МиГ-29 се запали и падна в река край Пловдив

Пилотите на изтребителя са катапултирали
Обновена: 26 апр 2012 11:48 | 26 апр 2012 11:43,
291
МиГ-29 се запали и падна в река край Пловдив
Снимка: Авиобаза Граф Игнатиево

Изтребител МиГ-29 се е запалил и паднал в река на 10 километра от авиобаза Граф Игнатиево, съобщи кореспондентът на Dnes.bg.

Инцидентът е станал при учебен полет в рамките на мащабното международно учение "Тракийска звезда".

Двамата пилоти на военния самолет са катапултирали, няма яснота какво е състоянието им.

На мястото на инцидента край село Голям Чердак са пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

Засега причините за тежката авиокатастрофа не са известни.

Очаквайте още подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
2
 
! Отговори
^3Dattack преди 11 години
Любомир Славов - значи четеш него ама не четеш генерал Стефан Попов както и опита на многото западни пилоти .. които са водили битки с Миг29 .. *** си ти защото си затваряш очите а и отваряш дупето .. ето какво казва един пилот на Миг29 и Ф16 едновременно тоест човек който имат богат опит и на двата самолета:forum.aeropress-bg/viewtopic.php?f=1&t=667've got over 500 hours in the MiG-29 and 2000 hours in the F-16 (I also flew the F-15A/C and the F-5E). ....
159
1
 
3
 
! Отговори
подозирам нещо... преди 11 години
Пичове, подозирам ,че този обект с колоритния ник 666 и психичните отклонения е един стар познайник в този сайт - KREMENA OT ST ZAGORA.За щастие на всички нас, старозагорския *** не се беше появявал отдавна, но...уви - явно са го освободили от психодиспансера и сега дразни всички с постовете си.
158
0
 
3
 
! Отговори
продажна сган - ВЪН! преди 11 години
Ако това с рано прибрания колесник е вярно, то значи става въпрос за чисто човешка грешка с всички произтичащи от това последствия! Това обаче измества акцента в "неправилна" посока и най-вероятно бързо ще бъде опровергано като слух от лумпенизираните медии със сценария "техническа неизправност". Замислете се какво е нивото на подготовка на пилотския състав и персонала по подръжката. Какви части и кога се купуват, кой ги сменя и кой осъществява контрол върху всичко това!
157
2
 
8
 
! Отговори
vivo freemason преди 11 години
Докато руските изтребители позволяват ремонт и отстраняване на техническите неизправности на елементно ниво, то при западните (и в частност американските) това е възможно да става само и единствено на модулен принцип. Разликата в разходите е колосална. Сами се сещайте колко струва подръжката на едните и другите! Едно е да смениш чип и резистор за 5 евро в платка да речем, съвсем друго - цял електронен модул за същата повреда, но вече на стойност няколко хиляди долара!Дали няма далавера за някой?
156
1
 
5
 
! Отговори
продажна сган - ВЪН! преди 11 години
Не е коректно нещата да се свеждат до чист елементаризъм - руски/западни самолети. Преди дни над жилищен квартал (върху къща) в Америка падна F-18 Hornet и като по чудо не уби никой. Заради техническа неизправност по официална версия. Екипажът за щастие оцеля. Днес пък се е разбил испански тренировъчен самолет, версия на небезизвестния на запад AlphaJet. За жалост курсантът и инструкторът са нямали късметът на нашите и американците... Всяка техника зависи от нивото на компетентност в подръжката.
155
1
 
6
 
! Отговори
продажна сган - ВЪН! преди 11 години
Падането стана в точния момент! Един вид за пред обществото нали: "Вижте с какви антики летим, трябват ни нови." Това е цялото послание. Само че "новите" няма да ги платят тези, които напират за тях, а гладният и опърпан бг народ, който с тях и без тях си е пак БЕЗ армия. Поколения след нас ще плащат дана си за вехтите *** на евpeйските корпорации отвъд океана. Синовете на сключилите сделките обаче ще си пекат задниците цял живот по екзотични вили и курорти. Помните ли *** ракети?
154
2
 
3
 
! Отговори
продажна сган - ВЪН! преди 11 години
Военният министър иска нови изтребители---------------------------------------------------------------------Той съобщи, че до края на годината правителството ще одобри инвестиционния план за купуването на нови самолети.========================================Ей тук е заровено кучето. Затова падна самолета и то точно от тази марка и модел. Целта е да се закупят 30 и кусур -годишни американски таралясници, излизащи от употреба в САЩ преди разкомплектоване! А за нашите плъхове - комисионните.
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
666-***,научи се да говориш български първо!!!
152
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз си мисла, че не издържат от лакомия вече и нарочно ги трошът та да се наложи да купуваме новите... Сега покрай ученията ще ги натрошат всичките като опасни и ненадеждни.
151
3
 
3
 
! Отговори
до шибалника 666 преди 11 години
Ей, гъсс! Вие сте *** 6! Кво проумяваш, *** шматко, от военно и фърчащо дело? Тва да ти не е *** камфютра! Селски спамър с чушкопек!
150
1
 
5
 
! Отговори
брилянтен АС преди 11 години
МИГ-29 е връх на самолетостроенето! Той е Мерцедес, а Фък-16 - Трабант...Ехе, управлението и поддръжката му са съвсем друго нещо!
149
1
 
3
 
! Отговори
mmm преди 11 години
tozi *** 666 syper da spre da pi6e
148
1
 
3
 
! Отговори
Павлов преди 11 години
Добре, че пилотите са добре. Ако на някой не му е известно, днес имаше инцидент в Испания с един техен военен самолет. За нещастие, двамата летци не са оцелели.
147
3
 
2
 
! Отговори
Омбре преди 11 години
За пилотите разбрахме,ама с въглищарите какво е станало кажете - оцелели са...ако бяха хвърляли повечко *** в пеща,немаше да паднат...са требе да се учат за гребци на подводницата...На таа авиация когато я имаше й викаха `слънчевата` - щот фърчеха само като грее слънце, а сега падат остатъците от нея...
146
2
 
6
 
! Отговори
авиоексперт преди 11 години
щем като е пламнал при излитането , за техническото състояние няма да говорим то е под всякаква критика
145
4
 
4
 
! Отговори
Saerohn преди 11 години
На любителска снимка се вижда,как Крокодила Гена и Чебурашка,с каруца отнемат предимството на изтребиреля..Ето я прочината
144
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе добре че са живи.
143
2
 
12
 
! Отговори
истината преди 11 години
Пичове, истинската причина е рано обран колесник. Централната бака се тръкнала у цименто и файр.... Добре, че хората оцеляха. Рядко летят момчетата и ето резултата.
142
4
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
15 изтребителя и без това са твърде много. Правилната цифра е 12 - 10 бойни и два учебни. Повече от това не трябва, няма срещу кого да се ползват.
141
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
миг 29 ударил птица мигът паднал птицата си продължила полета