МЗ даде пари за операцията на бременната с двата инсулта

27-годишната варненка е в кома, лекарите се борят за живота й
Обновена: 7 май 2012 11:13 | 7 май 2012 11:11,
39
МЗ даде пари за операцията на бременната с двата инсулта
Снимка: болница "Света Марина"

Продължава да е в кома 27-годишната бременна жена, която миналия месец получи два инсулта.

Станислава Христова е в критично състояние и опасност да получи трети инсулт, информираха от болница "Света Марина", където лекарите се борят за живота й.

Все още се търсят европейски клиники и специалисти, които да извършат животоспасяващата й операция.

По разпореждане на здравния министър Десислава Атанасова ще бъдат поети всички необходими разходи за лечението на младата жена от Варна.

Вече е осигурена и допълнителна медицинска техника, както и скъпоструващи консумативи, които да следят непрекъснато мозъчният й кръвизлив.

Ако на Станислава бъде извършена отворена неврохирургична интервенция, това би застрашило живота й, както и  този на бебето, затова се търси хирург по ендоваскуларното лечение.

В Университетска болница Варна обаче няма обучени специалисти за провеждане на такова лечение. Като цяло такива медици липсват у нас.

Още на 10 април младата жена получила първия си инсулт, заради което е била настанена в терапевтичното отделение на лечебното заведение.

След прегледите станало ясно, че кръвоизливът е зад лявото й око. Лекуващите я лекари обяснили на близките й, че могат да се намесят, но операцията можела да доведе до загуба на зрение, впоследствие и на говора на жената. Съществувал риск и от пълна парализа, както и от смърт.

Докторите изпратили писмо до Министерството на здравеопазването с искане да бъде командирован италиански професор, който да извърши сложна интервенция, цената на която е около 30 000 лв.

20 дни по-късно, докато чакали отговор, пациентката била покосена от втори инсулт. От 29 април жената е в кома.

Навръх Гергьовден по състоянието на Станислава е заседавал разширен консилиум от водещи невролози, неврохирурзи, интервенционални рентгенолози, реаниматори, акушер-гинеколози и ръководството на "Света Марина". Сега вече има пари, само се търси специалистът, който ще спаси живота на младата жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: инсултВарнабременна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
Дааа преди 11 години
Нито един европейски лекар не се е наел до момента да оперира 27-годишната бременна жена от Варна, която изпадна в кома след два инсулта, съобщи Нова телевизия.От болница Света Марина", където е настанена жената, съобщават, че няма отговор от специалистите в чужбина, до които са изпратени запитвания. ЗАЩОТО НЕ СЕ ПОДДАВАТ НА ПОПУЛЗЪМ, А СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
33
1
 
5
 
! Отговори
eimi67 преди 11 години
Зачестяват напоследък и случаите с инфаркти при младите хора, наскоро четох за младо момиче на 20 и няколко години, което е починало в съня си от инфаркт.
32
8
 
20
 
! Отговори
славянин преди 11 години
27 -годишна!!!??? с два инсулта!? Ето докъде стигнахме българите след 22-години демокрация! Направете сравнение какво беше България 22-години след 9 - ти септември и какво 22 - години след 10 - ти ноември!? Трагична картина - нито здравеопазване, нито образование, нито промишленост, нито селско стопанство, нито армия! Български Апокалипсис!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а Капитан Планета си инспектира недоносчетата - магистралки, дето дефектират преди да са ги пуснали...не се чудете що държавата не работи, нямакой да си върши работата просто,всички са се юрнали да се хвалят като за последно :(дано се оправи момичето и да се роди бебенцето живо и здраво30, прочети пак текста и внимавай като четеш, щото няма наши лекари, които да могат правят такива операции
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българският народ го е казал добре,,След дъжд качулка".Защо трябваше да се чака 20 дни,когато всички знаем,че при тези случаи се действа незабавно,в рамките на няколко часа.Вероятно,защото е обикновено момиче,а не дъщеря на министър!Дано Господ помогне!
29
1
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
По-добре замъл4и! Това е бъдеща майка и е само на 27 години! Дано да се оправи моми4ето!
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо се е търсило западен лекар, след като си имаме специалист в България?
27
1
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
***, недей предрича чуждата съдба и не си разрешавайте такива коментари защото се прекодирате сам вие с подобни думи а Бог каил не става ..........., искам да кажа за друг ваш живот или ваше поколение, недейте не е хубаво и за вас самия и за тази бременна жена.
26
1
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Дай Боже да се стабилизира момичето, нека всички с добри сърца се помолят на Бог за нейното спасение..........
25
2
 
17
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
Едва ли ще говориш така ако става въпрос за детето ти. За чуждите е лесно. И да-господ решава , а не "дървени философи" като вас. Господ е дал на хората разум, за да стават лекари и да спасяват хора.
24
1
 
16
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Ти сигурно на лекар досега не си стъпвал, защото Господ си знае работата. Аман от лицемери!!!Дано се оправи момичето и тя и бебенцето да са добре
23
2
 
7
 
! Отговори
ninka преди 11 години
abe toia alov 6to ne zeme da se gramne niakade
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да чухте някой журналист да зададе въпроса ЗАЩО ДО СЕГА НЕ Е НАПРАВЕНО НИЩО? а отразяват новината само когато има намеса свише, лично бб сигурно ги е извадил парите от левият си джоб.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо трябва да се случи най лошото за да се задействат МЗ и когато го направят да стане новина все едно, че са благоволили да помогнат. Абе *** това ви е работата а не ПР акциа! Оставка Оставка Оставка
20
2
 
16
 
! Отговори
педесе лв. разходи преди 11 години
Хора разберете, че всичко се прави съвсем умишлено и спасението е единствено в нашите ръце. Или ние или те, това са двата варианта.
19
3
 
7
 
! Отговори
pataloga преди 11 години
alov idi i se navri na maikati tam ot kadeto si izlezal i 6te prosledi6 ot blizo ne6tata s podrobnost gei si
18
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те изчакаха да получи втори инсулт и се сетиха , че могат да помогнат ! Поне когато става дума за живот , нещата трябва да се правят на време . Никакви пари не могат да върнат нито времето , нито живота .
17
2
 
10
 
! Отговори
искрен преди 11 години
и з а бонусите тая дето ги зема ве4е не е в системата а сега д а зема бонуси но за жалост е така в бг един зема си4ки осираи веднага си4ки са под един знаменател!!!!някой може ли да ми отговори до кога ще ревем о тези форуми и ще се правим на велики протестирайки и псувайки от диваните и фотьолите си ???????????????колко от нас са карали 4иновници да треперят за местата си поради тяхната немарливост.колко от нас сси гоним правата до край??????
16
1
 
17
 
! Отговори
искрен преди 11 години
*** - ти си *** да ти кажа и искам д а ти го кажа в о4ите скапаняко защо не протестираш 4е от нашите пари се дават за ку4ета и котки а не за бебета и майки ти си долен мразещ вси4ко кавал .това си ти да не дава бог да испадаш в положението на тази жена или на мъжа и защо не с е запиташ какво им е.ако си в тяхното положение няма да мислиш за парите на кой са а ще се молиш да ги дадат.и ще с е молиш да не с е намесва патолога!
15
1
 
33
 
! Отговори
Свиреп преди 11 години
Заради едни 30 000 лв. погубиха момичето !!! А бонусите си вървят ! Е пък как човек да не мечтае за чиновническа кръв ???