или само пишете и съдите. Жалки сте и за съжаление и 100 пъти да го напиша пак няма да го проумеете.БРАВО НА ЧОВЕКА !!!
36
7
 
7
 
! Отговори
kj преди 12 години
ДО 29 до .....Едно нещо ако се прави ще се прави както трябва.Този който е дал парите за това нещо/къща/,дали живее в подобна барака или живее в масивна къща,построена с тухли и с керемиден покрив.В БГ всичко се прави така:едно през гьотере.Те най-обикновен път не могат да направят,който да издържи поне 1 година,а аз искам къщи на строят като хората.Не става въпрос за недоволство,а за "Като е гарга,да е рошава"- народна поговорка.
35
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ви **ра на бараката !
34
0
 
4
 
! Отговори
ДО 33 от СССР-НРБ преди 12 години
Точно така, а американците се го набръскали с какво ли не...Восток-1 !!!! "Кедър"
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква къща може да се нарече това строително недоразумение ?
32
4
 
11
 
! Отговори
Ванда преди 12 години
тия за малоучници ли ни смятат? водата разруши масивни къщи, тухлени, сега им хвърлят прах в очите със стиоропорени постройки ....така ще останат нещата, никой няма да помогне на тия хора да изградят нормални домове.
31
0
 
7
 
! Отговори
галактика преди 12 години
допълнение по темата на коментар 1 - "Космосът трябва да има само една функция - мирна, и да служи само за едно - за човешкия прогрес". /ГЕОРГИ ИВАНОВ/
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това прилича на хоримаг.като духне по силен вятър ще видите какво става.все пак браво на дарителя.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв е тоя бизнесмен...Нали смс-и пращахме, да не ги пренасочиха (пак) за *** помощи...
28
3
 
17
 
! Отговори
до ..... преди 12 години
По-добре да живеят в магазин от колкото на улицата. Има хори, които винаги са недоволни. Ти щом мислиш, че можеш направи им им по-хубава къща.
27
0
 
12
 
! Отговори
Браво!!! преди 12 години
Браво на човека и да им е честита на хората къщата,все пак се вижда когато човек има желание да помогне ,питам се каде е Великия Ви Бат Бойко и неговите Велики Везири които разхождаше и верижни машини ???????
26
8
 
8
 
! Отговори
..... преди 12 години
Това прилича на магазин,а не на къща.За справка в лявата страна на снимката тухлената постройка.Измиване не ръце има тук и после ПР по "нашите" ТВ,колко сме велики.
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая къще да не е от шперплат ко е туй нещо.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доживяла горката баба чудо да види.
23
12
 
9
 
! Отговори
^3АDttack преди 12 години
тая къща ми прилича на селски Хори Мак :)