Бременна 15-годишна в тежко състояние след усложнения

"Дете не може да роди дете", категорични са лекарите в Сливен
16 май 2012 18:01,
132
Бременна 15-годишна в тежко състояние след усложнения
Лекари непрекъснато следят състоянието на момичето. Снимка: МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен

15-годишно бременно момиче е настанено в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен заради настъпили усложнения.

Началникът на отделението д-р Димитър Боянов заяви, че състоянието на пациентката е тежко. Тя е в реанимация от седем дни, бременна е в петия месец.

„На 14 години е забременяла и всички усложнения от бременността й се развиват по написаните медицински закони. Не може едно дете да забременее, защото всички органи, които са детски и незрели, поемат свръхнатовареност, която само един завършен организъм може да поеме", обясни той.

"Следват усложнения, които довеждат до тежкото състояние, в което се намира сега - с дихателна и сърдечна недостатъчност, с полисерозит. Преди това е била в детско отделение заради пиелонефрит. Матката, която е по-голяма, „пада” върху уретерите и ги притиска, предизвиква хидронефроза, което е бъбречно заболяване, и започват да я лекуват. След това, на другата страна, се притискат други жизненоважни органи, появяват се отоци, развиват се възпалителни процеси. Дете не може да роди дете! Това трябва да се знае от малцинството”, каза д-р Боянов.

Момичето е в съзнание, постоянно се следи състоянието на плода. Лекарите обаче не изключват увреждания и на бебето заради тежкото състояние на майката.

Д-р Боянов смята, че трябва да се проведе мащабна информационна кампания сред ромите за последствията от ранната бременност, за да се предотвратят нови случаи с усложнения или смърт.

„Законът трябва да се намеси, защото само по законов път тези хора ще бъдат ограничени да превърнат половия акт в детска игра и да създават наследници. Ромските организации трябва да имат активно участие, защото загиващите ще стават все повече и повече. Трябва да съберат своите хора и да им обяснят какво е бебе, къде свършва детството и къде започва майчинството”, допълни лекарят.

Според него законът трябва да наказва бащите на бъдещите бебета като насилници, за да спрат деянията им. Отговорност трябва да носят и родителите на младите майки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема с бездомните кучета и *** инвазия тежат с еднаква сила на гърба на нас българите!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Липсата на образование и възпитание неименуемо си дават отражение.
27
1
 
20
 
! Отговори
Ils преди 11 години
Трябва да се вдигне възрастта която според закона може да си съгласен да правиш секс. Сега е 14. И вместо само да ми лежкунят по затворите, на къра да си изкарват сами храната дето я ядат, ако не успеят - глад.
26
0
 
20
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Тази от *** българи ли е?
25
0
 
26
 
! Отговори
Иван Иванов от село преди 11 години
Пратете СМС в Си Банк в помощ на 55 годишният бъдещ татко!!!!!
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТРАНДЖАТА ,колкото и да се криеш зад името ***,все ще си останеш най обикновен ***!!!!
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да ми е мъчно нито за плода,още по-малко за дрислата!!!!!
22
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на доктора!Абе за тея *** няма ли социялни или закони.Сериозни проблеми са това ,неможе на 28 години 3 поколения при това 2 инвалидизирани без ден трудов стаж и неграмотни и тая държава да върви просто е абсурд.Стига са ги защитавали разни куци организации защото това което правят е в тяхен ощърб и прилича по скоро на примка около врата на българина.
21
0
 
39
 
! Отговори
Чичо Крокодил преди 11 години
*** *** няма-баджанак,баджанак,чаавета тя ще ражда,пак и пак и пак!Това е вече безобразие-*** инвазия,ей народе събуди се,на таз клоака-противопостави се!....че ще дойде време,*** ще ни превземе,Впрочем,това време не далеч,га Хасан-Асен ще ни извади меч,Българино,замисли се още от сега,-за твоите и нашите деца...
20
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се радвам, ако всички т.н. родилки на 12-15 годишна възрат *** като мухи....Може това да е решението на развъжданите от 65 *** в България? А, дано...
19
0
 
42
 
! Отговори
Това е въпроса преди 11 години
ЗАщО ДЪРЖАВАТА ТОТАЛНО Е АБДИКИРАЛА ОТ ЦИГAНСКИЯ ПРОБЛЕМ вече 20 години ???Това е въпроса, които българския избирател трябва да започне да задава от сега нататък.
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Запад хората не смеят да оставят децата си без надзор за една минута, защото веднага им однемат родителските права, А ТУК ... ?*** карат децата си да проституират, да крадат, да просят и нищо ... ?ЗАщО ДЪРЖАВАТА Е АБДИКИРАЛА ОТ ЦИГAНСКИЯ ПРОБЛЕМ вече 20 години ???
17
6
 
23
 
! Отговори
Уркото преди 11 години
Супер, един глас за *** по-малко, един проблем за българската нация в перспектива - също!
16
0
 
15
 
! Отговори
продължение преди 11 години
И не, няма да ни управляват "наследниците" на тези рано родили деца, защото си има природни закони, които правят тези наследници хърбави, изродени, и пр...За не говорим, че много от тях не се и хранят добре. Дочети статията... Това, което правят *** в момента е геноцид срещу собствената им етническа група...
15
1
 
24
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Невъзможно е 15 годишна да забременее, туй като половите сношения преди навършване на пълнолетие са забранени.
14
1
 
31
 
! Отговори
за Онбашията преди 11 години
Моята баба е била на 35, когато се е омъжила - цял живот е трябвало да работи като прислужница, за да издържа братята и сестрите си. Другата ми баба се е омъжила на 20. И да, прав си, през Средновековието понякога са се омъжвали на 15.16г. възраст, и по тази причина, както и поради лошата хигиена са мрели като мухи при раждането... Аман от демагози, пич...
13
0
 
42
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
пак от Сливен..и пак от кв Надежда..бе тия *** закони за педофилия не ги ли ловят? ако е българин ще му разкажат играта..но за *** било традиция това при тях..ша ви са невидят и законите най после..за един важат..за друг не
12
1
 
36
 
! Отговори
майка преди 11 години
Да се отнемат родителските права на родителите и да се даде момичето в дом, ако са го оженили.Другите да си правят сметката.Да им спират веднага детските надбавки.
11
0
 
29
 
! Отговори
226 преди 11 години
100 % е от ромски произход
10
2
 
38
 
! Отговори
saki преди 11 години
В природата се размножават само най силните ,хубави и здрави индивиди от всеки животински вид, само при хората най мръсните, низшите и болнави индивиди се плодят лавинообразно. Това е против всички природни закони, аномалия е и ще доведе до трагични последици,отслабване на човешкия вид , разпространение на олигофрения, смъртоносни епидемии, кратък и болнав живот.