Язовир Асеновец прелива от изпускателите си

Оттичащите се количества не носят опасност за наводнения
27 май 2012 16:26,
38
Язовир Асеновец прелива от изпускателите си
Снимка: Bulphoto

Заради падналите през последните няколко денонощия валежи в сливенско язовир "Асеновец" прелива от изпускателя си. Оттичащите се водни количества обаче не  носят опасност за наводнения, съобщи заместник-кметът на Сливен инж. Иван Манчев.

Според Манчев, цитиран от БТА, съоръжението е под постоянно наблюдение от специалисти на местното дружество "Водопровод и канализация", което стопанисва язовира.

"Асеновец" е един от основните източници на питейна вода за Сливен, с максимален обем от около 18 млн. кубически метра. Водите му се вливат в преминаваща през града река Асеновска.

При снеготопене и в дъждовни години досега неведнъж е преливал и е извършвано контролираното му изпускане.

По данни от общинския отдел за управление на кризи сумарно за последните денонощия валежите в района са над 100 литра на квадратен метър. От 8,00 ч. тази сутрин досега валелият почти без прекъсване дъжд е над 25 литра на квадратен метър.

От областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщиха, че на територията на Сливенска област обстановката е нормална. Няма данни за наводнени райони и щети от валежите.

Екипите на управлението са в готовност за предприемане на незабавни мерки, като е създадена е организация при необходимост да бъдат включени допълнителни сили и средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: СливенЯзовирАсеновец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то всяка година си прелива Асеновец по 2-3 пъти. И кво? Има си корито, водата си заминава надолу. Стената може да се събори само ако се взриви, за да възпре башибозука от Анадола.
12
2
 
2
 
! Отговори
micki преди 12 години
EVALA NA 21 I 24. MNOGO STE GOTINI.
11
3
 
0
 
! Отговори
до ИСТИНАТА преди 12 години
Това за което пишеш, ако е истина, край на сушата. Рай и благодат ни чакат. Ако кажеш, че и земетресенията ги "пускат" от някоя лаборатория - евалла.
10
4
 
8
 
! Отговори
СН преди 12 години
do 17"Гадовете" ,както ги наричаш са строили отговорно и с любов и отношение към работата си, а не както сега с девиза: 'ЗА ТОЛКОС ПАРИ - ТОЛКОС РАБОТА!'Един от пишещите тука много хубаво го е казал че хората строили социалистическа България са го правили както трябва. Така си беше.Сливналии са късметлии заради хубавата винаги чиста вода и здраво построения язовир.
9
1
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Преди да правиш глупави анализи по-добре е да се върнеш в началните класове и непременно да наблегнеш на граматиката, защото явно си неграмотен.
8
3
 
6
 
! Отговори
Ники преди 12 години
21-ви ...без да се обиждаш ....си вероятно голям , *** !!! ....Защото ,който дава акъл ....значи го има ...и такива , като теб ...им се налага да строят , с кирчица , лопатка ....кой както му приляга !
7
0
 
17
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Язовир , Асеновец е построен от Герги Данчев ...или по скоро той бе ръководителят под чието управление бе построен и изобщо се случи да го има ...Комунист !!! И не случайно има улица в Сливен , която носи неговото име и сега !....на .Кой ли демократ от най-новата ни история ....някога ще, някой ще сложи името му ..някъде ??? няма как да събереш две нули и да получиш друго ...освен две НУЛИ !!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Сливен преди 12 години
Току що разбрах, че язовир Асеновец прелива и се надявам да не чуя мегафони. Вярвам, че хората строили социалистическа България са го правили както трябва.
5
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
така е 17 ти..тоооо..от днешните пишман "демократи" къде толкова акъл....и номер 1 и 2..бе за вас почивка няма ли бе? я оставете хората на мира..аман от белогвардейци бе братче
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Търси се сензация която да продава или да предизвика висока гледаемост.Водата си изтича от преливника и се влива в река Асеновска която при всеки по-силен дъжд е с подобен оток. Нищо сензационно или страшно
3
3
 
14
 
! Отговори
номер 1 преди 12 години
Другарю Цветанов, какво да отговоря на номер 5???
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен двете *** най-долу, никой не пише и думичка за герб, май...Нали четете, че е нормално да тече от приливниците, бе шибеци?
1
1
 
17
 
! Отговори
gomor преди 12 години
Журналета, язовир прелива през преливник /спец. съоръжение за отвеждане на високи води/, а обема вода се регулира чрез изпускателя.Стига сте писали глупости!!!