Кметът Рейзи спазвал закона, ама не съвсем

Павлова поряза мераците за промени в наредбите за строителство
19 апр 2012 17:45,
32
Кметът Рейзи спазвал закона, ама не съвсем
Павлова беше на обиколка по Черноморието. Снимка: БТА

"Ние спазваме Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, искаме просто той да не се променя. На първа линия нямаме постройки по-високи от 7.5 метра”, се обърна созополският кмет Панайот Рейзи към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Още по темата

Павлова днес беше на обиколка по Черноморието.

"Спазвате го, но не съвсем. Постройките ви в тази „Зона А” не трябва да бъдат по-високи от 6 метра и застроеността да е до 10 %, а останалото да е зелени площи”, контрира го министърката.

Това донякъде попари надеждите на Рейзи, че подетата от него кампания за отмяна на някои точки в проектозакона, ще има успех.

Созополският градоначалник, подкрепен от кметовете на Поморие, Приморско, Царево и Несебър тези дни изпратиха декларации до Парламента с искате ограничението за строителство в „Зона А” (непосредствена близост до брега) да бъде отменено.

Те се аргументираха с това, че така общините ще търпят големи загуби, тъй като ще се изгонят инвеститорите.

Тези доводи останаха без тежест пред Лиляна Павлова, която заяви, че има достатъчно желаещи да строят спортни и детски площадки, заведения и туристически атракциони. Нещо, което предвидените промени в Закона позволяват.

"Безумното леене на бетон по плажовете не е от полза за никого”, беше лаконична Павлова.

Министърката "отряза” Панайот Рейзи и при опита му да я ангажира с улесняване на процедурата по приемане на Общите устройствени планове на общините.

Черноморските кметове бързат да изготвят общия си устройствен план, тъй като веднъж влязъл в сила, Законът не ги лови.

"Как Бургас и София, които са много по-големи общини и там се преплитат много повече интереси, успяха да изготвят своите ОУП, а вие се бавите. Смятам, че е въпрос на добра воля”, беше категорична Павлова.

Тя беше на посещение в Созопол по повод процедурата по заснемане на морското дъно, с която се слага началото на дълбоководното заустяване на тръби, отвеждащи отпадните дови навътре в морето.

За тази цел водолаз засне морското дъно и очерта трасето, по което ще минават тръбите.

"Това е временно решение, което ще бъде взето, само за да се спаси сезона, докато бъдат готови пречиствателните станции. Още повече, че това лято се очаква увеличаване на туристите с поне 7% и искаме да им предоставим чист плаж”, обясни Лиляна Павлова.

Тя беше категорична, че това лято морето ще е чисто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, Резан, колко получи, за да продадеш малко териториййки? Или да дадеш некое разрешенийце?Дали ще спят спокойно наследниците ти - Господ всичко вижда!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бре! Някой не е спал и от 01:00 часа през нощта дреме тук и пише умнотии! Както виждам, ИНЕТ има вече и в свинарниците!На някой да не са му бутнали свинарничето? Дето си го е дигнал противозаконно?
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако та сбарам ко ше ти се случи как мислиш
25
0
 
5
 
! Отговори
справедлив преди 12 години
до 26Ти да не се гледаш в огледалото и сам да си говориш,м?
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно тоя ли крокодил ще каже дали мога да си строя на моето си място на карадере или не можеТая е некво недоразумение както и онази -здравната министърка
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ще събори незаконно построените вили по Витоша и ще накаже (материално) тези, които ги узакониха впоследствие?Кой ще потърси сметка на тези, които унищожават българската природа (като лобистите на Шеврон, например)... и не само те.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на госпожа министърката. Ако сега вземе да провери и имотите на Рейзито и приближените му, както и да събори НЕЗАКОННИТЕ строежи и тези, за които е поличено разрешение С КОРУПЦИЯ, вечно ще гласувам за ГЕРБ!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отвличане на вниманието е, когато трябва да се види как властимащите крадат и заграбват това, което имаме, да ни пускат някакви леворезбови да плачат изразително за уличните кучета, например.И ако внимателно прочетеш, ще се убедиш, че за да не ни отвличат вниманието с глупости, трябва да видим точно най-болното им място - това, че крадат, използвайки временното си положение на властимащи. И никаква прошка!
20
3
 
3
 
! Отговори
high преди 12 години
Според някои тук каквото и да кажа или напишат все е отвличане на вниманието. Отвличане на вниманието от какво?! Нали и това са проблеми, които да се решат или светът да спре..Май някои си пишат ей така и каквото и да се направи те си знаят едно "Отвличане на вниманието"...
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кмета си е взел неговото. Я идете вие да построите нещо на плажа. За 5 минути ще ви изгонят.Тук си е яка корупция. Чудя се какво се прави държавата ни на ощипана невеста.Но пък ми е кеф (щото нищо друго не мога да правя ефективно в това направление) като гледам как властимащите се надпреварват да занимават народеца с простотийки, за да отвличат вниманието ни. Но ще дойде реда на всички крадци и мошенници... Господ си знае работата. Ако каже - ще помагаме...
18
0
 
20
 
! Отговори
слепец преди 12 години
Министър Павлова да провери защо на плажа на новият град -говоря за Созопол , се строи .Бавно и незабелязано постройките си растат.Това е на самите пясъци.Кмета толкова ли не забелязва какво става, или пачките са му затворили очите.
17
3
 
3
 
! Отговори
Радио Созопол преди 12 години
Грешите , че Рейзи=*** ! Нали се сещате, че гърчолята трудно / меко казано / ще си изберат кмет резак :)) Поне се информирайте преди да плюете !
16
0
 
6
 
! Отговори
ДО МОРСКИТЕ преди 12 години
Я се замислете кои сте си избрали за кметове и вие ли си ги избрахте?!Не трябва ли хората, които са на социални помощи да нямат право на глас?
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Инвеститорите" намират работни места само за техните си хора. Чакайте някой да ви покани на работа...
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на този кмет логиката му е много странна-да изгоним туристите,за да не си идат ,,инвеститорите''.То големите инвеститори-строят незаконни хотели,с откраднати пари ..и колко работни места осигуряват?20-30 най-много,единствени доволни са кметовете,които са си прибрали кинтите в джоба-то за това е тази световна рев...
13
0
 
21
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
Олигарсите и богаташите се гаврят БЕЗНАКАЗАНО със законите в Бг ......!?
12
0
 
3
 
! Отговори
Моамеде преди 12 години
Дано не се докарваме до там, че тук Някой може и да не знае, че такава ситуация (на гол г*з, както се казваше в един виц) може да придобие съвсем различно по размери и случване значение... малеее, как го врътнах... чак аз се изненадах, ама нали да не ме лови машинката, дето следи за лоши думички...
11
0
 
6
 
! Отговори
Абе Коко преди 12 години
Как къде ще паркират? Ами морето е голямо!
10
1
 
9
 
! Отговори
Моамед преди 12 години
По-добре да дойдат багерите и рязаната пушка да си научи урока!
9
0
 
17
 
! Отговори
коко преди 12 години
Ами хотела на руснаците, който е точно на скалите на първа линия и се прави от брата на Станишев ?Защо разрешиха да се строи? И къде по дяволите ще паркират тези хора, като през лятото е трудно да се намери място за паркиране на тези тесни улици ?