Катаджийска шайка: двама спират, осем проверяват

По новия метод ще се проверяват абсолютно всички коли
Обновена: 7 май 2012 14:51 | 7 май 2012 09:50,
260
Катаджийска шайка: двама спират, осем проверяват
Лятото все по-често ще ставаме свидетели на такъв род проверки. Снимка: Булфото

Екипи от над 10 полицаи да правят проверките на шофьорите по пътищата, предлагат от "Пътна полиция" като метод срещу корупцията и нарушителите по пътя.

"Това представлява широкообхватен контрол на пътните превозни средства", обясни комисар Антон Антонов от "Пътна полиция".

"Идеята е да се проверяват абсолютно всички превозни средства, това, което в момента един наряд не може да направи", допълни той пред bTV.

За работата по този модел българските полицаи са обучени от холандски представители.

"Функциите на проверката и административната част са разделени – 2 души ще са екип за спиране, от 8 до 12 – екип за проверка, разбира се, ще има и инспектор, който да ръководи екипа", обясни идеята Антонов.

По думите му методът е добро решение в борбата срещу корупцията, защото на всяка проверка присъстват между 10 и 12 проверяващи и още толкова коли, както и отделен служител, който води отчет на всеки спрян автомобил.

Антонов се зарече, че лятото все по-често ще ставаме свидетели на такъв род проверки.

Следващият елемент от борбата срещу нарушенията на пътя и корупцията в полицията е поставянето на повече камери.

"В момента те са 24 в цялата страна и още 78, поставени в полицейските автомобили", допълни комисарят.

При този метод също се избягва корупцията, защото камерите снимат нарушителя и после той получава акт по пощата, категоричен е Антон Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
1
 
! Отговори
recidivist преди 11 години
Смърт чрез разстрел за нечестно забогателите и мутрите и тези, които ни държат за каишката !Смърт чрез бесило и за полицаите еничари, които измъчват народа и отдавна са загубили привързаност към дълга и обществото и се възползват от свободията и значката за личен интерес. Смърт за алчните политици лъжци и нечестници. Смърт за медиите манипулатори, издигащи в култ богатството и промивайки народното съзнаниеСмърт за всички тези, които ни мъчат и експлоатират! РЕВОЛЮЦИЯ НА УМА! СЪБУДЕТЕ СЕ!
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да съм много ***,почти колкото родните ченгета,за да коментирам непрекъснатите им простоти които се предлагат само и само да тероризират хората и богатеят на наш гръб!Отврат!
220
1
 
0
 
! Отговори
Naiki преди 11 години
Вие най-напред се научете да карате кола , а след това коментирайте. Научете се какво е мигач / пътепоказател/ , кога се употребява и защо ; кога и как се изпреварва и кой има предимство . Да изреждам ли ?
219
0
 
1
 
! Отговори
of преди 11 години
Представям крилатата фраза : Ама ние сме десет.... ха ха ха ха
218
2
 
2
 
! Отговори
Утопично и технично преди 11 години
сложете чип във всеки автомобил и го следете със спътник.щом направи нарушение - глоба.тогава да видим родната полиция какво ще прави...
217
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
To всичко е много хубаво,ама шефовете не помислиха ли как ще се крием като лалугери в угарта десетима.
216
1
 
4
 
! Отговори
fhsyt преди 11 години
Нали това искахте и това получавате уважаеми избиратели.Станахме полицеиска държава това си е.Спират и глобяват наред само и само да се пълни хазната това е.Сега скимтите по форумите .
215
0
 
5
 
! Отговори
Столичанин в повече преди 11 години
Отидете сутрин на пътния възел на Околовръстното и Симеоновско шосе и ще сте свидетели на най-малко 2-3 големи катастрофи. Днеска /07.05./ даже имаше и кола с колелата нагоре и линейка до нея!Причината е в инженерния гений сътворил това кръстовище на:-получават се километрични задръствания за автомобилите идващи от Драгалевци по околовръстното в посока София и обратното-има светофарна уредба под моста, която обърква автопотока и автобусна спирка на 5 м от неяСрам за инж. мисъл на столицата
214
0
 
6
 
! Отговори
Шофьорка преди 11 години
Чудя се каква е задачата на полицията от КАТ?Да констатират нарушението или да го предотвратят!Скрили се зад знак или на завой и хоп СТОП:-не караш с 40км/ч, а с 50км/ч и хоп акт, а щом е било опасно защо не са били преди знака и да предотвратят опастността-какво значи 8-10 полицаи ще те проверяват -изнесен годишен технически преглед ли ще ти правят, за мене това или корупция или "каска касичка"-скоро наблюдавах 3 полицаи които на смени по 1 влизаха в автомобила и сами обработваха жертвата
213
1
 
11
 
! Отговори
коко преди 11 години
И на техните колеги не е лесно да сменят електрическа крушка...ОФИЦЕРА КОМАНДВА.4 полицая въртят масата.На нея има качен един полицай който държи крушката.Един полицай пази с пистолета да не дойде тока. Значи седем. И НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ДОНОСЪТ Е ПОГРЕШЕН-НА КРУШКАТА НИЩО И НЯМА,ИЗГОРЯЛ Е КЛЮЧА.
212
1
 
13
 
! Отговори
Таласъмов преди 11 години
Таласъми.10 ченгета.Кой ще им плаща бензина и закуските.***.Тия , *** ли са ?
211
1
 
11
 
! Отговори
koli преди 11 години
всико е със цел да се пълни хазната със пари а друг да ги харчи
210
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долна *** има по тия форуми. *** избиват децата ни на улицата всеки ден, а тук тоз дал онзи взел.Това значи ,че всички тук са автопрестъпници.Аз не давам и не нарушавам, но ми писна да гледам комплексирани *** съзтезатели дето си избиват простотията убивайки хора по улиците.Ако имах власт и на задната седалка не бих ви дал да се возите, само каруци за вас
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този на цариградско и аз го забелязах, мина на милиметри от мен...изкара ми акъла : )
208
2
 
12
 
! Отговори
recidivist преди 11 години
Да, бях в районно за 24 часа заради 2 цигари трева, за които ушев и колегата му ми искаха 100 ЛЕВА подкуп. Аз нямах тези пари и ме набутаха в килии при клошари, дребни престъпници и бедната *** от народа. А ЗАЩО МУТРИТЕ, ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И МАФИОТИ НЕ СА ТАМ, КЪДЕТО ВСЪЩНОСТ ИМ Е МЯСТОТО ?? Е ЗА ТВА МРАЗЯ ВСИЧКИ МЪРШАВИ ПОЛИЦАИ В ТАЯ ЖАЛКА И БЕДНА СТРАНА. БОГ ДА Е С НАС БРАТЯ ЕДИН ДЕН ДА СЕ ОТТЪРСИМ ОТ ТЕЗИ, КОИТО НАСИЛВАТ НАРОДА И ЗА МАЛКОТО, КОЕТО ИМА !
207
1
 
11
 
! Отговори
recidivist преди 11 години
На запад и в цивилизованите и по-малко корумпирани общества и държави полицейската професия е високо рискова и уважавана, вдъхва респект, закрила и сигурност на гражданите. При нас полицаите са чисти еничари, които целят да изземват и от малкото, което имат хората, защотот в България или си богат, или си беден,средна класа почти няма, а е мн по лесно да издевателстваш над по-слабите, щото не знаеш богатия с кой е приятел.УШЕВ Е ***. УШЕВ Е ПРЕСТЪПНИК. УШЕВ Е КОРУМПИРАН. СМЪРТ ЗА ТОЗ ПРОДАЖНИК
206
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
****ти тъпотията!!! Едно време имаше много вицове за тъпите милиционери - старшини!!! Сега вече се отнасят за "учените" вишисти - комисари ! Чета и не вярвам ,че това може да го измисли човек , който е ходил на училище! АНТОНОООВ,АНТОНОВ......
205
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
STIGA INSINUACII, CHE I HOLANDSKITE KUKI NAMESVAT USHEVITE- -JIVEQ V HOLANDIQ I NQMA PODOBEN OTKROVEN REKET I IZNUDVANE I TORMOZ PO HOLANDSKITE SHOSETA...AMA IMALI BILI KAMERI, MI DREME MI KVO IMAT, AZ NARUSHENIQ NE PRAVQ, NO TVARDO NE JELAQ DA ME TORMOZQT RAZNI POTNI SHKEMBELII S OGROMNI FINANSOVI APETITI...KOGA LI SHTE IMAME ISTINSKA PATNA POLICIQ????!!!!!!
204
0
 
7
 
! Отговори
гог преди 11 години
Сега ще стане весело по родните пътища.Карам си аз и гледам 20 полицай направо цяла банда .То и рушвети нема как да даваш щото ако трябва да дадеш на всичките нема да ти стигне годишната заплата.Ама има и добра страна щото цял автобус с полицай нема как да скриеш в трънките така че ще светят от далече
203
1
 
11
 
! Отговори
оаж преди 11 години
Що не поставите камери на всяка кола и вдигне ли над 40 глоба.Това в България не е вече демокрация а и аз незнам какво е