Кметът на Монтана: Решението срещу мен е политическо!

Златко Живков беше обвинен в конфликт на интереси
23 юли 2012 18:19,
41
Кметът на Монтана: Решението срещу мен е политическо!
Кметът съобщи, че ще обжалва решението в съда. Снимка: архив, Булфото

На брифинг в Монтана кметът на града Златко Живков заяви, че решението на Комисията за установяване и предотвратяване конфликти на интереси срещу него е политическо.

Живков коментира, че целта на това решение е "да се отклони вниманието на хората в Монтана от тежката ситуация, в която е изпаднала партия ГЕРБ в региона след скандала с изнудването на бизнесмени и ареста на депутата Димитър Аврамов". Кметът съобщи, че ще обжалва решението в съда и заяви, че разчита на безпристрастността на българските магистрати.

Според решението на Комисията по конфликти на интереси през 2008, 2009 и 2010 година общината е купувала лекарства от аптеката на съпругата на кмета Албена Живкова за нуждите на ветераните от войните и на децата в детските градини. Стойността на лекарствата е 7000 лева.

Златко Живков заяви, че до началото на 2009 година, когато е влязъл в сила Законът за конфликт на интереси, общината и аптеката на съпругата му "Алба" са имали договор за изплащане за лекарства на ветерани от войните.

Този договор е бил подписан, тъй като други аптеки отказвали да дават лекарства на ветераните, понеже преводите от държавата за общините по това перо се бавели много във времето.

С влизането в сила на закона от 1 януари 2009 година договорът е бил прекратен и повече общината не е купувала лекарства от аптека "Алба". Две от фактурите по този договор, които са били съставени през месец декември 2008 година, са били изплатени през януари 2009 година, уточни Живков.

Той припомни, че част от обвинението е, че от аптеката на съпругата му са купували лекарства и детски градини и училища от общината, но обяви, че те имат собствени бюджети и сами решават как да харчат парите си.

Живков коментира, че печалбата от тези 7000 лева на аптеката на съпругата му е 700 лева и това е нищожна сума на
фона на средствата по скандала с изнудваните земеделски бизнесмени в Монтанско. Кметът на Монтана съобщи, че аптека "Алба" има договор с община Монтана, по който привежда всеки месец по 2000 лева като спонсорство за спортните клубове в града, а тези пари са много повече от спечелените 700 лева от продажба на лекарства на ветерани и детски градини от общинат, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
5
 
! Отговори
Нео преди 11 години
Оо,червени хапченца!Ох,мамоо!
16
5
 
23
 
! Отговори
max преди 11 години
от северозападнала *** само монтана има що годе някаква икономиканавярно и кмета има пръст в това
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
11, ами то и в ГЕРБ бъка от *** и десета. Ко праим тогава?
14
6
 
32
 
! Отговори
минувач преди 11 години
кмета на монтана може и да го арестуват скапаните гербери. човекът не е коумнист, а е последният кмет на сдс, който остана. вие сте комунисти и платени герберски драскачи. що не се заядете с кмета на враца? че няма улици и е най бандитския град в региона? а в монтана няма една дупка? герберасти!!!!
13
3
 
5
 
! Отговори
100 montanchanin преди 11 години
Naprawi mnogo za grada ot ''kozmetichna" gledna tochka.Putishtata za wxod i izhod ot grada sa perfectni.No tolkowa mnogo pribra toi,che grada stana bezperspektiwen za mladi i ambiciozni xora,za sujalenie.Zashto ne kaje g-n Jiwkow za neednokratniq mu otkaz otnowo da otwori filial na nqkoi uniwersitet w grada?
12
5
 
26
 
! Отговори
берковчанин преди 11 години
Преди тоя кмет Монтана беше едно село
11
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Монтанският кмет Златко Живков върти извънбрачна връзка под носа на жена сиМонтанският кмет Златко ЖивковСпоред мълвата от няколко години последният феодал в България имал отношения с пресаташето си Петя Димитрова. Дамата била известна с прозвището Петя Пружинката, защото била доста пъргава в кревата и това било широко известно на ергените в града.Чевръстата пиарка е официална любовница на Златко Живков и двамата дори спят заедно в една хотелска стая, когато са в командировка. Златко стигнал до там веднъж дори да я представи за негова съпруга пред кметове на други общини, понеже станало неловко, че излизат сутрин под ръка от стаята. Корумпираният кмет я наричал моето слънчице. а според запознати имало записани техни телефонни разговори, които можело да изправят косите дори на най-големите пуритани. В тях любовниците си говорели мръсотийки и обменяли спомени за сексуални преживелици.В града се разказва и невероятна история. Преди няколко месеца любовницата на Златко Живков посетила врачка-ромка, която й дала любовно биле, та да омагьоса кмета и да си загуби акъла по нея. Явно тактиката действа, защото кметът отворил банкова сметка на пресаташето си в Австрия с доста прилична сума в нея
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лицето Фидоска в затвора
9
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО ВЕТЕРАНИ В ТАЯ МУТРЕСТАНИЯ БЕ. ТЕ ДА НЕ СА СТОЛЕТНИЦИ ТЕЗИ БЕ? МНОГО ДЪЛГО ЖИВЕЯТ ТЕЗИ ВЕТЕРАНИ БЕ. НА ПО 100 КАЛЕНДАРА СТАНАХА И ОЩЕ СА ЖИВИ. НАЙ МЛАДИЯТ ТРЯБВА ДА Е НА 90 ГОДИНИ БЕ. ИЛИ ТОВА СЕ ПРЕДАВА ПО НАСЛЕДСТВО. СЕГА СЕ СЕТИХ. ДЯДОТО АКО Е БИЛ ВЕТЕРАН И СИНА И ВНУКА МУ ДИРЕКТНО ГО НАСЛЕДЯВАТ. ПО ТОЗИ НАЧИН ВЕТЕРАНИТЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ ВЕЧНО. ТЕ СА БЕЗСМЪРТНИ.
8
1
 
7
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Заключвааай!
7
20
 
5
 
! Отговори
смях в залата преди 11 години
Хванеш ли комунист да краде, веднага ще ти каже, че е политическа поръчка. Милият чугунен тиквар давал на жена си всички поръчки за лекарства в района, ама иначе ареста на Димитър Аврамов от ГЕРБ му виновен :)))
6
1
 
14
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
НЯМА КОНФЛИКТИ ,САМО ---ИНТЕРЕСИ!
5
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съпругата му печели 80% от обществените поръчки в общината. Трябва да се забрани на кмет да има повече от 2 мандата. Златко е вече 15 години кмет и никой не смее да му бъде опозиция, защото полицията му е пряко подчинена.
4
5
 
3
 
! Отговори
язе преди 11 години
"Две от фактурите по този договор, които са били съставени през месец декември 2008 година, са били изплатени през януари 2009 година, уточни Живков"Ти на това голямо бавене ли му викаш бре аланкоолу?
3
1
 
8
 
! Отговори
дда бе! преди 11 години
Доверието в Съд. система.....?Съдията:''Обвиняемият каза ,че той НЕ е извършил престъплението",.....закривам делото!
2
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живков коментира, че печалбата от тези 7000 лева на аптеката на съпругата му е 700 лева и това е нищожна сума нафона на средствата по скандала с изнудваните земеделски бизнесмени в Монтанско.-----------------------------------Това доказва тезата ми, комунистта дори и да го хванеш той пак ще те лъже докато онзи от ГЕРБ го махнаха веднага!
1
3
 
17
 
! Отговори
shitmaker преди 11 години
Еех, тоя Злати, много незгоден бе! :)