Неправоспособните водачи на мотоциклети се увеличават

Повечето са и без регистрационни номера
6 сеп 2012 18:18, Петя Славова
33
Неправоспособните водачи на мотоциклети се увеличават
Увеличават се неправоспособните водачи на мотоциклети, смятат специалисти. Снимка: Булфото

Увеличават се неправоспособните водачи, които управляват мощни мотоциклети, повечето без регистрационни номера. Това каза главен инспектор Красимир Костов пред Агенция „Фокус”.

По думите му - много възрастни хора над 60 години управляват мотопеди без регистрация и без правоспособност. Проблемът бил особено актуален в малките населени места.

"Има и хора над 35-годишна възраст, които не можем да уличим в хулигански манталитет, но също управляват без да имат правоспособност. Напоследък настъпват много злополуки точно с такива водачи с такива возила и това се потвърждава от статистиката. Няколко хиляди униформени се опитват да спасят живота на стотици хиляди граждани, които нямат заинтересованост за запазване на своя живот", каза още Костов.

Той посочи, че неправоспособни водачи управляват в огромната част от случаите със знанието на своите близки и приятели, а и на околните в по-малките населени места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
глупости, в 90% от случайте се карат скутери. Част от тях са над 50сс (което не означава, че са по-мощни от мощен 50 кубиков скутер) и куките се заяждат заради това, но при тези цени на книжките за кат.А кой е луд да плаща 5-600 лева за книжка за скутер, като имаш вече В ?!?!
6
1
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Много лесно да се пожелае, но не и лесно изпълнимо. Ако се приеме такъв закон, то той би бил антиконституционен. Демек, трябва промяна в конституцията, за да се конфискува имущество току така. Относно обществено полезния труд- ами за 1во провинение невъзможно при такова нарушение нещо повече от глоба. Вече при 2ро може да се говори за пробация. Нека се радват младите на моторите, за тях си е. Радостта им винаги е кратка. Лошото е, че близките им после страдат, не дай Боже някой друг освен тях.
5
3
 
3
 
! Отговори
серж. КАТев преди 11 години
Ако не умирахме от страх от т.н рокери и моторджии щяхме да си свършим работа ама на - страх ни е. Те си бръмчат покрай нас а ние се правим че ги не видим.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Псевдо полицай щъкат по Витоша - м-л Простор преди Алеко.Неприветливо облечени, жилетка за 3 лв с надраскано карточе на 6-то РПУ без снимка и печат, палка за 14 лв., мръсни ръце, нагло пипане във автомобила, арогантно държание и заплахи.Представят се за - Миланов и Кръстев от 6-то.Крадът документи и разпостраняват контрабандни стоки.Пазят *** режещи дърва на 100 метра по-долу.Нямат никакви документи и дори патрул! Не спирайте и не давайте документи!Звънете на 112 за помощ да ви пратят п
3
4
 
13
 
! Отговори
Димитров преди 11 години
Защо не се промени закона-при неправоспособен водач,да се конфискува превозното средство,освен ако не е откраднато, а на "водача"-6 месеца обществено полезен труд!На такива хора само големи санкции!
2
2
 
6
 
! Отговори
Кънчо преди 11 години
Този специалист Костов откри топлата вода! Не разбра ли ,че на всички вече омръзнаха изказванията,проучванията,резултатите от съвещания на поредните чиновници-специалисти! За толкова години в полицията какво лично си свършил ,вече прябваше резулгатите от програмата ви да дават резултати а то,продължават по улиците да профучават поредните *** с мотори, това дали имат или нямат книжка интересува само вас статистиците, за останалите са просто самоубиици, тръгнали по пътя за безсмъртието!
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С книжки и без книжки няма голямо значение. Като минат нощем по булевард България с над 150 през светофарите - никоя книжка няма да ги опази.