Нов трус от 3.8 по Рихтер в Пернишко

Малко преди това 5.8 по Рихтер разлюля Италия
Обновена: 29 май 2012 14:45 | 29 май 2012 10:40, Петя Шекерлетова
324
Нов трус от 3.8 по Рихтер в Пернишко
Снимка: архив, Reuters

Ново земетресение с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер имаше отново в района на Пернишко, съобщиха от Геофизичния институт на БАН пред Dnes.bg.

Трусът е станал в 10.23 часа и е усетен в София. Земетресението е било на дълбочина 2 км. Според Германския сеизмологичен център земетресението е със сила 4,5 по Рихтер.

Трусът е станал на 32 км югозападно от София и на 2 км северозападно от Радомир.

Няма данни за нанесени материални щети. 

По време на труса в пернишките училища се провежда матура. Има ученици, които са избягали навън. В пернишки училища родители настояват децата им да напуснат учебните заведения, съобщава zaPernik.com.

След силното земетресение в нощта на 21 срещу 22 май са регистрирани няколко труса над 4 по Рихтер и над 300 микротруса, което според сеизмолозите е нещо нормално.

Малко по-рано – около 10 часа, земетресение с магнитуд 5,8 е било регистрирано в Северна Италия.

Трусът е бил с епицентър на 40 км от Болоня и 60 км източно от Парма на дълбочина 9,6 км според американския сеизмологичен институт. 

Засега не се съобщава за жертви или материални щети.


324
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 8 години
.... У МОМЕНТА ОЧАКВАМЕ ФКЛИУЧВАНЕ НА НА ОЦЕОЛА И НА КАКАТА НА БАЦЕ ПО ВААПРОСА...!
252
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 8 години
....ОТГОВОР НА УОРЛИКЕ...!


....МИЛО БАЦЕ /ДАРЛИНГ/ РЕШИХМЕ ТВОЯ ВЪПРОС...ДАВАМЕ ВААЗМОЖНОС ЗА ИЗБОР КОЯ

ТОЧНО СТЕПЕН ДА Е СЛЕД ПРОБА НА ПРОДУКТА...ОЧАКВАМЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО ДА ЗАХМУРИШ

НАСЕЛЕНИЕТО С МЕГАФОНИ...!

...ШЕ ИМА И ДПОЪЛНИТЕЛНИ ЕКСТРИ...!

... ТВОИ УОРЛИКЕ ...
251
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 8 години
../ПРОШТАЛНО ПИСМО НА БАЦЕ ДО УОРЛИК/


....МАИ ФРЕНД МИСТЕР УОРЛИК ...

...АЗ ПРЕМИЕРА БОРИСОФ РЕШИХ.. ДА ТУРИМ КРАИ НА АГОНИЯТА НА ТОВА ПРЕДАТЕЛСКО СТАДО... НА ТОЯ ЛОШ МАТРЯЛ...СНОШТИ У ПОЛУСЪНИЦА МИ СЕ ЯВИ ВИНЕТУ И МИ ВИКА...ТИ СИ ХРАБЪР ВОИН ПОЖАРНИКАР...ТИЯ НЕ ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ...ЗИМАИ ИМ МАГИСТРАЛИТЕ И ГИ ТРЕСНИ МАШИННО И БЕЗ ТОВА СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ..ДИАР УОРЛИКЕ ТУРИ ЕДНО РАМО ДА ГИ ПРАСНЕМЕ ГОВЕДАТА...!

...УИ РЕГАРДС..БАЦЕ ..
250
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във връзка с видеото "Истината за ядреният реактор Фукушима", във втора част, някъде около третата минута и половина, Бенджамин Фулфорт казва, че през 1997г. министъра на отбраната на САЩ - Уилям Коен - заявява общо взето, че: "за в бъдеще ...може да се използва оръжие с електромагнитни вълни за терористични атаки, активизиране на вулкани, земетресения, промяна на климата и т.н...." и че всеки може да провери на сайта на американското правителство въпросното изказване...

Ето в оригинал изказването на Коен през 1997г.
"... There are some reports, for example, that some countries have been trying to construct something like an Ebola Virus, and that would be a very dangerous phenomenon, to say the least. Alvin Toeffler has written about this in terms of some scientists in their laboratories trying to devise certain types of pathogens that would be ethnic specific so that they could just eliminate certain ethnic groups and races; and others are designing some sort of engineering, some sort of insects that can destroy specific crops. Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves. ..."
А, ето и линк към въпросния документ, публикуван на сайта на министерство на отбрана на САЩ: defense.gov/Transcripts/Transcript.aspx?TranscriptID=674
249
0
 
1
 
! Отговори
Дечко преди 8 години
То на американците, защо да им е необходимо да ни атакуват чак от Аляска, като вече имат и изградена хаарп база и в Норвегия. Онзи ненормалник в Норвегия-Брайвик, дето изби сумати невинни дечица май не „случайно” беше психясъл!?
ХААРП функционира отделна станция в Скандинавия (Тромсьо, Норвегия)
248
0
 
2
 
! Отговори
БАН-МАН... преди 8 години
Дали са познали, или така е било планирано???
Американци познали, че ще ни тресе:
Американци са правили инспекции на блокове в квартал „Лозенец“ три месеца преди труса. Според живеещи в кооперации около US посолството на улица „Козяк“ комисия от няколко души е обикаляла и е изисквала от домоуправителите строителните планове, за да се увери, че сградите могат да издържат на силни трусове.
Инспекцията е минала само в блоковете, където живеят под наем техни сънародници. Американците обяснявали на домоуправителите на входовете, че имат информация за предстоящ силен и разрушителен трус в София. Те искали да се уверят, че сградите могат да издържат на земетресения от по-висока степен. Американците така и не уточнили откъде точно знаят за предстоящите трусове, но предупредили, че заплахата е реална. svobodnoslovo.eu/?p=3915
247
0
 
2
 
! Отговори
до Инфо-затъмнение преди 8 години
Светлината преди земетресението е знак че това земетресение е предизвикано от хора. Ако е имало светлина след земетресението това са газове от земята което е напълно нормално но в Перник е имало Светлина преди земетресението. Както от земетресенията в Япония. Това земетресение там е научно доказано че е предизвикано от хора. Америка имат 2 машини за земетресения. 1-та е в Аляска а другата в Норвегия. Тези машини генерират много висока енергия. При падането на тази енергия към земята излиза светлина, светлината е била 4-5 секунди след тази светлина се е чул много силен звук и след този звук става земетресението, защото тази енергия размества пластовете на земята и затова имаше над 400 вторични труса ......
246
0
 
8
 
! Отговори
Мима преди 8 години
Аз пък искам да питам, защо нашите около 400-500 леки труса не са отразени в таблицата където се отразяват всички останали в реално време? Дали имаме такива или не? Какво значи това?
245
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лястовиците ги нямаше и миналата година.И да имаше тук там бяха много по - малко от преди.
244
7
 
6
 
! Отговори
землянин преди 8 години
Как да вярвам на учените след като в Италия мина голямото земетресение преди 10 дни и ето пак силно с разрушения.
Дали има ме и ние шанс да си останем само с това на 22 май?
Да! - не са богове учените, но - природа...
Май Маите от Мексико ще излязат прави - сега сме 2012 година.
243
6
 
14
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Учителя Петър Дънов: ''За в бъдеще къщи по-високи от етаж и половина да не строите'', ''Светът ще се оправи, но с революция. Идва революция, идва картечен огън! Цяла Европа ще се разтърси от тази революция, от това ЗЕМЛЕТРЕСЕНИЕ. Няма да остане нито едно здраво здание на Земята, тъй казват учените хора. Високо здание няма да остане в Европа. Всички тези монументи, всичко туй ще бъде смъкнато, нищо няма да остане. Туй е една революция, за да ни освободи Господ от всички тия заблуждения.''
242
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ново земетресение усетих преди 20 мин не беше слабо
241
1
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 8 години
#298, на никой не е ясно какво и защо се случва. Но, да, Фиго е прав, факт е, че в Италия през 20-30 минути ги тресе, макар и с по 2,5-3.0 по Рихтер.
Та, няма смисъл да се лаете, понеже и на двама ви нищо не е ясно. Единствено, баце, точно ти не укорявай някой, че е неграмотен!
240
2
 
3
 
! Отговори
FiGo преди 8 години
Ако не си запознат земетресенията в Италия са в пъти повече отколкото в България. Ако има връзка, защо и нас не ни тресе постоянно. Нито ти,нито аз можем да знаем със сигурност има или няма връзка. Не съм те обиждал в коментара си,а изразих мнение, че "надали си по-компетентен от учените в БАН". Гледам безсмислиците които пишеш и ми се струва,че си комплексиран ***,на който единствената радост в живота е да пише във форуми. Но явно си дребна душа,така че нямам намерение да се занимавам с теб.
239
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАДВАМ СЕ ЗА ГНЕЗДОТО,ЗАЩОТО АЗ ВИДЯХ 7 ПРАЗНИ БЕЗ ЛЯСТОВИ4КИ В ЕДНО БАЛК СЕЛО И ХОРАТА СЕ ЧУДЕХА, ЗАЩО НЕ СА ДОШЛИ...
238
0
 
5
 
! Отговори
Emil преди 8 години
Sujelqvam za latinicata no v momenta nqmam kirilica, po vuprosa s lqstovichkite, vchera vidqh na kushtata na edna priqtelka gnezdo i si imashe lqstovichki...
237
2
 
8
 
! Отговори
полудевам полечка преди 8 години
дека са ни лястовиците бре ?
236
6
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Аз само мога да ви кажа, че ако Господ е рекъл никой не може да ви спаси! Ако ще незнам коя си да каже, че ще има трус. Оповавайте на Господа и няма да ви е страх от някакво си земетресение, защото както само той може да ви убие, така и само той може да ви спаси от това!
235
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ВИ ПИТАМ
ХОДИХ ПО БАЛКАНА МИН СЕДМИЦА ,А СЕГА И В ГРАДА -УСТАНОВИХ НЕЩО -

НЕ ВИЖДАМ ЛЯСТОВИЧКИ ДА ЛЕТЯТ И ГНЕЗДЯТ,КАТО ДР ПЪТ
234
1
 
1
 
! Отговори
Човек преди 8 години
.... А пък според мен копнатото в коментар 93 има най силно влияние за моментните доста неприятни събития в определени области на Майката Земя и за наше огромно съжеление и България е "замесена".... Това ще бъде до около 5 юни.... Така че трябва да потраем още малко.... И стига сте вкарвали паника на хората със определени коментари!!! Толкова ли сте зле за да разберете че ПО ДОБРЕ ДА ИМА СТОТИНА ИЛИ ПОВЕЧЕ ТРУСА МЕЖДУ 2 И 4 ДА КАЖЕМ ЗА ДА СЕ ОСВОБОЖДАВА НАПРЕЖЕНИЕ ОТ НЕДРАТА ОТКОЛКО ЕДИН АМА..:(