1000 на насядаха заради Морската градина във Варна

Протестират срещу презастрояването й, организират се във Facebook
3 юли 2012 21:33,
83
1000 на насядаха заради Морската градина във Варна
За близо час протестиращите блокираха едно от най-натоварените кръстовища във Варна. Снимка: БТА

Близо 1000 души се събраха на мирен протест във Варна срещу презастрояването на Морската градина.

Хората насядаха по платното на едно от най-оживените кръстовища в града точно пред сградата на общината и блокираха движението за около 40 минути.

Накрая се стигна и до конфликт между протестиращите и полицаите, защото при проверка на млад мъж се оказа, че той нямал лични документи, предаде БТА.

До инциденти не се стигна, а по-късно от МВР успокоиха, че няма задържани.

Славена Панайотова от гражданското сдружение „Варна диша" припомни, че с новия общ устройствен план на града, който утре трябва да бъде одобрен от Общинския съвет, се дава възможност за вдигане на нови постройки в парка.

„Варна, събуди се" и "Морската градина - за варненци", бяха основните призиви на протестиращите.

Панайотова посочи, че хората са се организирали в една от социалните мрежи и са готови да окупират общината, за да защитят парка си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
18
 
! Отговори
Васил Василев преди 11 години
В 9:00 ОТНОВО БЛОКИРАМЕ КРЪСТОВИЩЕТО НА БУЛЕВАРДИТЕ МАРИЯ ЛУИЗА И СЛИВНИЦА. ВСЕКИ ВАРНЕНЕЦ, ИЛИ ГОСТ НА ГРАДА СЪПРИЧАСТЕН СЪС СЪДБАТА НА МОРСКАТА ГРАДИНА ДА ЗАПОВЯДА ДА ПРОТЕСТИРАНЕ ПРОТИВ МУТРО-КМЕТСКАТА УПРАВА. НЯМА ВРЕМЕ ЗА ПОЛОВИНЧАТИ ДЕЙСТВИЯ! П.С.: ПРИ АРЕСТ НА ПРОТЕСТИРАЩ СЯДАМЕ ПРЕД ПАТРУЛКАТА.АКО ПОЛИЦАЙ ВИ НАРЕДИ ДА СТАНЕТЕ-СТАВАТЕ, НО СЕ МЕСТИТЕ НАПРЕД ОТНОВО НА ПЪТЯ НА ПАТРУЛКАТА,ИЛИ НА РУТАЦИОНЕН ПРИНЦИП СЕ СМЕНЯМЕ. СНИМАЙТЕ С КАМЕРИ ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ ! 9:00 ПРЕД ОБЩИНАТА ДНЕС !
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само заради тази БРУТАЛНА акция на милицията НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ИСКА ОСТАВКА НА ББ.
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, влезте в час ! *** превзема България брутално и без да вложи и лев !!!
62
14
 
6
 
! Отговори
ОТГОВОР ОТ ТИКВАТА преди 11 години
АЗ СЪМ ЗА *** ТАМ СА МУТРЕНСКИТЕ ПАРИЦИ И ВИЕ СТЕ ЛОШИЯ МАТРЯЛ ***. ЗАЩО ЗАДАВАШ *** ВЪПРОСИ НА КОИТО МОЖЕШ ДА СИ ОТГОВОРИШ САМ. САМО *** ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯМ- ВАШ ИЗБРАН ОТ ВАС МАЗНИЯ ББ!
61
0
 
3
 
! Отговори
радост преди 11 години
съгласна съм със 75 с две ръце
60
0
 
28
 
! Отговори
no3HaT преди 11 години
Разбиха старото влакче,района от Хоризонт до Почивка от място за разходка , стана място за блокове и коли и още искат да режат зеленина , *** мръсни. От години се ходи с кола до тенис корта , понеже можещите за да не отслабнат ги мързи да вървят 100 м пеша , а ми тръгнали да тренират. Варна не запада - тя се РАЗПАДА!И как на фона на заплати от по 500-600 лв, има кой да им купува къщи в парка от по милион?Алчни хорица , които цедят и доят обикновеният човек!Не БОГ , ние трябва да ги накажем!
59
0
 
28
 
! Отговори
no3HaT преди 11 години
Срам ме е,че за няколко години Варна бе не задмината ами направо оставена две обиколки зад Бургас. Морската им градина е на ниво Европа - чиста , без "полянки за кучета" , с велоалеи и може спокойно детето ти да бяга , дори до самия плаж. А при нас как е? Велоалеята + пешеходната зона край плажа е на САМОТО пътно платно! Вечер улицата се задръства от коли на празнуващи и човек ...крачи по улицата. Отделно останаха само и само заведенията на трибуквеният тумор - Час Пик , Хтра + оше 2-3 подобни
58
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
toq kmet 6to go preizbraxte toi e mafiot s bsp s gerb s *** ega ti podlogata toq e za pandelata
57
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протестът за Морската Градина във Варна мина в стил "Блокада на Орлов мост". Изключвам това, че някакъв не-представил ми се субект с полицейска униформа, с каска като Юри Гагарин - космонавта, ми сумтя насреща и ме заплашва с арест (не-маскираните му колеги бяха по-любезни), но гнусното в цялата ситуация бе, че полицията започна да дърпа и бута 83 г. потомствен дипломат, милионер и филантроп, основател и Председател на УС на Карин Дом, на Дом Гаврош, Кавалерът на Ордена на Почетния Легион - Иван Станчов (1/1000 от неговата биография .. Вижте в Гугъл), истински джентълмен и истинският притежател на половината Морска градина. Човекът на снимката - съветник на 3 *** президенти, който великодушно подари на държавата своята част от парка. Същата тази част, която сега общинарите на Варна, кметът Кирил Йорданов, сегашният премиер Бойко Борисов (пратил полицията) и групировката *** се опитват да откраднат, ползвайки полицията брутално срещу нацията за да натъпчат ненаситните си пеликански гуши. Вероятно само присъствието на хилядното множество предотврати разправата на властта с Негово Превъзходителство г-н Иван Станчов и неговия арест. Към края на протеста 4 *** младежи бяха арестувани - ей така, както си стояха, без да са виновни за нищо и прибрани в колите, явно според план за сплашване спуснат на еничарите отгоре.
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стоян Николов - единият от арестуваните на днешния протест срещу застрояването на Морската градина във Варна бил задържан, защото поискал от полицаите да се легитимират. Би трябвало най-късно утре сутринта да го пуснат, заяви адвокат Симеонов пред репортер на "ДНЕС+". Припомняме, че скандалът с недопускането на адвокатите Ралчев и Симеонов до задържаните днес пред община Варна младежи предизвика бързата реакция на председателя на варненската адвокатска колегия (ВАК) адвокат Димитър Петров. Едва след негово обаждане в Първо РПУ-Варна адвокатите са били допуснати до арестуваните. Архитект Калина Павлова, която е сред организаторите на днешния протест, е подала заявление за достъп до информация, с искане да бъдат огласени всички заповеди, свързани с охраната на обществения ред на днешния протест във Варна и последвалите арести.
55
0
 
45
 
! Отговори
аз преди 11 години
Герб - Варна са най-големите мижитурки
54
0
 
38
 
! Отговори
Menn преди 11 години
*** са държава в държавата. Мафиотска структура, за която нито дума не се пише, а държавата явно подкрепя. Не знам Бойко сляп ли е, или ги подкрепя, но накрая това ще му изиграе лош номер.
53
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А срещу *** няма ли да пратят полиция, или тяхното е по-мирен ''протест?
52
1
 
36
 
! Отговори
@ преди 11 години
ХОРАТА СЕ СЪБУДИХА,МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ -БУДИТЕЛИ
51
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"За *** и нейната общинска администрация Алея Първа се оказа недостатъчна. Те пожелаха да придобият и голямата част от територията на самата Морска градина над ската на морския бряг, за да я превърнат в луксозен квартал с частни резиденции и хотели за ноите богаташи на Варна и на България. Вече повече от 10 години без всякакво законно основание в Морската градина между Акациите и Почивка никнат нови сгради, вили, хотели и резиденции, изтласкващи парковите площи и гражданите на Варна."
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рядко неграмотно заглавие на статия!
49
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че вече на всички им писна управлението на ГЕРБ. Щом и баба ми почна да ги плюе...
48
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не случайно варненската полиция се сдоби с нова техника за ... "борба с безредици", дори си проведе учение. А на мен ми беше смешно. Какви безредици, такава тишина на фона на десетилетия пладнешки грабеж в града. Няма случайни неща.
47
1
 
6
 
! Отговори
Bulgaria... преди 11 години
...ne e Sofia, makar che prestypnata milicionerska hunta da se e nastanila tam. Ot Varna do Vranq da izmetem vsichki mestni feodali, nezavisimo ot partiinata im prinadlejnost, zashtoto tq e promenliva velichina. Da izritame i mutromilicionerskata hunta ot jyltite paveta.
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯ,МАФИЯ<МАФИЯ.Време е канцеларските плъхове с жартиери да ги профилактираме.